2024. 05. 28. kedd
Csanád, Emil
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Katonákért Alapítvány közleménye

Hosz  |  2006. 11. 17., 10:36

A Katonákért Közhasznú Alapítvány kezdeményezésére az MH Szociálpolitikai Közalapítvány, a Katonákért Közhasznú Alapítvány, valamint a HM Személyzeti Főosztály vezetői, illetve képviselői, november 8-án  - a korábbi szervezeti átalakítások tapasztalatait figyelembe vévő - megbeszélést folytattak a  honvédséget érintő szervezeti korszerűsítés soron következő szakasza rekonverziós feladatainak előkészítéséről...

A rendelkezésre álló információk alapján a résztvevők megállapították, hogy a 2007. január 1-vel  kezdődő szervezeti átalakítás a Magyar Honvédség szinte minden területét  érinti: az egészségügyet, a képzést, a hadkiegészítést, a toborzást, valamint a kiképzés rendszerét. Nem hagyja érintetlenül az intézmények, a csapattagozat jelentős részét, a középszintü vezetési szinteket és a logisztikai ágazatot sem. Ezek az átalakítások több ezer beosztási hely megszünésével,  a megmaradó struktúrák jelentős átalakulásával, diszlokációs változásokkal járnak együtt.

      A minden eddigi átalakítást meghaladó méretü változtatások előkészítése, az érintettek felkészítése, tájékoztatása és a  tervezett készenlét eléréséhez szükséges végrehajtási szakasz feszített ütemü, körültekintő és  minden rendelkezésre álló erőforrás bevonását feltételező munkát  kíván.

    Az átalakítások eddigi tapasztalatai alapján a jelenlévők szükségesnek tartják annak hangsúlyozását, hogy a szervezet számára feleslegessé váló állomány rendszerből való kiléptetése, társadalomba való visszaillesztése(annak messzemenő segítése, támogatása) fontos, jövőbe mutató üzenetet hordozó kötelezettség. Elismerve a tárca rekonverzióval kapcsolatos erőfeszítéseit, a jelenlévők felhívják a figyelmet arra, hogy a korábbi átalakítások során kitüzött rekonverziós célok és eredmények közötti deficitek jelen átalakítások során tovább nőhetnek az átalakítás méretének jelentős bővülése és a rekonverzióra fordítható erőforrások stagnálása, szükülése, a már most érzékelhető időnyomás miatt.

           A jenlévő alapítványok ajánlást fogalmaztak meg a tárca, illetve a MH illetékes szakmai szervek felé, amelyben kinyilvánítják érdekeltségüket és készségüket az átalakítással összefüggő rekonverziós feladatok előkészítésében és végrehajtásában való részvételre. Javaslat tervezetet fogadtak el, melynek értelmében kezdeményezik egy, a Katonákét Közhasznú Alapítvány  szakmai koordinálásával létrehozandó szakmai munkacsoport müködtetését, amely a kiléptetésben érintett állomány tájékoztatását, átképzését, munkába helyezését az illetékes állami munkaügyi szervekkel együttmüködve szervezné. A javaslat az erőforrások bizonyos átcsoportosításával számolva olyan költséghatékony megoldást ajánl, amely lehetővé tenné a személyügyi szakállomány tehermentesítését, az állami munkaügyi szervekkel való folyamatos kapcsolattartást, végső soron a rekonverziós feladatok korábbiaknál hatékonyabb,  nagyobb odafigyeléssel megvalósuló kezelését, valamint a rendelkezésre álló anyagi erőforrások ésszerübb felhasználását.

Budapest 2006. november 17.

                                                                                   Katonákért Közhasznú Alapítvány

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

2018 után újra hazánk ad otthont a Nemzetközi Katonai Sporttanács által szervezett 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokságnak – jelentette be dr. Bali Tamás ezredes, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár dandárparancsnoka a Szolnok-Szandaszőlős Sportrepülőtéren tartott sajtótájékoztatón, május 24-én, pénteken.

  Háború Művészete magazin

Megvan a következő magyar űrhajós! Kapu Tibor lehet az a magyar, aki a világűrbe mehet - jelentette be közösségi oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. A Magyar Honvédség nagy szerepet vállalt az űrhajósok felkészítésében.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.