2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Táborfalva: Személyi beszélgetések előtt

Hosz  |  2007. 01. 12., 14:19

Táborfalván tartott személyi beszélgetések előtti aktuális szakszervezeti tájékoztatót Jakubik András kelet-magyarországi területi ügyvivő. A Bakony Harckiképző Központ (MH BHK) helyi kiképző bázisán - január 12-én - megtartott rendezvényen a megjelent hivatásos és szerződéses katonák mellett a közalkalmazottak is feltehették kérdéseiket...

A mintegy harminc katona és közalkalmazott részvételével megrendezett eseményre Görbe László kérésére került sor. A Hosz helyi aktivistája a haderő-átalakítás aktualitásairól és a küszöbön álló személyi beszélgetésekről kért információkat. A tájékoztatót Bártfai László őrnagy, a kiképző bázis parancsnoka nyitotta meg, ő köszöntötte a Hosz megjelent tisztségviselőit; a kelet-magyarországi területi ügyvivőt és a kommunikációs ügyvivőt is.

Jakubik András előadásában - többek között - arról beszélt, hogy mire is kell felkészülni egy személyi beszélgetés alkalmából. A területi ügyvivő elmondta, hogy mindenki saját sorsa kovácsa, tehát valamennyi érintettnek önállóan kell dönteni: katona akar-e maradni vagy nem! Aki katona akar maradni, annak - a HM személyzeti főosztályvezetőjére hivatkozva elmondta - biztos, hogy lesz beosztása. Jakubik András kiemelte: mindenki, aki befejezi katonai pályafutását, annak fontos, hogy felmentéssel szünjön meg a szolgálati viszonya.  

A táborfalvai tájékoztatón a résztvevők - egyebek mellett - a szolgálati lakások megvásárlásának lehetőségéről, a felmentési idő kezdetéről, a távolléti díjról, valamint a Magyar Honvédségnél betölthető beosztások elérhetőségéről is érdeklődtek.

A rendezvény végén a kelet-magyarországi területi ügyvivő az szja 1%-ának felajánlásával kapcsolatos teendőkről, míg a kommunikációs ügyvivő a - január 10-i - rendkívüli HÉF ülésen történtekről tájékoztatta a megjelent katonákat és közalkalmazottakat.

A táborfalvaiakat érintő személyi beszélgetéseket január 26 és június 30 között bonyolítják le az MH ÖHP személyügyi szervei. A beszélgetéseken ott lesznek majd a Honvédszakszervezet függetlenített tisztségviselői, illetve jogászai is.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.