2024. 03. 01. péntek
Albin
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Végső megoldás

Hosz  |  2006. 11. 21., 15:36

A HM kabinetfőnökének jóváhagyásával, a haderő-átalakítás 2007. évi feladatainak következtében megjelenő munkaerő-piaci válsághelyzetek kezelése érdekében megalakították a Központi Munkába-helyezést Elősegítő Bizottságot (KMEB). A bizottság munkájában való részvételre, mint a hivatásos- és szerződéses katonák reprezentatív  szakszervezete, meghívást kapott a Honvédszakszervezet is. A november 16-i alakuló ülésen érdekképviseleti szervezetünk nevében Takács István budapesti területi ügyvivő vett részt...

A Központi Munkába-helyezést Elősegítő Bizottság két minisztérium: a Szociális és Személyügyi Minisztérium, mint támogató és a Honvédelmi Minisztérium, mint személyi változásokban érintett szervezet közremüködésével jött létre. A bizottságba e két minisztérium delegált prominens képviseletet, a foglalkoztatás területéről, a személyügyi főcsoportfőnökségről, a haderőtervezésről, a kommunikációs intézettől, a szociálpolitikai alapítványról, valamint az érdekképviseleti szervektől.

A szervezeti változások jelenlegi sürüjében, pattanásig feszült idegállapotban várják katonatársaink a közeljövőben várható személyi beszélgetéseket, melyek saját és családjuk jövőjét alapvetően meghatározzák. Lesznek, akik beosztást kapnak az új katonai szervezetekben, lesznek, akik kihasználva a lehetőségeket szolgálati nyugállományba vonulnak, de sajnos lesznek azok is, akiknek ezen lehetőségek nem adódnak. Azon katonáknak, közalkalmazottaknak, akiknek a beosztásuk, munkakörük felmentéssel, esetleges végkielégítéssel szünnek meg, és a civil társadalomban kénytelenek munkát vállalni, talán végső megoldásként adódik egy lehetőség, adódik egy segítség, hogy lakóhelyükhöz közel munkát, megélhetést találjanak.

A Munkábahelyezést Elősegítő Bizottságok (MEB), a fentiekben létrehozott központi szervezés és irányítás mellett feladatául tüzte ki a jelentős létszámleépítésre ítélt szervezetek helyőrségeiben felkutatni a munkalehetőségeket, hogy a harmadik körös személyi beszélgetéskor, akár ajánlatokkal segítsék azokat, akiktől megválni kényszerül a Magyar Honvédség. A két minisztérium a lehetőségek felkutatása és felajánlása mellett, még anyagi támogatási lehetőséget is felajánl az estleges átképzési tanulmányok támogatása érdekében.

A bizottság munkarendje vázlatosan:

-         2006. november 30: A két minisztérium közötti együttmüködési megállapodás aláírása a felvázolt tervezet alapján.

-         Helyi Munkábahelyezést Elősegítő Bizottságok megalakítása azon helyőrségek katonai szervezeteinél, ahol jelentős létszámleépítés várható.

-         A helyi munkaerő-piaci lehetőségek felkutatása, azok átképzési igényének felmérése a lehető leghamarabb, hogy a személyi beszélgetéseken már ajánlatokat lehessen tenni.

-         Interneten, illetve a személyügyi szerveken keresztül tájékoztatás megszervezése, esetleges nyomtatványok kiadása.

www.afsz.hu

www.honvedelem.hu

www.hsz.hu

www.hodosz.hu

katonakert.jetfly.hu

-         2007. január 31: Cselekvési terv kidolgozása és elfogadása a 2007. évi költségvetés, az átképzési lehetőségek tükrében.

A Honvédszakszervezet vezetése azt szeretné, hogy katonatársaink szociális életkörülményeiben a legjobb lehetőségeket tudják választani, akár a Magyar Honvédségen belül, de akkor is, ha elhagyni kényszerülnek a katonai pályát. Az új pálya választásában segítséget nyújthat a Munkábahelyezést Elősegítő Bizottság is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.