2023. 09. 26. kedd
Jusztina, Pál
: 390 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Együtt, összefogva

Hosz  |  2006. 11. 28., 19:17

Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) Munkavállalói oldala miután megalakította az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottságot, az oldalt alkotó szakszervezeti konföderációk tagszervezetei nagygyűlést tartottak. A november 28-i rendezvényen az FRDÉSZ tagszervezetei is jelentős létszámban képviseltették magukat...  

Ismeretes, hogy az OKÉT munkavállalói oldalát alkotó négy szakszervezeti konföderáció (SZEF, ÉSZT, LIGA, MSZOSZ) a közszférában a foglalkoztatási biztonság megőrzése, a jogállási törvényekben – Kjt., Kt., Hszt., Hjt. – garantált munkavállalói jogok, juttatások csorbítására irányuló szándékok megakadályozása, valamint a közszféra munkavállalói bérének 2007-ben reálértéken történő megőrzése érdekében november 16-án megalakította az egységes sztrájkbizottságot. A konföderációk felfüggesztették a tevékenységüket az OKÉT-ban, valamint a szektorális érdekegyeztető fórumokon mindaddig, amíg a sztrájkbizottság megállapodásra nem jut a Kormánnyal.

A fővárosi Benczúr Hotelben rendezett szakszervezeti nagygyülés több száz résztvevője az alábbi felhívást fogadta el:

Az OKÉT munkavállalói oldalát alkotó szakszervezeti konföderációk tagszervezeti képviselőinek nagygyülése megengedhetetlennek tartja mindazt a már közel fél éve zajló méltatlan kommunikációs, politikai és jogalkotási hadjáratot, amely a közszférával szemben folyik. A magyar társadalom normális müködésének alapja a megfelelően finanszírozott, jól müködő közszféra, mely az ott dolgozó felkészült munkavállalók számára belátható, biztos életpályát nyújt. Mindezért a nagygyülés résztvevői támogatják az OKÉT munkavállalói oldal döntését, az egységes közszolgálati sztrájkbizottság létrehozását. Elvárják a Magyar Köztársaság Kormányától, hogy folytasson tárgyalásokat a sztrájkbizottsággal a követelésektől. A munkabéke helyreállítása érdekében feltétlenül szükséges, hogy a 2007.évi költségvetési törvény elfogadásáig olyan érdemi változás történjen, ami elősegíti a közszféra munkavállalói béreinek reálértéken történő megőrzését 2007-ben. Felhívják az ágazati szakszervezeteket, hogy vegyenek részt az egységes közszolgálati sztrájkbizottság által szervezett akciókban, és az esetleges önálló megmozdulásaikat a közös célok figyelembe vételével, az együttes tevékenység érdekében szervezzék.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága az utazási kereslet növekedése és szélestörzsű flottájának bővítése miatt tapasztalt pilótákat toboroz Magyarországról is.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.