2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megkezdődtek a második-harmadik körös személyi beszélgetések

Hosz  |  2006. 12. 13., 08:52

A Magyar Honvédség átalakításában, a „Haderőreform 2007” szervezési feladatok első üteme kapcsán, december 12-én megkezdődtek a Hűvösvölgyi úton az összevont második-harmadik körös személyi beszélgetések.

A beosztások ajánlásának utolsó ciklusában több mint 200 fő katonatársunk érintett. Az első napon 62 fő részére ajánlottak fel jelenleg be nem töltött beosztásokat. A személyi beszélgetést a Honvédelmi Minisztérium személyzeti főosztályvezetője, Palásti Ferenc dandártábornok vezeti. Természetesen az érdekvédelem egyik kiemelkedő feladatként, miszerint a személyi beszélgetéseknél segítjük kollégáinkat a döntéshozatalban, a Honvédszakszervezet csapata is jelen volt.

Már az első körös személyi beszélgetéseken is jelen voltak a Hosz központi szakszervezeti tisztségviselő. Az állandó készenlétben lévő, telefonon elérhető szakértő csoporttal a háttérben azonnal rendelkezésre álltunk, de külön kérésre személyesen is segítettük szakszervezeti tagjainkat. A második-harmadik körös beszélgetésre szakmai, személyügyi, jogi ismeretekkel felfegyverzett, erős csapatot delegált a Honvédszakszervezet. A segítségnyújtás két területre tagozódott. A felkészülési, várakozási helységekben a felmerült kérdésekre, a választható alternatívák hatásaira adtunk tanácsot, segítettük a döntéshozatalban az érintetteket. A személyi beszélgetések konkrét helyszínén állandó, helyszíni képviseletet biztosítottunk, hogy a hirtelen döntéshozatalhoz még ott is segítséget tudjunk nyújtani, hogy az érdekeket tudjuk képviselni. Talán a jelenlétünknek is, de a személyügyi beszélgetéseket levezetők jóindulatú, segítőkész hozzáállásának köszönhetően, az első napon az érintettek közel 80-90%-a beosztást tudott kapni. Azoknak, akiknek nem sikerült, azok legtöbbje eleve a felmentésüket szerették volna kérni. Az utolsó forduló további napjaiban is ott leszünk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.