2024. 07. 14.
Örs, Stella
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a szervezeti élet megújítása

Hosz  |  2007. 02. 08., 08:17

A 2006. évi feladatok végrehajtásának értékelése, az idei esztendő feladatainak egyeztetése, a munka- és költségvetési terv, a szervezeti élet jövője, valamint személyi kérdések szerepeltek a Hosz Nyugállományú Tagozat február 8-i Választmányi ülésének napirendjén. Az MH ÖLTP Zách utcai objektumában megtartott eseményt - Szincsák Gyula alelnök és dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár jelenlétében - Szoboszlai Endre tagozatelnök vezette le...

A feladatok végrehajtása, a csoportok és az alapszervezetek müködése zavartalan, a gazdálkodás biztosítja a Nyugállományú Tagozat 2007-es célkitüzéseinek, tennivalóinak problémamentes megvalósítását - mondta a 2006-os év feladatairól szóló beszámolójához füzött szóbeli kiegészítésében Szoboszlai Endre. A tagozatelnök után több hozzászóló is kifejtette, hogy ,,megmozdult az állóvíz".

A Nyugállományú Tagozat legfontosabb 2007-es tennivalóiról, a munkatervről szólva a kongresszusi felkészülést, a nyugállományúak stratégiai célkitüzéseiért, így - többek között - a nyugdíjkorrekcióért vívott hatékony küzdelmet, a tagság aktivitásának fellendítését említette Szoboszlai Endre. A választmány több tagja is fontosnak tartotta megfogalmazni, hogy a nyugdíjasházakkal kapcsolatos tennivalók kerüljenek be a legfontosabb szakszervezeti célkitüzések közé.

A likviditási hátteret megteremtette a szakszervezet vezetése. Az esztendő során a segélyezést maximalizálni szeretnénk, a csoportokat korrekt pénzfelhasználásra ösztönözzük, hiszen a túlköltekezés megengedhetetlen - tette hozzá a tagozat költségvetésének tárgyalásakor a tagozat elnöke.

A szervezeti élet felpezsdítésének, megújításának tárgyalásakor élénk vita bontakozott ki arról, hogy a tagozatban történő müködés folytatódjon-e. Több hozzászóló szerint a jelenlegi szervezeti keretek között, de csökkentett létszámmal lenne gazdaságos és hatékony a müködés. Sörös István levezető elnök a vita után bejelentette, hogy a választmány - egyhangú voksolás után - a 3-5 fős elnökséggel müködő tagozat, mint szervezeti forma mellett döntött. Emellet a tagság aktivitásának motivációs lehetőségeiről is szó esett.

A személyi kérdésekkel foglalkozó napirend során Kása László volt tagozatelnök elmondta, hogy a Hosz elnökségében betöltött pozíciójáról nem mondott le, azt a feladatot a novemberi kongresszusig ellátja.

Ezt követően elismerő okleveleket és ajándéktárgyakat adott át Szincsák Gyula. A Hosz alelnöke aktív szakszervezeti tevékenysége elismeréséül Szilágyi István, Lovász Sándor, Szőke Sándor, Szabó István és Pénzes József volt tagozat elnökségi tagok számára nyújtotta át - a Hosz elnöke nevében - az elismeréseket.  

Szincsák Gyula alelnök Aktuális tájékoztatójában a Hosz alelnöke - többek között - a szakszervezet és a szakminisztérium közötti egyeztetésekről, az illetmény- és bértárgyalások állásáról, a február 15-re tervezett nagygyülés és a február 21-re szervezett közszolgálati figyelmeztető sztrájk mikéntjéről adott tájékoztatást. Szincsák Gyula szavait Jáger Tibor mb. nyugat-magyarországi területi ügyvivő az Egység 2002 Kft. szolgáltatásairól szóló információival egészítette ki.

Sándor Roland pénzügyi referens pedig az adózás megváltozott szabályzóiról adott áttekintést a tagozat választmányi tagjainak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.