2023. 12. 10.
Judit
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Törött pajzsok, összeégett rendőrautók

Hosz  |  2006. 12. 03., 15:37

A Független Rendőrszakszervezet szervezésében – december 4-én – kiállítás nyílt a Rendőrség-történeti Múzeumban. Miután Pongó Géza, a Független Rendőrszakszervezet főtitkára megnyitotta a mementóul is szolgáló kiállítást, a szeptemberi és októberi utcai összecsapásokban megrongálódott rendőri felszereléseket láthatták az érdeklődők, emellett pedig a megsérült rendőrkollélgákkal is találkozhattak a sajtó munkatársai. A múzeum előtt - a megnyitó napján - kiállítottak két roncs rendőrautót is, melyeket a tévészékház ostromakor gyújtottak fel. A kiállítás, a budapesti Mosonyi utcában december 5-január 10-ig lesz látogatható a nagyközönség számára...

Kiállítás nyílt a Rendőrség-történeti Múzeumban a szeptemberi-októberi utcai tüntetések alatt megrongálódott rendőrségi felszerelésekből. A december 4-én megnyílt, a Pajzs mögött 2006. szeptember 18. - október 23. címü kiállítással az a célja a Független Rendőrszakszerveztenek, hogy megmutassa a közvéleménynek, hogyan élték át az utcán szolgálatot teljesítő rendőrök az őszi tüntetéseket.

 

A kiállítást megnyitó Pongó Géza, az FRSZ főtitkára honlapunknak elmondta, hogy megpróbálják bemutatni a rendőrök - a szakszervezeti tagjaink, valamint kisrendőr kollégák - szemszögéből például azt, hogyan élték meg, amikor a tömeg rájuk támadt.

A kiállításon kisfilmet és fotókat mutatnak be az utcai harcokról, ez utóbbiak egy részét saját fotósuk készítette, egy részét pedig különböző újságoktól kapták a szervezők.

 

Emellett azokból a rendőrségi védőfelszerelésekből is válogattak a kiállítás rendezői, amelyek a harcokban sérültek meg, így bemutatnak például behorpadt védősisakokat, összetört pajzsokat is.

A megnyitó napján két, az MTV-székháznál kiégett rendőrautó roncsát is kiállították a Mosonyi utcai múzeumnál. Emellett olyan eszközökből is válogatást mutatnak be, amelyekkel a tüntető tömeg a rendőrökre támadt. Az MTV-ostrom idején, szeptember 18-án 216 rendőr szenvedett különböző fokú fizikai sérülést. 

A megnyitón több mint húsz, az ostrom idején 8 napon túli, illetve 8 napon belüli sérüléseket szenvedett rendőrnek Gaskó István, a LIGA szakszervezetek elnöke és Pongó Géza, az FRSZ főtitkára 20-40 ezer forint összegü segélyt adott át.

A Mosonyi utcában található múzeumban december 5-január 10-ig látogatható a kiállítás.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.