2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A személyi állomány kezdeményezésére

Hosz  |  2006. 11. 22., 09:24

Érdekképviseleti tájékoztatót tartottak a Honvédszakszervezet tisztségviselői az MH 25. Klapka György Könnyű lövészdandárnál. A november 16-i rendezvényt Gárdos Éva, a Tatai Helyőrségi Klub igazgatója nyitotta meg, majd Kuni Anikó és Vértesné Becker Ramóna, a Budapest Bank munkatársai mutatták be a Hosz és a bank között létrejött kedvezményes szolgáltatásokat, ezt követően pedig Jáger Tibor, a Hosz szolgáltatási és tagszervezője segítségével a szakszervezeti szolgáltatásokkal ismerkedhettek meg a megjelentek, végül dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő adott hasznos információkat…

Az igazgatónő köszöntője után tájékoztatta az érdeklődőket, hogy a tatai helyőrségben, ezer darab kérdőívben mérte fel az állomány igényeit és ennek eredménye volt, hogy a többség szeretne érdekvédelmi tájékoztatón részt venni, ezután felkérte Jáger Tibort a rendezvény megszervezésére.

Kuni Anikó és Vértesné Becker Ramóna a Budapest Bank (BB) munkatársai a Hosz és a BB között megkötött megállapodásban foglaltakról tájékoztatta a résztvevőket. Ismertették a szakszervezeti tagok számára adott kedvező opciókat, így egyebek mellett a folyószámlacsomagot, a privát kölcsönöket, valamint a jelzálogalapú adósságrendező hitelkonstrukciókat. 

Jáger Tibor szólt a legfontosabb szakszervezeti szolgáltatásokról. A Hosz szolgáltatási és tagszervezője ismertette a legvonzóbb szakszervezeti, alapítványi és az Egység 2002 Kft. által nyújtott alanyi jogú baleseti élet- és balesetbiztosítási, üdültetési lehetőségeket, a kedvezményes gépjármü vásárlási konstrukciókat, az egyéni előfizetéses Vodafone telefon szolgáltatásokat. Jáger Tibor beszélt a katonák részéről megnövekedett lakásigények kielégítése céljából a Honvédszakszervezet, az OTP Lakáslízing Zrt., valamint a Bodrogi Bau Kft. között létrejött együttmüködési megállapodásról is. A projekt célja a kezdő tőke nélküli otthonteremtés a katonacsaládok számára - mondta.

Dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő a jogsegélyszolgálatról, a folyamatban lévő egyeztetésekről, valamint az idei törvénymódosítás néhány eleméről tartott tájékoztatót. A szakszervezet ügyvivője beszélt – többek között – a szolgálati nyugdíjrendszerrel kapcsolatos, a honvédelmi miniszter által már korábban bejelentett módosításokról és a nyugdíjrendszerre vonatkozó tervezett változásokról. Emellett beszélt az illetményrendszerről, a megvonásra tervezett 13. havi illetményekről, valamint az egyéb pótlékmegvonásokról is, majd ismertette a Hosz álláspontját a szolgálati törvény módosításával kapcsolatban.

            A tatai tájékoztató végén a Honvédszakszervezet tisztségviselői válaszoltak a megjelent katonák kérdéseire, így többek között a szolgáltatásokkal, a nyugdíjpénztár szolgáltatásainak igénybevételi lehetőségével kapcsolatban, majd ezután többen is kértek belépési nyilatkozatot.

A  tisztségviselőket fogadta Huszti András dandártábornok, az alakulat parancsnoka  is. A kötetlen beszélgetés során a tisztségviselők tájékoztatták a parancsnokot a Honvédszakszervezet tevékenységéről és további terveiről.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.