2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

FRDÉSZ: nagygyűlés, majd figyelmeztető sztrájk

Hosz  |  2007. 02. 07., 09:26

A Kormány és az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság tárgyalásáról szóló tájékoztató, a február 21-re tervezett, tevőleges figyelmeztető sztrájk előkészítése, az FRDÉSz tagszervezeteinek ezen történő részvétele, valamint a Szövetség számára szükséges, új cselekvési program is szóba került az FRDÉSZ elnökségánek február 7-i rendkívüli ülésén. A Hosz képviseletében Heiling Ottó alelnök vett részt...

Kónya Péter az ülés elején a Kormányzati Tárgyaló Delegáció és az Egységes Közsszolgálati Sztrájkbizottság február 7-i egyeztetéséről, majd a Jenei Zoltán szakállamtitkárral folytatott megbeszéléséről tájékoztatta az FRDÉSZ elnökségét. Az FRDÉSZ elnöke kiemelte: 8%-os bérfejlesztésért száll harcba a fegyveres és rendvédelmi szféra, ha kell a konföderációk és a sztrájkbizottság nélkül, a saját útját járva.

Ezt követően több tagszervezet vezetője is javaslatokat fogalmazott meg, miként ellentételezhetné a Kormány a Hszt. és a Hjt. hatálya alá tartozók jogainak csorbulását. Heiling Ottó - nemzetközi példákat és párhuzamokat is említve - elmondta, hogy azért sincs sztrájkjoga a fegyveres és rendvédelmi szféra dolgozóinak, mert mindannyian a közhatalmat testesítik meg. A Hosz alelnöke még hozzátette azt is, hogy ,,saját kinyújtott karja" ellen nem szabadna lépnie az államnak. Az ülés végén - Talabér Zoltán, a PVDÉSZ elnökének javaslatára - döntöttek egy új, szövetségi cselekvési program beindításáról, ennek írásba foglalásával a javaslattevőt bízták meg.

Az FRDÉSZ elnöksége egyeztetett a február 15-re, a MOM XII. kerületi, Csőrsz utca 18. szám alatti rendezvénytermébe tervezett közszolgálati nagygyülésen, illetve - a tagszervezetek által a közeli napokban megszerzendő testületi felhatalmazás alapján - a február 21-i budapesti közszolgálati sztrájkon történő részvétel mikéntjéről. A 700 fő részvételével tervezett nagygyülésen tagszervezetenként 15-15 fő, míg a február 21-i, 8.30h-tól induló sztrájkra 40-40 fő megjelenését kéri az FRDÉSZ. A részletekről rövidesen tájékoztatjuk olvasóinkat, tagtársainkat - a szerk.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.