2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Törött pajzsok, összeégett rendőrautók

Hosz  |  2006. 12. 03., 15:37

A Független Rendőrszakszervezet szervezésében – december 4-én – kiállítás nyílt a Rendőrség-történeti Múzeumban. Miután Pongó Géza, a Független Rendőrszakszervezet főtitkára megnyitotta a mementóul is szolgáló kiállítást, a szeptemberi és októberi utcai összecsapásokban megrongálódott rendőri felszereléseket láthatták az érdeklődők, emellett pedig a megsérült rendőrkollélgákkal is találkozhattak a sajtó munkatársai. A múzeum előtt - a megnyitó napján - kiállítottak két roncs rendőrautót is, melyeket a tévészékház ostromakor gyújtottak fel. A kiállítás, a budapesti Mosonyi utcában december 5-január 10-ig lesz látogatható a nagyközönség számára...

Kiállítás nyílt a Rendőrség-történeti Múzeumban a szeptemberi-októberi utcai tüntetések alatt megrongálódott rendőrségi felszerelésekből. A december 4-én megnyílt, a Pajzs mögött 2006. szeptember 18. - október 23. címü kiállítással az a célja a Független Rendőrszakszerveztenek, hogy megmutassa a közvéleménynek, hogyan élték át az utcán szolgálatot teljesítő rendőrök az őszi tüntetéseket.

 

A kiállítást megnyitó Pongó Géza, az FRSZ főtitkára honlapunknak elmondta, hogy megpróbálják bemutatni a rendőrök - a szakszervezeti tagjaink, valamint kisrendőr kollégák - szemszögéből például azt, hogyan élték meg, amikor a tömeg rájuk támadt.

A kiállításon kisfilmet és fotókat mutatnak be az utcai harcokról, ez utóbbiak egy részét saját fotósuk készítette, egy részét pedig különböző újságoktól kapták a szervezők.

 

Emellett azokból a rendőrségi védőfelszerelésekből is válogattak a kiállítás rendezői, amelyek a harcokban sérültek meg, így bemutatnak például behorpadt védősisakokat, összetört pajzsokat is.

A megnyitó napján két, az MTV-székháznál kiégett rendőrautó roncsát is kiállították a Mosonyi utcai múzeumnál. Emellett olyan eszközökből is válogatást mutatnak be, amelyekkel a tüntető tömeg a rendőrökre támadt. Az MTV-ostrom idején, szeptember 18-án 216 rendőr szenvedett különböző fokú fizikai sérülést. 

A megnyitón több mint húsz, az ostrom idején 8 napon túli, illetve 8 napon belüli sérüléseket szenvedett rendőrnek Gaskó István, a LIGA szakszervezetek elnöke és Pongó Géza, az FRSZ főtitkára 20-40 ezer forint összegü segélyt adott át.

A Mosonyi utcában található múzeumban december 5-január 10-ig látogatható a kiállítás.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.