2024. 04. 15. hétfő
Tas, Anasztázia
: 393 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Stabilitás és kiszámíthatóság

Hosz  |  2007. 01. 30., 12:36

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség vezető állománya részére tartott éves értékelő és feladatszabó értekezlet után - a sajtó képviselői előtt - dr. Szekeres Imre kijelentette: ebben az esztendőben be kell fejeződni a haderőreformnak és meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy 2008-tól a stabilitás és a kiszámíthatóság jellemezhesse a katonák életét. A honvédelmi miniszter - az MH Támogató Dandár Zách utcai objektumában lebonyolított eseményen - azt is hangsúlyozta, hogy valamennyi parlamenti párt támogatta a Honvédség hosszú távú haderőfejlesztési tervét...

Miután Bocskai István, a HM kommunikációs és toborzó főosztályának vezetője köszöntötte az írott és az elektronikus média képviselőit, a honvédelmi miniszter az elmúlt esztendő sikereit hangsúlyozta. A szaktárca irányítója köszönetet mondott valamennyi katonának a 2006-os évben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért. Erős és korszerü Magyar Honvédség létrehozása a cél, ezért pedig nemcsak a körülmények, hanem, mi magunk is megváltoztunk - mondta dr. Szekeres Imre. A szakminiszter elmondta, hogy a 2007-es fő feladatok a 2006-os esztendő sikerei alapján lettek meghatározva.

A miniszter - ezt követően - beszélt az MH ÖHP megalakításának fontosságáról, a csapattagozatban szolgáló katonák létszámának emeléséről, a müveleti képességgel rendelkező alegységek, egységek100%-os feltöltöttségéről, valamint a NATO keretein belül tett korábbi vállalások pontos teljesítéséről is. A honvédelmi tárca irányítója még a Honvéd Egészségügyi Központ március elsejei létrehozásáról és az új, Központi Honvéd Kórház május 21-i átadásáról is szót ejtett.    

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.