2024. 06. 25. kedd
Vilmos
: 395 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az elnökségi ülésen történt

Hosz  |  2006. 12. 14., 10:29

Az idei utolsó, december 14-én megtartott Hosz elnökségi ülésén - többek között - elhangzott, hogy a Honvédszakszervezet nagyon sikeres jubileumi esztendőt tudhat maga mögött. Mészáros Géza elnök azt is kiemelte, hogy - a Hosz kezdeményezésére - a szaktárca a januárban esedékes illetményeket még decemberben kifizeti a katona-állománynak... 

Az előző két elnökségi ülés jegyzőkönyvének elfogadása után az előző elnökségi ülés óta eltelt időszak eseményeiről és a szervezet előtt álló feladatokról Szincsák Gyula számolt be. A Hosz elnöke - többek között - a folyamatban lévő egyeztetésekről is tájékoztatott. Elhangzott: közismert, hogy a rendőrség számára illetményfejlesztést terveznek, ugyanakkor a HM tárca önálló illetményfejlesztési koncepciót addig nem terjeszt elő, amíg nem születik meg az OKÉT megállapodás e kérdésben. (Az egységes közszolgálati sztrájkbizottság létrehozásakor az OKÉT felfüggesztette müködését - a szerk.)

Szincsák Gyula hangsúlyozta, hogy a bekövetkező reálbércsökkenés miatt egy, a szaktárca reprezentatív szakszervezetei - Hosz és Hodosz - által kezdeményezendő aláírás-gyüjtő akciót is elképzelhetőnek tart. Miután az utolsó HÉF ülésen történtekről is részletes információkkal szolgált, elmondta, hogy a szakminisztérium tervei szerint még az idén átutalják a januárban esedékes illetményeket.

Ezt követően Szincsák Gyula a Hjt. módosítások állásáról, valamint az Alkotmánybírósági beadvány tárgyát képező, szolgálat-teljesítési idő értelmezéséről kialakított szakszervezeti álláspontról is tájékoztatta a megjelent elnökségi tagokat és az ügyvivőket.

Ezután a humánpolitikai program - december 14-i - szakértői egyeztetésén elhangzottakról beszélt az alelnök.

A választmányi ülés tapasztalatairól, valamint az elnökség éves tevékenységének összefoglalását Mészáros Gézát tette meg. A Hosz elnöke elmondta, hogy a nagyon jól előkészített haderőnemi értekezleteknek és a mintaszerü választmányi ülés lebonyolításának köszönhetően eredményes volt az őszi rendezvény. Ezt követően a szakszervezet, illetve az elnökség és az ellenőrző bizottság egész éves tevékenységét is nagyon jónak és sikeresnek, míg az apparátus, a területi és a szakmai ügyvivők munkáját hasonlóan eredményesnek nevezte a szakszervezet elnöke. 

A Fővárosi Nagycirkusz előadásával kapcsolatos szervezési előkészületekről dr. Ujfaludi Zoltán számolt be. A Hosz főtitkára elmondta: a december 16-i előadáson mintegy ezerhatszáz (!!!) szakszervezeti tag, illetve hozzátartozó vesz majd részt. 

A költségvetés helyzetéről Heiling Ottó tájékoztatott. A Hosz alelnöke emellett az éves eredményekről, a befektetések alakulásáról, valamint bizonyos átcsoportosításokról is beszámolt. Sándor Roland pénzügyi referens és Séber István könyvvizsgáló kiegészítéseivel az elnökség elfogadta az átcsoportosításokra vonatkozó pénzügyi javaslatokat.   

Heiling Ottó alelnök a befektetések alakulását is eredményesnek nevezte. A szakszervezeti tisztségviselők telefonhasználatáról szóló határozat-tervezeteket szintén Heiling alelnök előterjesztése után fogadta el az elnökség.  

Az éves eltározással és eszközprogrammal kapcsolatban dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár - az ellenőrző bizottság elnöke és a könyvvizsgáló módosító, selejtítésre vonatkozó javaslataival kiegészítve - ismertette a jegyzőkönyvet.

Az  egyebekben a QBE Atlasz Biztosító szerződésmódosítási ajánlatát, valamint Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező által ismertetett - az Egység 2002 Kft. szolgáltatásaival kapcsolatos - ismereteket kapták meg az elnökség és az ügyvezetés tagjai.

A rendezvény végén, zárt ülésen döntött az elnökség a szociális és személyügyi ügyvivő, valamint a jogsegélyszolgálat-vezetői tisztségre vonatkozó pályázatokról. A döntésről a közeli napokban tájékoztatjuk olvasóinkat és az érintetteket.                         

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Az esős tavasz után végre itt a nyár, vele együtt a vakáció és a várva várt nyaralások időszaka is. Ha külföldi kikapcsolódásra vágyunk, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről 130 városba juthatunk el átszállás nélkül.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.