2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új alapszervezet Székesfehérvárott

Hosz  |  2007. 01. 16., 19:21

A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságának (MH ÖHP) megalakulásához a Honvédszakszervezet struktúrája is igazodni igyekszik. Ennek megfelelően a székesfehérvári középszintű parancsnokságon működő alapszervezet január 17-i alakuló ülése - Mészáros Géza Hosz elnök, Andor Tamás, Besenyei Csaba és Kun Ferenc elnökségi tagok, valamint szakmai ügyvivők és haderőnemi titkárok jelenlétében - már vezetőt is választott... 

Miután Kun Ferenc elnökségi tag, a szárazföldi haderőnem képviselője köszöntötte az MH ÖHP állományából megjelenteket és a Hosz tisztségviselőit, Jáger Tibor megbízott nyugat-magyarországi területi ügyvivő vezette le az alapszervezet alakuló taggyülését.

A napirend ismertetése után Mészáros Géza tájékoztatta a székesfehérvári hivatásos és szerződéses katonákat. A Hosz elnöke - többek között -  a szakszervezet által elért év végi és év eleji juttatásokról, a szolgálati nyugdíjba vonulás jelenlegi és jövőbeni feltételeiről beszélt.    

A reprezentatív szakszervezet elnöke - az újonnan létrejött középszintü parancsnokságon szolgáló Hosz-tagok előtt - a teljesítményalapú értékelésről, a pótlékrendszer modernalizálásáról, az aktuális HM és Hosz közötti egyeztetésekről, valamint a 2007-es esztendő legfontosabb célkitüzéseiről is szót ejtett.

Ezt követően Kun Ferenc a helyi alapszervezet, illetve csoportok tevékenységéről szóló tájékoztatójában elmondta: a tagság által igényelt programok sikeresek voltak, a 2006-os családi rendezvények, a LIGA és az FRDÉSZ által szervezett demonstrációk minden probléma nélkül bonyolódtak le. Az alapszervezeti vezető kiemelte, hogy a helyi tagság létszáma mintegy 20%-al nőtt az elmúlt esztendőben. A beszámoló elfogadása után az MH ÖHP alapszervezetének megalakulásáról és Szervezeti és Müködési Szabályzatáról döntöttek a résztvevők.

Ezután Kun Ferenc ismertette a tisztségviselő-jelöltek névsorát, majd az alapszervezet 2 csoporttal, 61 fővel megalakult. Az MH ÖHP alapszervezeti vezetőjévé Kun Ferencet választották, helyetteseit a légierő és a logisztika a későbbiekben választja meg, az alapszervezet 2 csoportvezetője Balassa István és Sárkány Attila lettek. A Hosz katonanői szekció küldöttjévé Völgyi Petrát választotta az alapszervezeti tagság, míg a szerződéses szekció MH ÖHP-s küldöttjét a későbbiekben delegálják majd.

Az ülés végén a segélyezési alaphoz történő csatlakozásról, majd az éves pénzfelhasználásról határozott az új alapszervezet.     

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.