2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az elnökségi ülésen történt

Hosz  |  2006. 12. 14., 10:29

Az idei utolsó, december 14-én megtartott Hosz elnökségi ülésén - többek között - elhangzott, hogy a Honvédszakszervezet nagyon sikeres jubileumi esztendőt tudhat maga mögött. Mészáros Géza elnök azt is kiemelte, hogy - a Hosz kezdeményezésére - a szaktárca a januárban esedékes illetményeket még decemberben kifizeti a katona-állománynak... 

Az előző két elnökségi ülés jegyzőkönyvének elfogadása után az előző elnökségi ülés óta eltelt időszak eseményeiről és a szervezet előtt álló feladatokról Szincsák Gyula számolt be. A Hosz elnöke - többek között - a folyamatban lévő egyeztetésekről is tájékoztatott. Elhangzott: közismert, hogy a rendőrség számára illetményfejlesztést terveznek, ugyanakkor a HM tárca önálló illetményfejlesztési koncepciót addig nem terjeszt elő, amíg nem születik meg az OKÉT megállapodás e kérdésben. (Az egységes közszolgálati sztrájkbizottság létrehozásakor az OKÉT felfüggesztette müködését - a szerk.)

Szincsák Gyula hangsúlyozta, hogy a bekövetkező reálbércsökkenés miatt egy, a szaktárca reprezentatív szakszervezetei - Hosz és Hodosz - által kezdeményezendő aláírás-gyüjtő akciót is elképzelhetőnek tart. Miután az utolsó HÉF ülésen történtekről is részletes információkkal szolgált, elmondta, hogy a szakminisztérium tervei szerint még az idén átutalják a januárban esedékes illetményeket.

Ezt követően Szincsák Gyula a Hjt. módosítások állásáról, valamint az Alkotmánybírósági beadvány tárgyát képező, szolgálat-teljesítési idő értelmezéséről kialakított szakszervezeti álláspontról is tájékoztatta a megjelent elnökségi tagokat és az ügyvivőket.

Ezután a humánpolitikai program - december 14-i - szakértői egyeztetésén elhangzottakról beszélt az alelnök.

A választmányi ülés tapasztalatairól, valamint az elnökség éves tevékenységének összefoglalását Mészáros Gézát tette meg. A Hosz elnöke elmondta, hogy a nagyon jól előkészített haderőnemi értekezleteknek és a mintaszerü választmányi ülés lebonyolításának köszönhetően eredményes volt az őszi rendezvény. Ezt követően a szakszervezet, illetve az elnökség és az ellenőrző bizottság egész éves tevékenységét is nagyon jónak és sikeresnek, míg az apparátus, a területi és a szakmai ügyvivők munkáját hasonlóan eredményesnek nevezte a szakszervezet elnöke. 

A Fővárosi Nagycirkusz előadásával kapcsolatos szervezési előkészületekről dr. Ujfaludi Zoltán számolt be. A Hosz főtitkára elmondta: a december 16-i előadáson mintegy ezerhatszáz (!!!) szakszervezeti tag, illetve hozzátartozó vesz majd részt. 

A költségvetés helyzetéről Heiling Ottó tájékoztatott. A Hosz alelnöke emellett az éves eredményekről, a befektetések alakulásáról, valamint bizonyos átcsoportosításokról is beszámolt. Sándor Roland pénzügyi referens és Séber István könyvvizsgáló kiegészítéseivel az elnökség elfogadta az átcsoportosításokra vonatkozó pénzügyi javaslatokat.   

Heiling Ottó alelnök a befektetések alakulását is eredményesnek nevezte. A szakszervezeti tisztségviselők telefonhasználatáról szóló határozat-tervezeteket szintén Heiling alelnök előterjesztése után fogadta el az elnökség.  

Az éves eltározással és eszközprogrammal kapcsolatban dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár - az ellenőrző bizottság elnöke és a könyvvizsgáló módosító, selejtítésre vonatkozó javaslataival kiegészítve - ismertette a jegyzőkönyvet.

Az  egyebekben a QBE Atlasz Biztosító szerződésmódosítási ajánlatát, valamint Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező által ismertetett - az Egység 2002 Kft. szolgáltatásaival kapcsolatos - ismereteket kapták meg az elnökség és az ügyvezetés tagjai.

A rendezvény végén, zárt ülésen döntött az elnökség a szociális és személyügyi ügyvivő, valamint a jogsegélyszolgálat-vezetői tisztségre vonatkozó pályázatokról. A döntésről a közeli napokban tájékoztatjuk olvasóinkat és az érintetteket.                         

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.