2024. 06. 20. csütörtök
Rafael
: 396 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lövész és műszaki katonák között

Hosz  |  2007. 01. 16., 19:19

A Hódmezővásárhelyen szolgáló hivatásos és szerződéses állomány előtt tartottak tájékoztatót az aktuális, Magyar Honvédséggel kapcsolatos történésekről, valamint a Hosz, illetve az Egység 2002 Kft. által közvetített közkedvelt szolgáltatásokról Mészáros Géza elnök és kollégái. A Magyar Honvédség 5/62, 5/3 könnyű lövész-, valamint a 37/4 műszaki-építő zászlóaljak katonái előtt - január 17-én - megtartott rendezvényen mintegy kétszázan vettek részt...  

Az aktuális tájékoztató előtt Farkas Imre ezredes, helyőrségparancsnok fogadta a Mészáros Géza Hosz elnök vezette szakszervezeti tisztségviselőket. Jakubik András kelet-magyarországi-, Jáger Tibor megbízott nyugat-magyarországi területi ügyvivő és dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő részvételével lefolytatott munkabeszélgetésen Farkas ezredes a zászlóalj jogállásával, az állományilletékességgel, a napirenden lévő személyi beszélgetésekkel, az esetleges szerződéses-kiáramlással kapcsolatos kérdéseket, illetve a dandártörzs felállításával összefüggő feladatokat említette legfontosabb, a 2007-es esztendőben napirendre kerülő tennivalónak.

Ezt követően Bátor Ferenc őrnagy, a Hosz helyi alapszervezetének vezetője megnyitotta az aktuális tájékoztatót. Miután bemutatta a megjelent szakszervezeti tisztségviselőket és a szolgáltatásokat bemutató külső előadókat, Mészáros Géza tartott előadást.

A Hosz elnöke beszámolt - többek között - az elmúlt időszakban, a katonák érdekében elért szakszervezeti eredményekről, év végi és év eleji juttatásokról. A szakszervezet elnöke beszélt még a nyugállományba helyezés jelenlegi és jövőbeni feltételeiről, a Hosz és a szakminisztériumok közötti, ez ügyben folytatott tárgyalásokról. A Hosz elnöke miközben a legkedvezőbb szakszervezeti szolgáltatásokról is szót ejtett, majd beszámolt arról a szakminisztériummal lefolytatott eredményes tárgyalásról is, melynek sikereként már az albérleti hozzájárulás is átkonvertálható lízingdíjjá.

Ezt követően dr. Hortobágyi Tibor az aktuális jogi ügyekről, így a Hjt. küszöbön lévő módosításairól is beszámolt. A Hosz jogi ügyvivője a civilesítési elképzelések, a felmentési idő új szabályozása (2-6 hónapig), a pótlékrendszer modernizálása, valamint a teljesítményalapú bérezés mellett a szolgálati jogviszonyban lévők érdekegyeztető fórumának (SZÉF) szakmai bizottságának - január 16-i - megalakulásáról is tájékoztatott. A jogi szakember ezt követően az előzetesen feltett - így többek között a felmentési időre, a leszerelési segélyre, valamint a lejáró szerződésekre vonatkozó - kérdésekre válaszolt.  

Ezt követően Jáger Tibor a Hosz, illetve az Egység 2002 Kft. által közvetített közkedvelt szolgáltatásokról adott áttekintést. A szakszervezet szolgáltatás- és tagszervezője után Földi Gergely a Budapest Bank adósságrendező és jelzáloghiteléről informálta a megjelent hivatásos és szerződéses katonákat. Az előadáson a dolgozói együttmüködési program mellett a mobil hiteltanácsadói szolgálatásról is szó esett. A tájékoztatón Várnai Katalin és munkatársai is közremüködtek. 

Ezt követően Füvesi Sándor, a Bodrogi Bau Kft. vállalkozási igazgatója és munkatársa, valamint Rideg Zoltán értékesítési vezető adott részletes tájékoztatást a hármas együttmüködés eredményeként közelmúltban létrejött konstrukcióról. A tájékoztató fórummal zárult. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Amerikai és magyar katonák részvételével – az előző évhez hasonlóan – az MH 47. Bázisrepülőtéren landolt egy amerikai KC-135 Stratotanker légi utántöltő repülőgép, hogy egy esetleges vészhelyzetet szimuláljanak.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.