2024. 05. 28. kedd
Csanád, Emil
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Törött pajzsok, összeégett rendőrautók

Hosz  |  2006. 12. 03., 15:37

A Független Rendőrszakszervezet szervezésében – december 4-én – kiállítás nyílt a Rendőrség-történeti Múzeumban. Miután Pongó Géza, a Független Rendőrszakszervezet főtitkára megnyitotta a mementóul is szolgáló kiállítást, a szeptemberi és októberi utcai összecsapásokban megrongálódott rendőri felszereléseket láthatták az érdeklődők, emellett pedig a megsérült rendőrkollélgákkal is találkozhattak a sajtó munkatársai. A múzeum előtt - a megnyitó napján - kiállítottak két roncs rendőrautót is, melyeket a tévészékház ostromakor gyújtottak fel. A kiállítás, a budapesti Mosonyi utcában december 5-január 10-ig lesz látogatható a nagyközönség számára...

Kiállítás nyílt a Rendőrség-történeti Múzeumban a szeptemberi-októberi utcai tüntetések alatt megrongálódott rendőrségi felszerelésekből. A december 4-én megnyílt, a Pajzs mögött 2006. szeptember 18. - október 23. címü kiállítással az a célja a Független Rendőrszakszerveztenek, hogy megmutassa a közvéleménynek, hogyan élték át az utcán szolgálatot teljesítő rendőrök az őszi tüntetéseket.

 

A kiállítást megnyitó Pongó Géza, az FRSZ főtitkára honlapunknak elmondta, hogy megpróbálják bemutatni a rendőrök - a szakszervezeti tagjaink, valamint kisrendőr kollégák - szemszögéből például azt, hogyan élték meg, amikor a tömeg rájuk támadt.

A kiállításon kisfilmet és fotókat mutatnak be az utcai harcokról, ez utóbbiak egy részét saját fotósuk készítette, egy részét pedig különböző újságoktól kapták a szervezők.

 

Emellett azokból a rendőrségi védőfelszerelésekből is válogattak a kiállítás rendezői, amelyek a harcokban sérültek meg, így bemutatnak például behorpadt védősisakokat, összetört pajzsokat is.

A megnyitó napján két, az MTV-székháznál kiégett rendőrautó roncsát is kiállították a Mosonyi utcai múzeumnál. Emellett olyan eszközökből is válogatást mutatnak be, amelyekkel a tüntető tömeg a rendőrökre támadt. Az MTV-ostrom idején, szeptember 18-án 216 rendőr szenvedett különböző fokú fizikai sérülést. 

A megnyitón több mint húsz, az ostrom idején 8 napon túli, illetve 8 napon belüli sérüléseket szenvedett rendőrnek Gaskó István, a LIGA szakszervezetek elnöke és Pongó Géza, az FRSZ főtitkára 20-40 ezer forint összegü segélyt adott át.

A Mosonyi utcában található múzeumban december 5-január 10-ig látogatható a kiállítás.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

2018 után újra hazánk ad otthont a Nemzetközi Katonai Sporttanács által szervezett 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokságnak – jelentette be dr. Bali Tamás ezredes, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár dandárparancsnoka a Szolnok-Szandaszőlős Sportrepülőtéren tartott sajtótájékoztatón, május 24-én, pénteken.

  Háború Művészete magazin

Megvan a következő magyar űrhajós! Kapu Tibor lehet az a magyar, aki a világűrbe mehet - jelentette be közösségi oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. A Magyar Honvédség nagy szerepet vállalt az űrhajósok felkészítésében.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.