2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Honvédszakszervezeti tájékoztató Veszprém helyőrségben

Hosz  |  2006. 12. 08., 08:50

December 7-én a Honvédszakszervezet tájékoztatót tartott Veszprémben a MH 1. Logisztikai és Támogató Zászlóalj csapatművelődési otthonában. A tájékoztatónak Futó László ezredes a zászlóalj parancsnoka volt a házigazdája, – aki maga is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt, – a körülbelül száz résztvevő az összes helyi katonai szervezetet képviselte.

A látogatásra helyi kezdeményezésre került sor, mert a Magyar Honvédség  átalakítása a veszprémi katonai szervezeteket is nagymértékben érinti. A látogatás része a Hosz által kezdeményezett programnak, melynek célja az állomány teljes körü, hiteles, naprakész tájékoztatása.

A tájékoztatón Szincsák Gyula Hosz alelnök összefoglalta a szakszervezet által az utóbbi időkben kezdeményezett akciókat és kitért a katonaállományt leginkább érintő és érdeklő kérdésekre is. Beszélt az FRDÉSZ és LIGA tagságunkból adódó kezdeményezésekről, a honvédelmi tárcával és a kormánnyal folytatott tárgyalásokról, a várható év végi juttatásokról és a kormánnyal folytatott, a jövő évet érintő bértárgyalásokról, valamint kitért a nyugdíj szabályok és a Hjt. tervezett módosításaira.

Az alelnök hangsúlyozta, hogy törvényes keretek között a Honvédszakszervezet a legvégsőkig elmegy, hogy a katonaállománynak legalább a fizetése ne csökkenjen két számjegyü százalékban, ahogy ez a jelen pillanatban kinéz, de az erőfeszítésekhez kérte a teljes körü támogatást.

 

A tájékoztatót Dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő  az aktuális – a teljes állományt érintő - ügyek ismertetésével folytatta , majd a Honvédszakszervezet szolgáltatásainak bemutatása következett.

Lehetőség volt a közösségeket, illetve az egyéneket érintő kérdések megbeszélésére is.

Köszönet a tájékoztató házigazdájának, Futó László ezredesnek és a szervezőknek, Tóvári Róbertnek, a légierő haderőnemi képviselő helyettesének és Szentiványi Balázs alapszervezeti vezetőnek, a sikeres rendezvény lebonyolításáért.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.