2024. 06. 23.
Zoltán
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

FRDÉSZ: nagygyűlés, majd figyelmeztető sztrájk

Hosz  |  2007. 02. 07., 09:26

A Kormány és az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság tárgyalásáról szóló tájékoztató, a február 21-re tervezett, tevőleges figyelmeztető sztrájk előkészítése, az FRDÉSz tagszervezeteinek ezen történő részvétele, valamint a Szövetség számára szükséges, új cselekvési program is szóba került az FRDÉSZ elnökségánek február 7-i rendkívüli ülésén. A Hosz képviseletében Heiling Ottó alelnök vett részt...

Kónya Péter az ülés elején a Kormányzati Tárgyaló Delegáció és az Egységes Közsszolgálati Sztrájkbizottság február 7-i egyeztetéséről, majd a Jenei Zoltán szakállamtitkárral folytatott megbeszéléséről tájékoztatta az FRDÉSZ elnökségét. Az FRDÉSZ elnöke kiemelte: 8%-os bérfejlesztésért száll harcba a fegyveres és rendvédelmi szféra, ha kell a konföderációk és a sztrájkbizottság nélkül, a saját útját járva.

Ezt követően több tagszervezet vezetője is javaslatokat fogalmazott meg, miként ellentételezhetné a Kormány a Hszt. és a Hjt. hatálya alá tartozók jogainak csorbulását. Heiling Ottó - nemzetközi példákat és párhuzamokat is említve - elmondta, hogy azért sincs sztrájkjoga a fegyveres és rendvédelmi szféra dolgozóinak, mert mindannyian a közhatalmat testesítik meg. A Hosz alelnöke még hozzátette azt is, hogy ,,saját kinyújtott karja" ellen nem szabadna lépnie az államnak. Az ülés végén - Talabér Zoltán, a PVDÉSZ elnökének javaslatára - döntöttek egy új, szövetségi cselekvési program beindításáról, ennek írásba foglalásával a javaslattevőt bízták meg.

Az FRDÉSZ elnöksége egyeztetett a február 15-re, a MOM XII. kerületi, Csőrsz utca 18. szám alatti rendezvénytermébe tervezett közszolgálati nagygyülésen, illetve - a tagszervezetek által a közeli napokban megszerzendő testületi felhatalmazás alapján - a február 21-i budapesti közszolgálati sztrájkon történő részvétel mikéntjéről. A 700 fő részvételével tervezett nagygyülésen tagszervezetenként 15-15 fő, míg a február 21-i, 8.30h-tól induló sztrájkra 40-40 fő megjelenését kéri az FRDÉSZ. A részletekről rövidesen tájékoztatjuk olvasóinkat, tagtársainkat - a szerk.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.