2023. 06. 01. csütörtök
Tünde
: 371 Ft   : 348 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a szervezeti élet megújítása

Hosz  |  2007. 02. 08., 08:17

A 2006. évi feladatok végrehajtásának értékelése, az idei esztendő feladatainak egyeztetése, a munka- és költségvetési terv, a szervezeti élet jövője, valamint személyi kérdések szerepeltek a Hosz Nyugállományú Tagozat február 8-i Választmányi ülésének napirendjén. Az MH ÖLTP Zách utcai objektumában megtartott eseményt - Szincsák Gyula alelnök és dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár jelenlétében - Szoboszlai Endre tagozatelnök vezette le...

A feladatok végrehajtása, a csoportok és az alapszervezetek müködése zavartalan, a gazdálkodás biztosítja a Nyugállományú Tagozat 2007-es célkitüzéseinek, tennivalóinak problémamentes megvalósítását - mondta a 2006-os év feladatairól szóló beszámolójához füzött szóbeli kiegészítésében Szoboszlai Endre. A tagozatelnök után több hozzászóló is kifejtette, hogy ,,megmozdult az állóvíz".

A Nyugállományú Tagozat legfontosabb 2007-es tennivalóiról, a munkatervről szólva a kongresszusi felkészülést, a nyugállományúak stratégiai célkitüzéseiért, így - többek között - a nyugdíjkorrekcióért vívott hatékony küzdelmet, a tagság aktivitásának fellendítését említette Szoboszlai Endre. A választmány több tagja is fontosnak tartotta megfogalmazni, hogy a nyugdíjasházakkal kapcsolatos tennivalók kerüljenek be a legfontosabb szakszervezeti célkitüzések közé.

A likviditási hátteret megteremtette a szakszervezet vezetése. Az esztendő során a segélyezést maximalizálni szeretnénk, a csoportokat korrekt pénzfelhasználásra ösztönözzük, hiszen a túlköltekezés megengedhetetlen - tette hozzá a tagozat költségvetésének tárgyalásakor a tagozat elnöke.

A szervezeti élet felpezsdítésének, megújításának tárgyalásakor élénk vita bontakozott ki arról, hogy a tagozatban történő müködés folytatódjon-e. Több hozzászóló szerint a jelenlegi szervezeti keretek között, de csökkentett létszámmal lenne gazdaságos és hatékony a müködés. Sörös István levezető elnök a vita után bejelentette, hogy a választmány - egyhangú voksolás után - a 3-5 fős elnökséggel müködő tagozat, mint szervezeti forma mellett döntött. Emellet a tagság aktivitásának motivációs lehetőségeiről is szó esett.

A személyi kérdésekkel foglalkozó napirend során Kása László volt tagozatelnök elmondta, hogy a Hosz elnökségében betöltött pozíciójáról nem mondott le, azt a feladatot a novemberi kongresszusig ellátja.

Ezt követően elismerő okleveleket és ajándéktárgyakat adott át Szincsák Gyula. A Hosz alelnöke aktív szakszervezeti tevékenysége elismeréséül Szilágyi István, Lovász Sándor, Szőke Sándor, Szabó István és Pénzes József volt tagozat elnökségi tagok számára nyújtotta át - a Hosz elnöke nevében - az elismeréseket.  

Szincsák Gyula alelnök Aktuális tájékoztatójában a Hosz alelnöke - többek között - a szakszervezet és a szakminisztérium közötti egyeztetésekről, az illetmény- és bértárgyalások állásáról, a február 15-re tervezett nagygyülés és a február 21-re szervezett közszolgálati figyelmeztető sztrájk mikéntjéről adott tájékoztatást. Szincsák Gyula szavait Jáger Tibor mb. nyugat-magyarországi területi ügyvivő az Egység 2002 Kft. szolgáltatásairól szóló információival egészítette ki.

Sándor Roland pénzügyi referens pedig az adózás megváltozott szabályzóiról adott áttekintést a tagozat választmányi tagjainak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

„Katonáink ismét hősiesen teljesítették kötelességüket” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter május 30-án, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.