2023. 12. 06. szerda
Miklós
: 381 Ft   : 353 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Stabilitás és kiszámíthatóság

Hosz  |  2007. 01. 30., 12:36

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség vezető állománya részére tartott éves értékelő és feladatszabó értekezlet után - a sajtó képviselői előtt - dr. Szekeres Imre kijelentette: ebben az esztendőben be kell fejeződni a haderőreformnak és meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy 2008-tól a stabilitás és a kiszámíthatóság jellemezhesse a katonák életét. A honvédelmi miniszter - az MH Támogató Dandár Zách utcai objektumában lebonyolított eseményen - azt is hangsúlyozta, hogy valamennyi parlamenti párt támogatta a Honvédség hosszú távú haderőfejlesztési tervét...

Miután Bocskai István, a HM kommunikációs és toborzó főosztályának vezetője köszöntötte az írott és az elektronikus média képviselőit, a honvédelmi miniszter az elmúlt esztendő sikereit hangsúlyozta. A szaktárca irányítója köszönetet mondott valamennyi katonának a 2006-os évben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért. Erős és korszerü Magyar Honvédség létrehozása a cél, ezért pedig nemcsak a körülmények, hanem, mi magunk is megváltoztunk - mondta dr. Szekeres Imre. A szakminiszter elmondta, hogy a 2007-es fő feladatok a 2006-os esztendő sikerei alapján lettek meghatározva.

A miniszter - ezt követően - beszélt az MH ÖHP megalakításának fontosságáról, a csapattagozatban szolgáló katonák létszámának emeléséről, a müveleti képességgel rendelkező alegységek, egységek100%-os feltöltöttségéről, valamint a NATO keretein belül tett korábbi vállalások pontos teljesítéséről is. A honvédelmi tárca irányítója még a Honvéd Egészségügyi Központ március elsejei létrehozásáról és az új, Központi Honvéd Kórház május 21-i átadásáról is szót ejtett.    

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

Kormányközi megállapodás keretein belül, Szlovénia hat Leonardo AW139M típusú, közepes, többcélú helikopter beszerzéséről döntött, a szerződést 2023. november 28-án írták alá a felek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.