2024. 05. 18. szombat
Alexandra, Erik
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Táborfalva: Személyi beszélgetések előtt

Hosz  |  2007. 01. 12., 14:19

Táborfalván tartott személyi beszélgetések előtti aktuális szakszervezeti tájékoztatót Jakubik András kelet-magyarországi területi ügyvivő. A Bakony Harckiképző Központ (MH BHK) helyi kiképző bázisán - január 12-én - megtartott rendezvényen a megjelent hivatásos és szerződéses katonák mellett a közalkalmazottak is feltehették kérdéseiket...

A mintegy harminc katona és közalkalmazott részvételével megrendezett eseményre Görbe László kérésére került sor. A Hosz helyi aktivistája a haderő-átalakítás aktualitásairól és a küszöbön álló személyi beszélgetésekről kért információkat. A tájékoztatót Bártfai László őrnagy, a kiképző bázis parancsnoka nyitotta meg, ő köszöntötte a Hosz megjelent tisztségviselőit; a kelet-magyarországi területi ügyvivőt és a kommunikációs ügyvivőt is.

Jakubik András előadásában - többek között - arról beszélt, hogy mire is kell felkészülni egy személyi beszélgetés alkalmából. A területi ügyvivő elmondta, hogy mindenki saját sorsa kovácsa, tehát valamennyi érintettnek önállóan kell dönteni: katona akar-e maradni vagy nem! Aki katona akar maradni, annak - a HM személyzeti főosztályvezetőjére hivatkozva elmondta - biztos, hogy lesz beosztása. Jakubik András kiemelte: mindenki, aki befejezi katonai pályafutását, annak fontos, hogy felmentéssel szünjön meg a szolgálati viszonya.  

A táborfalvai tájékoztatón a résztvevők - egyebek mellett - a szolgálati lakások megvásárlásának lehetőségéről, a felmentési idő kezdetéről, a távolléti díjról, valamint a Magyar Honvédségnél betölthető beosztások elérhetőségéről is érdeklődtek.

A rendezvény végén a kelet-magyarországi területi ügyvivő az szja 1%-ának felajánlásával kapcsolatos teendőkről, míg a kommunikációs ügyvivő a - január 10-i - rendkívüli HÉF ülésen történtekről tájékoztatta a megjelent katonákat és közalkalmazottakat.

A táborfalvaiakat érintő személyi beszélgetéseket január 26 és június 30 között bonyolítják le az MH ÖHP személyügyi szervei. A beszélgetéseken ott lesznek majd a Honvédszakszervezet függetlenített tisztségviselői, illetve jogászai is.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.