2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Optimalizált együttműködés

Hosz  |  2007. 01. 21., 12:35

A hivatásos és szerződéses katonák érdekében optimalizálni kell az együttműködést a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága (MH ÖHP) és a Honvédszakszervezet (Hosz)között, illetve tovább kell folytatni a már jól kialakult szakmai kontaktust - többek között ezt emelte ki január 22-i találkozóján Tömböl László altábornagy, az MH ÖHP parancsnoka és Mészáros Géza, a Hosz elnöke. A találkozón részt vett az MH ÖHP parancsnoki irodavezetője és a Hosz kommunikációs ügyvivője is... 

Az MH ÖHP parancsnoka és a Hosz elnöke megbeszélést folytatott - egyebek mellett - a küszöbön álló személyi beszélgetések lebonyolításáról is. Tömböl altábornagy miután a január 21-i miniszteri értekezletről is tájékoztatott röviden, kijelentette: nincs különböző mérce, mindenki a leghumánusabb elbírálásban fog részesülni, ugyanakkor egy katonai szervezet müködőképességét sem lehet veszélyeztetni! Az eszmecserén az is elhangzott, hogy a Hosz és az MH ÖHP jogelődjével kialakult jó kapcsolatra alapozva, - a hivatásos és szerződéses katonák érdekében - a jól bevált szakmai kontaktust szem előtt tartva, optimalizálni kell a hatályban lévő együttmüködési megállapodást.  A két szervezet szakemberei hamarosan nekilátnak a kidolgozó munkának, az aláírásra pedig még tavasszal sor kerülhet - a szerk.

A Hosz elnöke - ezt követően - a legfontosabb, nyugdíj- és illetményrendszerrel, valamint a Hjt. módosításával és a pótlékrendszerrel kapcsolatos egyeztetések állásáról tájékoztatta vendéglátóját, majd azt hangsúlyozta, hogy a reprezentatív katona-szakszervezet újfajta jelenlétet szeretne megvalósítani a katonai alakulatoknál. A terveket, a Hosz elnökének elgondolásait Tömböl altábornagy támogatta, majd azt kérte, hogy a Hosz - az eddigi parancsnoki javaslatokat hangsúlyozandó - járjon közbe a különleges müveleti pótlék bevezetése érdekében. A találkozó végén Mészáros Géza Hosz elnök parancsnoki beosztásához sok sikert kívánva, ajándéktárgyat adományozott Tömböl László altábornagynak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.