2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új szervezetek a Magyar Honvédségben

Hosz  |  2007. 01. 03., 18:07

Új szervezetek kezdték meg működésüket 2007. január elsejétől a Magyar Honvédségben. Az átalakítás elsődleges célja egy erős, jól szervezett haderő megteremtése, amelynek legfőbb ismérve a stabilitás, a javuló munka- és szolgálati körülmények, a növekvő csapatlétszám, a csökkenő bürokrácia és a növekvő társadalmi elismertség. A döntés összhangban van a kisebb és olcsóbb állam megteremtésének céljával, az adófizetők pénzének hatékony és költségtakarékos felhasználásának felelősségével. Az egységes középszintű irányítás lehetővé teszi, hogy a szervezetek lényegesen kisebb létszámmal, hatékonyabban láthassák el feladataikat...

Ennek érdekében átalakult a Magyar Honvédség középszintü vezetése, melynek részeként 2007. január elejével megalakult az MH Összhaderőnemi Parancsnokság. Az 500 fős integrált parancsnokság felel az egységes kiképzés és gyakorlatok végrehajtásáért, illetve a békemüveletekben való egységes részvétel megvalósításáért. Ugyancsak átalakult a hadkiegészítés rendszere, melyet a jövőben két területi hadkiegészítési parancsnokság végez, Veszprémben és Szolnokon.Az új vezetési struktúra és szervezetek kialakításával a csapatoknál szolgálók létszámának növekedése mellett csökken a felső vezető szervek létszáma, egyszerüsödik a katonai vezetési rendszer.Ugyancsak 2007. január elsejétől változott a minisztérium háttérintézményeinek rendszere. Három új szervezet – a HM Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökség, a HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség, valamint a HM Infrastrukturális Ügynökség – alakult meg. A HM Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökség négy korábbi pénzügyi szervezet bázisán jött létre. A HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség hat szervezeti elem integrálásával a termelői logisztikai feladatokat végzi.2007. végére befejeződik a 2005-ben kezdődött átalakítási folyamat, megteremtődik a kor követelményeinek megfelelő, korszerü Magyar Honvédség.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.