2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

OÉT: közeledtek az álláspontok

Hosz  |  2007. 01. 08., 10:07

Közeledtek az álláspontok az Országos Érdekegyeztető Tanács - január 5-i - ülésén. Korábban még arról szóltak az egyeztetésekről beszámoló hírek, hogy a munkavállalók a tíz százalék alatti bruttó éves bérnövekedést is elfogadhatónak találják...

Csaknem két órán keresztül egyeztettek zárt ajtók mögött a munkavállalók és a munkaadók. A tárgyalást követően a szakszervezetek részéről bejelentették: a korábbi 13-15 százalék helyett 8-11 százalék közötti bruttó keresetnövekedést is elfogadhatónak tartanak 2007-re.A munkaadók is engedtek a korábbi 3,5-6 százalékos javaslatukból. Rolek Ferenc közölte, 4 és 7 százalék közötti növekedést még elfogadhatónak tartanak, bár a megszorító intézkedések csaknem 700 milliárdos többletterhet rónak idén a cégekre. A terheket növeli az, hogy 2005-ben három évre rögzítették a szakmunkás bérminimumok növelésére vonatkozó ajánlást.A tárgyalópartnerek egyöntetüen úgy vélték, hogy a mostani egyeztetés jelentős előrelépést hozott, így akár már az Országos Érdekegyeztető Tanács következő ülésén megállapodás születhet.Csizmár Gábor államtitkár a kabinet részéről kijelentette: az 5,5-9 százalék közötti határon belüli megállapodást a kormány mindenképpen támogatni tudja. A következő OÉT ülés január 19-én lesz.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.