2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Honvédszakszervezeti tájékoztató Veszprém helyőrségben

Hosz  |  2006. 12. 08., 08:50

December 7-én a Honvédszakszervezet tájékoztatót tartott Veszprémben a MH 1. Logisztikai és Támogató Zászlóalj csapatművelődési otthonában. A tájékoztatónak Futó László ezredes a zászlóalj parancsnoka volt a házigazdája, – aki maga is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt, – a körülbelül száz résztvevő az összes helyi katonai szervezetet képviselte.

A látogatásra helyi kezdeményezésre került sor, mert a Magyar Honvédség  átalakítása a veszprémi katonai szervezeteket is nagymértékben érinti. A látogatás része a Hosz által kezdeményezett programnak, melynek célja az állomány teljes körü, hiteles, naprakész tájékoztatása.

A tájékoztatón Szincsák Gyula Hosz alelnök összefoglalta a szakszervezet által az utóbbi időkben kezdeményezett akciókat és kitért a katonaállományt leginkább érintő és érdeklő kérdésekre is. Beszélt az FRDÉSZ és LIGA tagságunkból adódó kezdeményezésekről, a honvédelmi tárcával és a kormánnyal folytatott tárgyalásokról, a várható év végi juttatásokról és a kormánnyal folytatott, a jövő évet érintő bértárgyalásokról, valamint kitért a nyugdíj szabályok és a Hjt. tervezett módosításaira.

Az alelnök hangsúlyozta, hogy törvényes keretek között a Honvédszakszervezet a legvégsőkig elmegy, hogy a katonaállománynak legalább a fizetése ne csökkenjen két számjegyü százalékban, ahogy ez a jelen pillanatban kinéz, de az erőfeszítésekhez kérte a teljes körü támogatást.

 

A tájékoztatót Dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő  az aktuális – a teljes állományt érintő - ügyek ismertetésével folytatta , majd a Honvédszakszervezet szolgáltatásainak bemutatása következett.

Lehetőség volt a közösségeket, illetve az egyéneket érintő kérdések megbeszélésére is.

Köszönet a tájékoztató házigazdájának, Futó László ezredesnek és a szervezőknek, Tóvári Róbertnek, a légierő haderőnemi képviselő helyettesének és Szentiványi Balázs alapszervezeti vezetőnek, a sikeres rendezvény lebonyolításáért.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.