2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 381 Ft   : 354 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lövész és műszaki katonák között

Hosz  |  2007. 01. 16., 19:19

A Hódmezővásárhelyen szolgáló hivatásos és szerződéses állomány előtt tartottak tájékoztatót az aktuális, Magyar Honvédséggel kapcsolatos történésekről, valamint a Hosz, illetve az Egység 2002 Kft. által közvetített közkedvelt szolgáltatásokról Mészáros Géza elnök és kollégái. A Magyar Honvédség 5/62, 5/3 könnyű lövész-, valamint a 37/4 műszaki-építő zászlóaljak katonái előtt - január 17-én - megtartott rendezvényen mintegy kétszázan vettek részt...  

Az aktuális tájékoztató előtt Farkas Imre ezredes, helyőrségparancsnok fogadta a Mészáros Géza Hosz elnök vezette szakszervezeti tisztségviselőket. Jakubik András kelet-magyarországi-, Jáger Tibor megbízott nyugat-magyarországi területi ügyvivő és dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő részvételével lefolytatott munkabeszélgetésen Farkas ezredes a zászlóalj jogállásával, az állományilletékességgel, a napirenden lévő személyi beszélgetésekkel, az esetleges szerződéses-kiáramlással kapcsolatos kérdéseket, illetve a dandártörzs felállításával összefüggő feladatokat említette legfontosabb, a 2007-es esztendőben napirendre kerülő tennivalónak.

Ezt követően Bátor Ferenc őrnagy, a Hosz helyi alapszervezetének vezetője megnyitotta az aktuális tájékoztatót. Miután bemutatta a megjelent szakszervezeti tisztségviselőket és a szolgáltatásokat bemutató külső előadókat, Mészáros Géza tartott előadást.

A Hosz elnöke beszámolt - többek között - az elmúlt időszakban, a katonák érdekében elért szakszervezeti eredményekről, év végi és év eleji juttatásokról. A szakszervezet elnöke beszélt még a nyugállományba helyezés jelenlegi és jövőbeni feltételeiről, a Hosz és a szakminisztériumok közötti, ez ügyben folytatott tárgyalásokról. A Hosz elnöke miközben a legkedvezőbb szakszervezeti szolgáltatásokról is szót ejtett, majd beszámolt arról a szakminisztériummal lefolytatott eredményes tárgyalásról is, melynek sikereként már az albérleti hozzájárulás is átkonvertálható lízingdíjjá.

Ezt követően dr. Hortobágyi Tibor az aktuális jogi ügyekről, így a Hjt. küszöbön lévő módosításairól is beszámolt. A Hosz jogi ügyvivője a civilesítési elképzelések, a felmentési idő új szabályozása (2-6 hónapig), a pótlékrendszer modernizálása, valamint a teljesítményalapú bérezés mellett a szolgálati jogviszonyban lévők érdekegyeztető fórumának (SZÉF) szakmai bizottságának - január 16-i - megalakulásáról is tájékoztatott. A jogi szakember ezt követően az előzetesen feltett - így többek között a felmentési időre, a leszerelési segélyre, valamint a lejáró szerződésekre vonatkozó - kérdésekre válaszolt.  

Ezt követően Jáger Tibor a Hosz, illetve az Egység 2002 Kft. által közvetített közkedvelt szolgáltatásokról adott áttekintést. A szakszervezet szolgáltatás- és tagszervezője után Földi Gergely a Budapest Bank adósságrendező és jelzáloghiteléről informálta a megjelent hivatásos és szerződéses katonákat. Az előadáson a dolgozói együttmüködési program mellett a mobil hiteltanácsadói szolgálatásról is szó esett. A tájékoztatón Várnai Katalin és munkatársai is közremüködtek. 

Ezt követően Füvesi Sándor, a Bodrogi Bau Kft. vállalkozási igazgatója és munkatársa, valamint Rideg Zoltán értékesítési vezető adott részletes tájékoztatást a hármas együttmüködés eredményeként közelmúltban létrejött konstrukcióról. A tájékoztató fórummal zárult. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

A székesfehérvári Szent István Király Múzeum (SZIKM), valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) – közösségi régészeti program keretén belül – egy második világháborús német harckocsi megsemmisülési helyszínét azonosította a Fejér vármegyei Baracska község térségében.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.