2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Hosz elnöke Szarajevóban

Hosz  |  2007. 02. 08., 15:28

A Honvédszakszervezet 15 éves történetében első alkalommal történt meg, hogy szakszervezeti vezető külföldön szolgáló katonákkal találkozott és tartott számukra aktuális tájékoztatót. Mészáros Géza Hosz elnök Palásti Ferenc dandártábornok, a HM személyzeti főosztályvezetője társaságában - február 7-én - látogatást tett ugyanis a Bosznia-Hercegovinában szolgáló magyar katonai rendfenntartó kontingens (MH KRK) katonáinál...

A két vezető tájékozódott az MH KRK müködéséről, valamint a misszióban szolgáló katonák - szervezeti korszerüsítésből adódó - személyügyi eljárásban való érintettségéről. Állománygyülés keretében a Hosz elnöke az aktuális, katonákat érintő szakszervezeti kezdeményezésekről és törekvésekről, így az illetmény - és nyugdíjreform legfontosabb kérdéseiről, a Hjt. módosításáról, míg a személyzeti főosztályvezető a haderő-átalakítás aktualitásairól adott hasznos információkat az MH KRK 10. váltásának.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.