2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Beszámoló a januárban végzett munkáról

Hosz  |  2007. 02. 02., 14:11

A Honvédszakszervezet szakmai és területi ügyvivői az alábbi feladatokat végezték el januárban...

A 2007. év első hónapjában a téli szünet után újult erővel folytattuk a munkát. Az év első ügyvezetési ülésén (10-én) és elnökségi ülésén (18.) az aktualitásokon túl az egész évre előretekintő feladatok kerültek megtárgyalásra. Az elnökség döntött az átszervezés okozta szakszervezeti feladatokról. Ennek megfelelően mintaokmányokkal segítettük szervezeteinket, annak érdekében, hogy könnyebben és egységesen lehessen a felszámolásokkal kapcsolatos teendőket elvégezni. Felhívtuk egy levélben erre, illetve más aktualitásokra a tisztségviselőinket, így az adó 1%-ának felhasználásával (Katonákért Alapítvány), az önsegélyezési alaphoz történő csatlakozással, a pénzfelhasználási tervekkel, pályázati lehetőségekkel kapcsolatban. Vezetői döntés született arról, hogy a helyi szerveink tekintetében növeljük a megjelenéseink számát. Ez egyrészt abból áll, hogy delegáció szintjén több tájékoztatót tartunk különböző alakulatoknál, másrészt februártól kihelyezett ügyfélszolgálatot üzemeltetünk különböző szervezeti elemeknél. Az első kategóriában már el is kezdtük a munkát. Januárban tájékoztatót tartottunk Szentesen, Győrött, Veszprémben, Hódmezővásárhelyen, ahol a Honvédszakszervezet elnöki, alelnöki vagy főtitkári szinten képviseltette magát. A kihelyezett ügyfélszolgálatokat azonos időben azonos helyen fogjuk tartani. A megjelölt időben és helyen ügyvivő, titkár és vagy jogász fog válaszolni az érdeklődők kérdéseire.

Természetesen január hónapban is folytak a szakértői egyeztetések. Az átszervezéssel illetve a készenléti beosztásokkal kapcsolatos egyeztetésen szakértőink eredményesen képviselték az állomány érdekeit. A Hosz kezdeményezésére előbb rendkívüli HÉF ülésre került sor 10-én, majd a soros ülés is megtartásra került 24-én. Az érdekegyeztető fórum üléseiről honlapunk bővebben tudósít.

A Hosz elnöke felvette a kapcsolatot az új szervezeti elem, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokával, akivel aktuális és a jövőbeni közös feladatokról tárgyaltak.

Jogsegélyszolgálatunk a régi rend szerint üzemel, minden hét szerdáján, ahol sok tagtársunk ügyes-bajos dolgaival foglalkozunk.

Tisztségviselőink, ha módunk van rá személyesen részt vesznek a személyi beszélgetéseken, melyek január végén kezdődnek és február hónapban folytatódnak. Azon vagyunk, hogy megpróbálunk mindenhová eljutni, ahol az állomány jelenlétünket igényli.

Közben folyik a munka a központi irodában is. Jelenleg a februári választmányi ülést és a március végi Szerződéses Katonák Országos Találkozóját készítjük elő.

E hónapban is részt vettünk a Liga és az Frdész elnökségi ülésein, ahol a bérfejlesztéssel, törvénymódosítással kapcsolatban képviseltük markánsan a katonatársadalom érdekeit.

A nyugállományú tagozat is folytatta a munkát. Összeült az új összetételü tagozatelnökség, amely, többek között a februári nyugállományi választmányi ülés előkészületet szervezte meg.    

Elvégzett feladatok, részletesen:

1. jogi szakterület:

A jogi ügyvivő 3-án, 24-én és 31-én jogsegélyszolgálatot tartott Budapesten, a Központi irodában.

8-án a Rendészeti Védegylet jogászával, dr. Dancsó Józsefné dr. Soós Ilonával egyeztette Budapesten azokat a peres ügyeket, amelyekben mindkét szakszervezet érintve van (szakközépiskolai tanulmányok szolgálati időként történő beszámítása, ügyeleti szolgálatok, stb.).

9-én a HM Személyzeti Főosztályán vett részt a személyügyi, pénzügyi, jogi tájékoztató kidolgozásában, míg 10-én az ügyvezetés ülésén vett részt, 11-én pedig Kecskeméten, a radarszázadnál vett részt tájékoztatón.

15-én Tatán vett részt tájékoztatón, majd 16-án a SZÉF (Szolgálati Jogviszonyban állók Érdekegyeztető Fóruma) szakértői munkabizottságának alakuló ülésén vett részt az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumban, melynek célja a Hszt. és Hjt. módosítás kidolgozása volt.

17-én Hódmezővásárhelyen vett részt tájékoztatón, utána pedig Székesfehérváron az ÖHP alapszervezetének alakuló ülésén volt jelen.

18-án Veszprémben, fegyelmi eljárásban képviselte egyik tagunkat, majd 22-én, Veszprémben, a logisztikai zászlóaljnál vett részt tájékoztatón.

25-én Győrött, a légvédelmi rakétadandárnál vett részt tájékoztatón, 26-án a SZÉF szakértői munkabizottságának ülésén vett részt az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumban, míg 29-én Pápán, a bázisrepülőtéren vett részt tájékoztatón.

2. kommunikációs szakterület:

A szakmai ügyvivő több aktuális tájékoztatóról (Hódmezővásárhely, Táborfalva, Győr, Székesfehérvár), valamint a HÉF üléseiről is a helyszínről tudósítva számolt be.

Emellett a hsz.hu, az frdesz.org.hu, valamint az egyseg2002.hu weblapot felelős szerkesztette. A fentieken kívül előkészítette és közremüködött az Egység újság 2007/2. számának megjelentetésében.

Részt vett a HM Kommunikációs és Toborzó Főosztálya által kiírt pályázatok előkészítésében, illetve biztosította a határidőre történő pontos leadást.

3. budapesti terület:

Az ügyvivő kidolgozta az„Aktivitás Kupa 2007” versenyfelhívását, folyamatosan tölti fel a tárgyi eszköz programot, személyi beszélgetésekre készül fel és készít fel.

Emellett áttekintette a rendelkezéseket, hatályos jogszabályi és szervezeti változásokat.

Január 23-án tájékoztatót tartott az MH EÜKK-nál.

Az új szervezeti struktúra kialakítása részeként közremüködött:

- a Főtitkári levél kidolgozásában,

- csoportok, alapszervezetek megalakításának kezdeményezésében (MH Fejlesztési és Logisztikai Ügynökségnél 01.22-én beszerzési igazgatósági csoport alakult, az MH Közigazgatási és Pénzügyi Ügynökség szintén 01.22-én budapesti csoport alakult).

Emellett az MH Támogató Dandárnál is részt vett az előkészítő tevékenységben, illetve az állandó jelenlétet biztosító fogadónapok tervezésének koordinálásában is hatékonyan volt jelen.  

4. kelet-magyarországi terület:

Az ügyvivő az eltelt egy hónapban összesen 2700 kilométert tett meg tájékoztatókon történő aktív részvétel érdekében.

Többek között Kecskeméten, az MH.59. Szentgyörgyi Dezső repülő bázison, de jelen volt az MH Légijármü Javító Üzem és az MH. 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred 2. Légiirányító Központ személyi állományánál tartott fórumon is.

Emellett Táborfalván, az MH. Bakony Harckiképző Központ Kiképzési Bázis és az MH Katonai Közlekedési Központ Közlekedésianyag Raktár személyi állományánál, valamint Szolnokon, az MH. 25/88. Könnyüvegyes Zászlóalj állományának rendezett aktuális tájékoztatón is megjelent.

Központi tájékoztatón volt Hódmezővásárhelyen, az MH. 5/62, az MH 5/3. Könnyü Lövész Zászlóaljak, valamint az MH 37/4. Török Ignác Müszaki –Építő Zászlóalj állományánál, illetve Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Müszaki Dandárnál is.

Meglátogatta a következő katonai szervezeteket: MH. Veszélyesanyag Ellátó Központ 3. Lőszerraktárt, Kálban, az MH.24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóaljat, Egerben, az MH 5. Bocskai István Könnyü Lövész Dandárt, Debrecenben.

A fentieken túl személyi beszélgetések előkészítésén vett részt az MH.37. II. Rákóczi Ferenc Müszaki Dandárnál, Szentesen, az MH. 5. Bocskai István Könnyü Lövész Dandárnál, Debrecenben, az MH. 25/88.Könnyüvegyes Zászlóaljnál, Szolnokon, valamint az MH.24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóaljnál, Egerben.

Részt vett a januári ügyvezetés ülésén, Budapesten és a szolnoki Helyőrség-parancsnokság Lakásbizottsági ülésén.

A szolgáltatások bővítésének érdekében szerződést készített elő (Szekér-autósuli). Heti egy alkalommal pedig fogadónapot tartott a területi irodában.      

5. logisztikai terület:

A képviseleti titkár személyes találkozók alkalmával a 2007. évi naptárakat osztotta ki, emellett aktuális problémákat is megbeszélt az érintett hivatásos és szerződéses katonákkal.

Pontosította saját nyilvántartását mind az új, mind az átalakult szervezetek viszonylatában.

A fentieken túl részt vett az ügyvezetés ülésén, valamint az MH ÖHP alapszervezetének megalakulásánál is.

Emellett a központi irodában kezelt adatállományt (választmányi-, elnökségi-, kongresszusi határozatok) digitalizálta, valamint napi kapcsolattartásban volt az alapszervezeti- és csoportvezetőkkel.

Dr. Ujfaludi Zoltán, dr. Hortobágyi Tibor, Takács István, Jakubik András és Scheiner Katalin beszámolói és saját írása alapján összeállította: Szita Róbert

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.