2023. 12. 09. szombat
Natália
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Parlamentben jártak...

Hosz  |  2006. 12. 20., 15:24

A Honvédszakszervezet katonanői szekciójának régen dédelgetett álma vált valóra december 20-án. Hornyák Erika szekcióelnök vezetésével ugyanis harmincnyolcan hivatalosan is ellátogathattak a Parlamentbe. A katonanőket Keleti György, a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke fogadta...

Homola Csaba ny. dandártábornok az Országgyülés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának szakértője  fogadta a harmincnyolc fős látogató csoportot, aki lehetővé tette, hogy a résztvevők találkozzanak Keleti György alelnökkel. Ezzel a Hornyák Erika által vezetett női szekció dédelgetett vágya vált valóra, Szincsák Gyula alelnök segítségével. Délelőtt megkezdődött a beszélgetés, melyen Keleti György alelnök tájékoztatta hallgatóságát az  Országgyülés Honvédelmi és Rendészeti Bizottság munkájáról. A jelenlevő hölgyek kérdéseiket feltették az alelnöknek, aki készségesen válaszolt azokra. A beszélgetést követően Parlamenti sétára invitálták a jelenlevőket. A HOSZ Női Szekciója ajándékkal kedveskedett.

Az épület megtekintése a főlépcsővel kezdődött, majd a Szent korona megtekintésével folytatódott. Megtekintették a társalgót, az alsó-; és felsőház üléstermét, idegenvezetőjük Bartus Gábor főtörzsőrmester koronaőr volt, aki anekdotákkal és érdekes történetekkel színesítette a sétát.

A program - ezt követően - az MH ÖLTP Zách utcai objektumában folytatódott. A finom ebéd után, a küldött-közgyülést Szincsák Gyula köszöntötte. A Hosz alelnöke - többek között - az aktuális szakszervezeti törekvésekről, valamint a folyamatban lévő egyeztetésekről és a Hosz által képviselt ügyekről tájékoztatta a katonanői szekció küldötteit.

A küldött-közgyülés alkalmat adott arra is, hogy prof. dr. Bolgár Judit ny. ezredes részletesen is beszámoljon a ZMNE által lefolytatott szociológiai felmérés tapasztalatairól. Az előadó - egyebek mellett - szólt arról, hogy a katonanők milyen beosztásokban teljesítenek szolgálatot, milyen a motiváltságuk, illetve, hogy milyen arányban vannak jelen a Magyar Honvédségben. Az érdekes előadáson a nyugállományú tagozat képviselői is megjelentek.

Honlapunk Hornyák Erika szekcióelnöktől azt is megtudta, hogy 2007-ben a katonanői szekció több katonai szervezetnél is arról fog tájékozódni, hogy milyen a katonanők helyzete, milyen szolgálati-, élet- és munkakörülmények között töltik mindennapjaikat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.