2024. 04. 15. hétfő
Tas, Anasztázia
: 393 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Optimalizált együttműködés

Hosz  |  2007. 01. 21., 12:35

A hivatásos és szerződéses katonák érdekében optimalizálni kell az együttműködést a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága (MH ÖHP) és a Honvédszakszervezet (Hosz)között, illetve tovább kell folytatni a már jól kialakult szakmai kontaktust - többek között ezt emelte ki január 22-i találkozóján Tömböl László altábornagy, az MH ÖHP parancsnoka és Mészáros Géza, a Hosz elnöke. A találkozón részt vett az MH ÖHP parancsnoki irodavezetője és a Hosz kommunikációs ügyvivője is... 

Az MH ÖHP parancsnoka és a Hosz elnöke megbeszélést folytatott - egyebek mellett - a küszöbön álló személyi beszélgetések lebonyolításáról is. Tömböl altábornagy miután a január 21-i miniszteri értekezletről is tájékoztatott röviden, kijelentette: nincs különböző mérce, mindenki a leghumánusabb elbírálásban fog részesülni, ugyanakkor egy katonai szervezet müködőképességét sem lehet veszélyeztetni! Az eszmecserén az is elhangzott, hogy a Hosz és az MH ÖHP jogelődjével kialakult jó kapcsolatra alapozva, - a hivatásos és szerződéses katonák érdekében - a jól bevált szakmai kontaktust szem előtt tartva, optimalizálni kell a hatályban lévő együttmüködési megállapodást.  A két szervezet szakemberei hamarosan nekilátnak a kidolgozó munkának, az aláírásra pedig még tavasszal sor kerülhet - a szerk.

A Hosz elnöke - ezt követően - a legfontosabb, nyugdíj- és illetményrendszerrel, valamint a Hjt. módosításával és a pótlékrendszerrel kapcsolatos egyeztetések állásáról tájékoztatta vendéglátóját, majd azt hangsúlyozta, hogy a reprezentatív katona-szakszervezet újfajta jelenlétet szeretne megvalósítani a katonai alakulatoknál. A terveket, a Hosz elnökének elgondolásait Tömböl altábornagy támogatta, majd azt kérte, hogy a Hosz - az eddigi parancsnoki javaslatokat hangsúlyozandó - járjon közbe a különleges müveleti pótlék bevezetése érdekében. A találkozó végén Mészáros Géza Hosz elnök parancsnoki beosztásához sok sikert kívánva, ajándéktárgyat adományozott Tömböl László altábornagynak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.