2024. 05. 28. kedd
Csanád, Emil
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új szervezetek a Magyar Honvédségben

Hosz  |  2007. 01. 03., 18:07

Új szervezetek kezdték meg működésüket 2007. január elsejétől a Magyar Honvédségben. Az átalakítás elsődleges célja egy erős, jól szervezett haderő megteremtése, amelynek legfőbb ismérve a stabilitás, a javuló munka- és szolgálati körülmények, a növekvő csapatlétszám, a csökkenő bürokrácia és a növekvő társadalmi elismertség. A döntés összhangban van a kisebb és olcsóbb állam megteremtésének céljával, az adófizetők pénzének hatékony és költségtakarékos felhasználásának felelősségével. Az egységes középszintű irányítás lehetővé teszi, hogy a szervezetek lényegesen kisebb létszámmal, hatékonyabban láthassák el feladataikat...

Ennek érdekében átalakult a Magyar Honvédség középszintü vezetése, melynek részeként 2007. január elejével megalakult az MH Összhaderőnemi Parancsnokság. Az 500 fős integrált parancsnokság felel az egységes kiképzés és gyakorlatok végrehajtásáért, illetve a békemüveletekben való egységes részvétel megvalósításáért. Ugyancsak átalakult a hadkiegészítés rendszere, melyet a jövőben két területi hadkiegészítési parancsnokság végez, Veszprémben és Szolnokon.Az új vezetési struktúra és szervezetek kialakításával a csapatoknál szolgálók létszámának növekedése mellett csökken a felső vezető szervek létszáma, egyszerüsödik a katonai vezetési rendszer.Ugyancsak 2007. január elsejétől változott a minisztérium háttérintézményeinek rendszere. Három új szervezet – a HM Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökség, a HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség, valamint a HM Infrastrukturális Ügynökség – alakult meg. A HM Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökség négy korábbi pénzügyi szervezet bázisán jött létre. A HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség hat szervezeti elem integrálásával a termelői logisztikai feladatokat végzi.2007. végére befejeződik a 2005-ben kezdődött átalakítási folyamat, megteremtődik a kor követelményeinek megfelelő, korszerü Magyar Honvédség.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A hadműveleti képességek fenntartása, továbbfejlesztése érdekében a Magyar Légierő számára kiemelt jelentőségű NATO egységbe integrálva, nagy kötelékben gyakorlatozni. Rövid beszámoló az idei Lion Effort gyakorlatról.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.