2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Táborfalva: Személyi beszélgetések előtt

Hosz  |  2007. 01. 12., 14:19

Táborfalván tartott személyi beszélgetések előtti aktuális szakszervezeti tájékoztatót Jakubik András kelet-magyarországi területi ügyvivő. A Bakony Harckiképző Központ (MH BHK) helyi kiképző bázisán - január 12-én - megtartott rendezvényen a megjelent hivatásos és szerződéses katonák mellett a közalkalmazottak is feltehették kérdéseiket...

A mintegy harminc katona és közalkalmazott részvételével megrendezett eseményre Görbe László kérésére került sor. A Hosz helyi aktivistája a haderő-átalakítás aktualitásairól és a küszöbön álló személyi beszélgetésekről kért információkat. A tájékoztatót Bártfai László őrnagy, a kiképző bázis parancsnoka nyitotta meg, ő köszöntötte a Hosz megjelent tisztségviselőit; a kelet-magyarországi területi ügyvivőt és a kommunikációs ügyvivőt is.

Jakubik András előadásában - többek között - arról beszélt, hogy mire is kell felkészülni egy személyi beszélgetés alkalmából. A területi ügyvivő elmondta, hogy mindenki saját sorsa kovácsa, tehát valamennyi érintettnek önállóan kell dönteni: katona akar-e maradni vagy nem! Aki katona akar maradni, annak - a HM személyzeti főosztályvezetőjére hivatkozva elmondta - biztos, hogy lesz beosztása. Jakubik András kiemelte: mindenki, aki befejezi katonai pályafutását, annak fontos, hogy felmentéssel szünjön meg a szolgálati viszonya.  

A táborfalvai tájékoztatón a résztvevők - egyebek mellett - a szolgálati lakások megvásárlásának lehetőségéről, a felmentési idő kezdetéről, a távolléti díjról, valamint a Magyar Honvédségnél betölthető beosztások elérhetőségéről is érdeklődtek.

A rendezvény végén a kelet-magyarországi területi ügyvivő az szja 1%-ának felajánlásával kapcsolatos teendőkről, míg a kommunikációs ügyvivő a - január 10-i - rendkívüli HÉF ülésen történtekről tájékoztatta a megjelent katonákat és közalkalmazottakat.

A táborfalvaiakat érintő személyi beszélgetéseket január 26 és június 30 között bonyolítják le az MH ÖHP személyügyi szervei. A beszélgetéseken ott lesznek majd a Honvédszakszervezet függetlenített tisztségviselői, illetve jogászai is.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.