2024. 07. 16. kedd
Valter
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A munkavállalók helyzete a köz- és versenyszférában

Hosz  |  2006. 11. 23., 14:22

Egyebek mellett a munkavállalók élethelyzete, a foglalkoztatás biztonsága, a munkakörülmények, a 2007-es bértárgyalások, a közszféra illetményrendszere, valamint a munkajog is téma volt a LIGA konföderáció által szervezett kétnapos továbbképzésen. A tagszervezetek számára már hagyományosan sikeres szakmai konferenciának - november 23-24-én - a budapesti Hotel Agro Panorama adott helyet. A Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök és dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár mellett a területi és szakmai ügyvivők képviselték...

A konferencia témája: A munkavállalók helyzete a köz- és a versenyszférában” volt. Még a szakmai konferencia előtt – csütörtök délelőtt – a LIGA Tanács ülésére is sor került, itt, a Hosz képviselői jelenlétében elfogadták a Szolidaritási Nyilatkozatot, majd a november 28-i nagygyülés részleteit is átbeszélték. A nyilatkozatot a későbbiekben teljes terjedelmében közölni fogjuk -  a szerk. 

A regisztráció, majd a mandátumok kiosztása után megtartott LIGA Tanács ülést Pásztor Miklósnak, a Corvinus egyetem tanárának előadása követte. Az egyetemi tanár - többek között - a munkakörülményekről, a munkafeltételek köz- és versenyszférában történő alakulásáról tartott előadást.

Ezt követően pedig panelvita keretében tárgyalták meg a résztvevők a különböző szférákat érintő legfontosabb problémákat; a fegyveres és rendvédelmi szféra ügyeit Talabér Zoltán, a PVDÉSZ elnöke, a LIGA elnökségi tagja tárta a szakszervezeti tisztségviselők elé. Az élénk vita során Migács Tibor, a konföderáció szakértője megfogalmazta, hogy nem egymás támadása, a megosztás, hanem egymás megismerése, és a közös gondolkodás a fő kihívás.

A szakmai továbbképzés második napján dr. Tóth Gábor a bér- és illetményrendszerekről, a keresetek alakulásáról, valamint a 2007-es bértárgyalások aktualitásairól tájékoztatta a megjelenteket. A szociális és munkaügyi minisztérium főosztályvezetője - egyebek mellett - kiemelte: amennyiben a kormányzati ajánlat valósul meg, akkor mintegy 9%-os reálbércsökkenést szenvedhet el a közszféra 2007-ben.

Az előadássorozatot dr. Bodnár Lilla zárta. Az ELTE ÁJTK. doktorandusz hallgatója miután részletes áttekintést nyújtott a köz- és versenyszférában megvalósuló munkajogi viszonyokról, a fegyveres és rendvédelmi szférára vonatkozó törvények specialitásait is górcső alá vette. A Hosz megjelent tisztségviselői a továbbképzést hasznosnak és eredményesnek értékelték.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.