2024. 02. 28. szerda
Elemér
: 391 Ft   : 362 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

FRDÉSZ: nagygyűlés, majd figyelmeztető sztrájk

Hosz  |  2007. 02. 07., 09:26

A Kormány és az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság tárgyalásáról szóló tájékoztató, a február 21-re tervezett, tevőleges figyelmeztető sztrájk előkészítése, az FRDÉSz tagszervezeteinek ezen történő részvétele, valamint a Szövetség számára szükséges, új cselekvési program is szóba került az FRDÉSZ elnökségánek február 7-i rendkívüli ülésén. A Hosz képviseletében Heiling Ottó alelnök vett részt...

Kónya Péter az ülés elején a Kormányzati Tárgyaló Delegáció és az Egységes Közsszolgálati Sztrájkbizottság február 7-i egyeztetéséről, majd a Jenei Zoltán szakállamtitkárral folytatott megbeszéléséről tájékoztatta az FRDÉSZ elnökségét. Az FRDÉSZ elnöke kiemelte: 8%-os bérfejlesztésért száll harcba a fegyveres és rendvédelmi szféra, ha kell a konföderációk és a sztrájkbizottság nélkül, a saját útját járva.

Ezt követően több tagszervezet vezetője is javaslatokat fogalmazott meg, miként ellentételezhetné a Kormány a Hszt. és a Hjt. hatálya alá tartozók jogainak csorbulását. Heiling Ottó - nemzetközi példákat és párhuzamokat is említve - elmondta, hogy azért sincs sztrájkjoga a fegyveres és rendvédelmi szféra dolgozóinak, mert mindannyian a közhatalmat testesítik meg. A Hosz alelnöke még hozzátette azt is, hogy ,,saját kinyújtott karja" ellen nem szabadna lépnie az államnak. Az ülés végén - Talabér Zoltán, a PVDÉSZ elnökének javaslatára - döntöttek egy új, szövetségi cselekvési program beindításáról, ennek írásba foglalásával a javaslattevőt bízták meg.

Az FRDÉSZ elnöksége egyeztetett a február 15-re, a MOM XII. kerületi, Csőrsz utca 18. szám alatti rendezvénytermébe tervezett közszolgálati nagygyülésen, illetve - a tagszervezetek által a közeli napokban megszerzendő testületi felhatalmazás alapján - a február 21-i budapesti közszolgálati sztrájkon történő részvétel mikéntjéről. A 700 fő részvételével tervezett nagygyülésen tagszervezetenként 15-15 fő, míg a február 21-i, 8.30h-tól induló sztrájkra 40-40 fő megjelenését kéri az FRDÉSZ. A részletekről rövidesen tájékoztatjuk olvasóinkat, tagtársainkat - a szerk.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

Márciustól H145M típusú helikopterrel biztosítja a Magyar Honvédség a légi kutató-mentő szolgálatot az ország nyugati részén. A feladat legmagasabb szintű ellátásához szükséges tudás megszerzéséhez a kijelölt állomány speciális kiképzésen vett részt február 12-20-a között között az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.