2023. 06. 04.
Bulcsú
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Végső megoldás

Hosz  |  2006. 11. 21., 15:36

A HM kabinetfőnökének jóváhagyásával, a haderő-átalakítás 2007. évi feladatainak következtében megjelenő munkaerő-piaci válsághelyzetek kezelése érdekében megalakították a Központi Munkába-helyezést Elősegítő Bizottságot (KMEB). A bizottság munkájában való részvételre, mint a hivatásos- és szerződéses katonák reprezentatív  szakszervezete, meghívást kapott a Honvédszakszervezet is. A november 16-i alakuló ülésen érdekképviseleti szervezetünk nevében Takács István budapesti területi ügyvivő vett részt...

A Központi Munkába-helyezést Elősegítő Bizottság két minisztérium: a Szociális és Személyügyi Minisztérium, mint támogató és a Honvédelmi Minisztérium, mint személyi változásokban érintett szervezet közremüködésével jött létre. A bizottságba e két minisztérium delegált prominens képviseletet, a foglalkoztatás területéről, a személyügyi főcsoportfőnökségről, a haderőtervezésről, a kommunikációs intézettől, a szociálpolitikai alapítványról, valamint az érdekképviseleti szervektől.

A szervezeti változások jelenlegi sürüjében, pattanásig feszült idegállapotban várják katonatársaink a közeljövőben várható személyi beszélgetéseket, melyek saját és családjuk jövőjét alapvetően meghatározzák. Lesznek, akik beosztást kapnak az új katonai szervezetekben, lesznek, akik kihasználva a lehetőségeket szolgálati nyugállományba vonulnak, de sajnos lesznek azok is, akiknek ezen lehetőségek nem adódnak. Azon katonáknak, közalkalmazottaknak, akiknek a beosztásuk, munkakörük felmentéssel, esetleges végkielégítéssel szünnek meg, és a civil társadalomban kénytelenek munkát vállalni, talán végső megoldásként adódik egy lehetőség, adódik egy segítség, hogy lakóhelyükhöz közel munkát, megélhetést találjanak.

A Munkábahelyezést Elősegítő Bizottságok (MEB), a fentiekben létrehozott központi szervezés és irányítás mellett feladatául tüzte ki a jelentős létszámleépítésre ítélt szervezetek helyőrségeiben felkutatni a munkalehetőségeket, hogy a harmadik körös személyi beszélgetéskor, akár ajánlatokkal segítsék azokat, akiktől megválni kényszerül a Magyar Honvédség. A két minisztérium a lehetőségek felkutatása és felajánlása mellett, még anyagi támogatási lehetőséget is felajánl az estleges átképzési tanulmányok támogatása érdekében.

A bizottság munkarendje vázlatosan:

-         2006. november 30: A két minisztérium közötti együttmüködési megállapodás aláírása a felvázolt tervezet alapján.

-         Helyi Munkábahelyezést Elősegítő Bizottságok megalakítása azon helyőrségek katonai szervezeteinél, ahol jelentős létszámleépítés várható.

-         A helyi munkaerő-piaci lehetőségek felkutatása, azok átképzési igényének felmérése a lehető leghamarabb, hogy a személyi beszélgetéseken már ajánlatokat lehessen tenni.

-         Interneten, illetve a személyügyi szerveken keresztül tájékoztatás megszervezése, esetleges nyomtatványok kiadása.

www.afsz.hu

www.honvedelem.hu

www.hsz.hu

www.hodosz.hu

katonakert.jetfly.hu

-         2007. január 31: Cselekvési terv kidolgozása és elfogadása a 2007. évi költségvetés, az átképzési lehetőségek tükrében.

A Honvédszakszervezet vezetése azt szeretné, hogy katonatársaink szociális életkörülményeiben a legjobb lehetőségeket tudják választani, akár a Magyar Honvédségen belül, de akkor is, ha elhagyni kényszerülnek a katonai pályát. Az új pálya választásában segítséget nyújthat a Munkábahelyezést Elősegítő Bizottság is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.