2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Parlamentben jártak...

Hosz  |  2006. 12. 20., 15:24

A Honvédszakszervezet katonanői szekciójának régen dédelgetett álma vált valóra december 20-án. Hornyák Erika szekcióelnök vezetésével ugyanis harmincnyolcan hivatalosan is ellátogathattak a Parlamentbe. A katonanőket Keleti György, a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke fogadta...

Homola Csaba ny. dandártábornok az Országgyülés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának szakértője  fogadta a harmincnyolc fős látogató csoportot, aki lehetővé tette, hogy a résztvevők találkozzanak Keleti György alelnökkel. Ezzel a Hornyák Erika által vezetett női szekció dédelgetett vágya vált valóra, Szincsák Gyula alelnök segítségével. Délelőtt megkezdődött a beszélgetés, melyen Keleti György alelnök tájékoztatta hallgatóságát az  Országgyülés Honvédelmi és Rendészeti Bizottság munkájáról. A jelenlevő hölgyek kérdéseiket feltették az alelnöknek, aki készségesen válaszolt azokra. A beszélgetést követően Parlamenti sétára invitálták a jelenlevőket. A HOSZ Női Szekciója ajándékkal kedveskedett.

Az épület megtekintése a főlépcsővel kezdődött, majd a Szent korona megtekintésével folytatódott. Megtekintették a társalgót, az alsó-; és felsőház üléstermét, idegenvezetőjük Bartus Gábor főtörzsőrmester koronaőr volt, aki anekdotákkal és érdekes történetekkel színesítette a sétát.

A program - ezt követően - az MH ÖLTP Zách utcai objektumában folytatódott. A finom ebéd után, a küldött-közgyülést Szincsák Gyula köszöntötte. A Hosz alelnöke - többek között - az aktuális szakszervezeti törekvésekről, valamint a folyamatban lévő egyeztetésekről és a Hosz által képviselt ügyekről tájékoztatta a katonanői szekció küldötteit.

A küldött-közgyülés alkalmat adott arra is, hogy prof. dr. Bolgár Judit ny. ezredes részletesen is beszámoljon a ZMNE által lefolytatott szociológiai felmérés tapasztalatairól. Az előadó - egyebek mellett - szólt arról, hogy a katonanők milyen beosztásokban teljesítenek szolgálatot, milyen a motiváltságuk, illetve, hogy milyen arányban vannak jelen a Magyar Honvédségben. Az érdekes előadáson a nyugállományú tagozat képviselői is megjelentek.

Honlapunk Hornyák Erika szekcióelnöktől azt is megtudta, hogy 2007-ben a katonanői szekció több katonai szervezetnél is arról fog tájékozódni, hogy milyen a katonanők helyzete, milyen szolgálati-, élet- és munkakörülmények között töltik mindennapjaikat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.