2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új alapszervezet Székesfehérvárott

Hosz  |  2007. 01. 16., 19:21

A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságának (MH ÖHP) megalakulásához a Honvédszakszervezet struktúrája is igazodni igyekszik. Ennek megfelelően a székesfehérvári középszintű parancsnokságon működő alapszervezet január 17-i alakuló ülése - Mészáros Géza Hosz elnök, Andor Tamás, Besenyei Csaba és Kun Ferenc elnökségi tagok, valamint szakmai ügyvivők és haderőnemi titkárok jelenlétében - már vezetőt is választott... 

Miután Kun Ferenc elnökségi tag, a szárazföldi haderőnem képviselője köszöntötte az MH ÖHP állományából megjelenteket és a Hosz tisztségviselőit, Jáger Tibor megbízott nyugat-magyarországi területi ügyvivő vezette le az alapszervezet alakuló taggyülését.

A napirend ismertetése után Mészáros Géza tájékoztatta a székesfehérvári hivatásos és szerződéses katonákat. A Hosz elnöke - többek között -  a szakszervezet által elért év végi és év eleji juttatásokról, a szolgálati nyugdíjba vonulás jelenlegi és jövőbeni feltételeiről beszélt.    

A reprezentatív szakszervezet elnöke - az újonnan létrejött középszintü parancsnokságon szolgáló Hosz-tagok előtt - a teljesítményalapú értékelésről, a pótlékrendszer modernalizálásáról, az aktuális HM és Hosz közötti egyeztetésekről, valamint a 2007-es esztendő legfontosabb célkitüzéseiről is szót ejtett.

Ezt követően Kun Ferenc a helyi alapszervezet, illetve csoportok tevékenységéről szóló tájékoztatójában elmondta: a tagság által igényelt programok sikeresek voltak, a 2006-os családi rendezvények, a LIGA és az FRDÉSZ által szervezett demonstrációk minden probléma nélkül bonyolódtak le. Az alapszervezeti vezető kiemelte, hogy a helyi tagság létszáma mintegy 20%-al nőtt az elmúlt esztendőben. A beszámoló elfogadása után az MH ÖHP alapszervezetének megalakulásáról és Szervezeti és Müködési Szabályzatáról döntöttek a résztvevők.

Ezután Kun Ferenc ismertette a tisztségviselő-jelöltek névsorát, majd az alapszervezet 2 csoporttal, 61 fővel megalakult. Az MH ÖHP alapszervezeti vezetőjévé Kun Ferencet választották, helyetteseit a légierő és a logisztika a későbbiekben választja meg, az alapszervezet 2 csoportvezetője Balassa István és Sárkány Attila lettek. A Hosz katonanői szekció küldöttjévé Völgyi Petrát választotta az alapszervezeti tagság, míg a szerződéses szekció MH ÖHP-s küldöttjét a későbbiekben delegálják majd.

Az ülés végén a segélyezési alaphoz történő csatlakozásról, majd az éves pénzfelhasználásról határozott az új alapszervezet.     

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.