2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új alapszervezet Székesfehérvárott

Hosz  |  2007. 01. 16., 19:21

A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságának (MH ÖHP) megalakulásához a Honvédszakszervezet struktúrája is igazodni igyekszik. Ennek megfelelően a székesfehérvári középszintű parancsnokságon működő alapszervezet január 17-i alakuló ülése - Mészáros Géza Hosz elnök, Andor Tamás, Besenyei Csaba és Kun Ferenc elnökségi tagok, valamint szakmai ügyvivők és haderőnemi titkárok jelenlétében - már vezetőt is választott... 

Miután Kun Ferenc elnökségi tag, a szárazföldi haderőnem képviselője köszöntötte az MH ÖHP állományából megjelenteket és a Hosz tisztségviselőit, Jáger Tibor megbízott nyugat-magyarországi területi ügyvivő vezette le az alapszervezet alakuló taggyülését.

A napirend ismertetése után Mészáros Géza tájékoztatta a székesfehérvári hivatásos és szerződéses katonákat. A Hosz elnöke - többek között -  a szakszervezet által elért év végi és év eleji juttatásokról, a szolgálati nyugdíjba vonulás jelenlegi és jövőbeni feltételeiről beszélt.    

A reprezentatív szakszervezet elnöke - az újonnan létrejött középszintü parancsnokságon szolgáló Hosz-tagok előtt - a teljesítményalapú értékelésről, a pótlékrendszer modernalizálásáról, az aktuális HM és Hosz közötti egyeztetésekről, valamint a 2007-es esztendő legfontosabb célkitüzéseiről is szót ejtett.

Ezt követően Kun Ferenc a helyi alapszervezet, illetve csoportok tevékenységéről szóló tájékoztatójában elmondta: a tagság által igényelt programok sikeresek voltak, a 2006-os családi rendezvények, a LIGA és az FRDÉSZ által szervezett demonstrációk minden probléma nélkül bonyolódtak le. Az alapszervezeti vezető kiemelte, hogy a helyi tagság létszáma mintegy 20%-al nőtt az elmúlt esztendőben. A beszámoló elfogadása után az MH ÖHP alapszervezetének megalakulásáról és Szervezeti és Müködési Szabályzatáról döntöttek a résztvevők.

Ezután Kun Ferenc ismertette a tisztségviselő-jelöltek névsorát, majd az alapszervezet 2 csoporttal, 61 fővel megalakult. Az MH ÖHP alapszervezeti vezetőjévé Kun Ferencet választották, helyetteseit a légierő és a logisztika a későbbiekben választja meg, az alapszervezet 2 csoportvezetője Balassa István és Sárkány Attila lettek. A Hosz katonanői szekció küldöttjévé Völgyi Petrát választotta az alapszervezeti tagság, míg a szerződéses szekció MH ÖHP-s küldöttjét a későbbiekben delegálják majd.

Az ülés végén a segélyezési alaphoz történő csatlakozásról, majd az éves pénzfelhasználásról határozott az új alapszervezet.     

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.