2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A személyi állomány kezdeményezésére

Hosz  |  2006. 11. 22., 09:24

Érdekképviseleti tájékoztatót tartottak a Honvédszakszervezet tisztségviselői az MH 25. Klapka György Könnyű lövészdandárnál. A november 16-i rendezvényt Gárdos Éva, a Tatai Helyőrségi Klub igazgatója nyitotta meg, majd Kuni Anikó és Vértesné Becker Ramóna, a Budapest Bank munkatársai mutatták be a Hosz és a bank között létrejött kedvezményes szolgáltatásokat, ezt követően pedig Jáger Tibor, a Hosz szolgáltatási és tagszervezője segítségével a szakszervezeti szolgáltatásokkal ismerkedhettek meg a megjelentek, végül dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő adott hasznos információkat…

Az igazgatónő köszöntője után tájékoztatta az érdeklődőket, hogy a tatai helyőrségben, ezer darab kérdőívben mérte fel az állomány igényeit és ennek eredménye volt, hogy a többség szeretne érdekvédelmi tájékoztatón részt venni, ezután felkérte Jáger Tibort a rendezvény megszervezésére.

Kuni Anikó és Vértesné Becker Ramóna a Budapest Bank (BB) munkatársai a Hosz és a BB között megkötött megállapodásban foglaltakról tájékoztatta a résztvevőket. Ismertették a szakszervezeti tagok számára adott kedvező opciókat, így egyebek mellett a folyószámlacsomagot, a privát kölcsönöket, valamint a jelzálogalapú adósságrendező hitelkonstrukciókat. 

Jáger Tibor szólt a legfontosabb szakszervezeti szolgáltatásokról. A Hosz szolgáltatási és tagszervezője ismertette a legvonzóbb szakszervezeti, alapítványi és az Egység 2002 Kft. által nyújtott alanyi jogú baleseti élet- és balesetbiztosítási, üdültetési lehetőségeket, a kedvezményes gépjármü vásárlási konstrukciókat, az egyéni előfizetéses Vodafone telefon szolgáltatásokat. Jáger Tibor beszélt a katonák részéről megnövekedett lakásigények kielégítése céljából a Honvédszakszervezet, az OTP Lakáslízing Zrt., valamint a Bodrogi Bau Kft. között létrejött együttmüködési megállapodásról is. A projekt célja a kezdő tőke nélküli otthonteremtés a katonacsaládok számára - mondta.

Dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő a jogsegélyszolgálatról, a folyamatban lévő egyeztetésekről, valamint az idei törvénymódosítás néhány eleméről tartott tájékoztatót. A szakszervezet ügyvivője beszélt – többek között – a szolgálati nyugdíjrendszerrel kapcsolatos, a honvédelmi miniszter által már korábban bejelentett módosításokról és a nyugdíjrendszerre vonatkozó tervezett változásokról. Emellett beszélt az illetményrendszerről, a megvonásra tervezett 13. havi illetményekről, valamint az egyéb pótlékmegvonásokról is, majd ismertette a Hosz álláspontját a szolgálati törvény módosításával kapcsolatban.

            A tatai tájékoztató végén a Honvédszakszervezet tisztségviselői válaszoltak a megjelent katonák kérdéseire, így többek között a szolgáltatásokkal, a nyugdíjpénztár szolgáltatásainak igénybevételi lehetőségével kapcsolatban, majd ezután többen is kértek belépési nyilatkozatot.

A  tisztségviselőket fogadta Huszti András dandártábornok, az alakulat parancsnoka  is. A kötetlen beszélgetés során a tisztségviselők tájékoztatták a parancsnokot a Honvédszakszervezet tevékenységéről és további terveiről.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.