2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Honvédszakszervezeti tájékoztató Veszprém helyőrségben

Hosz  |  2006. 12. 08., 08:50

December 7-én a Honvédszakszervezet tájékoztatót tartott Veszprémben a MH 1. Logisztikai és Támogató Zászlóalj csapatművelődési otthonában. A tájékoztatónak Futó László ezredes a zászlóalj parancsnoka volt a házigazdája, – aki maga is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt, – a körülbelül száz résztvevő az összes helyi katonai szervezetet képviselte.

A látogatásra helyi kezdeményezésre került sor, mert a Magyar Honvédség  átalakítása a veszprémi katonai szervezeteket is nagymértékben érinti. A látogatás része a Hosz által kezdeményezett programnak, melynek célja az állomány teljes körü, hiteles, naprakész tájékoztatása.

A tájékoztatón Szincsák Gyula Hosz alelnök összefoglalta a szakszervezet által az utóbbi időkben kezdeményezett akciókat és kitért a katonaállományt leginkább érintő és érdeklő kérdésekre is. Beszélt az FRDÉSZ és LIGA tagságunkból adódó kezdeményezésekről, a honvédelmi tárcával és a kormánnyal folytatott tárgyalásokról, a várható év végi juttatásokról és a kormánnyal folytatott, a jövő évet érintő bértárgyalásokról, valamint kitért a nyugdíj szabályok és a Hjt. tervezett módosításaira.

Az alelnök hangsúlyozta, hogy törvényes keretek között a Honvédszakszervezet a legvégsőkig elmegy, hogy a katonaállománynak legalább a fizetése ne csökkenjen két számjegyü százalékban, ahogy ez a jelen pillanatban kinéz, de az erőfeszítésekhez kérte a teljes körü támogatást.

 

A tájékoztatót Dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő  az aktuális – a teljes állományt érintő - ügyek ismertetésével folytatta , majd a Honvédszakszervezet szolgáltatásainak bemutatása következett.

Lehetőség volt a közösségeket, illetve az egyéneket érintő kérdések megbeszélésére is.

Köszönet a tájékoztató házigazdájának, Futó László ezredesnek és a szervezőknek, Tóvári Róbertnek, a légierő haderőnemi képviselő helyettesének és Szentiványi Balázs alapszervezeti vezetőnek, a sikeres rendezvény lebonyolításáért.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Spanyolország hamarosan további Eurofighter Typhoon vadászbombázókat vásárolhat. Ez a terv a közelmúltban, az olaszországi Milánóban tartott találkozón merült fel az Eurofighter programban részt vevő 4 nemzet képviselői között.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.