2024. 02. 25.
Géza
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Változatlan feltételek mellett

Hosz  |  2007. 02. 23., 13:49

Besenyei Csabát, a Hosz logisztikai haderőnemi képviselőjét fogadta dr. Gáspár Tibor mérnök vezérőrnagy, az MH ÖLTP parancsnoka és Hazuga Károly vezérőrnagy, az MH ÖHP parancsnok-helyettese. A február 23-i megbeszélésen a Hosz elnökségi tagja nyomatékosan kérte, hogy a haderő-átalakítás miatti szervezeti korszerűsítéseket követően is aktívan támogassa a szakma a Hosz érdekképviseleti munkáját. Az egyeztetésen mindkét vezető beosztású tábornok azt erősítette meg, hogy továbbra is erős lábakon fog állni a logisztikai szakma és a Hosz közötti együttműködés...

A találkozón Gáspár tábornok arról tájékoztatta a Hosz elnökségi tagját, hogy megtörtént az MH Támogató Dandár átadása, március 1-től pedig már a következő szervezési ütem kezdődik meg, aminek végén, június 30-ával az MH ÖLTP-t is felszámolják. Miután az MH ÖLTP parancsnoka a logisztikai szakterület további sorsáról, az egyes feladatok integrálásáról és az egyéb szakmai teendőkről is informálta a Hosz logisztikai haderőnemi képviselőjét, a Hosz és az MH ÖLTP között érvényes együttmüködési megállapodás folytatásáról is szót ejtettek.

Besenyei Csaba kérte, hogy az érdekképviseleti iroda továbbra is változatlan feltételek mellett és helyen müködhessen, hiszen - mint mondta - a tagság, vagyis a hivatásos és szerződéses katonák  már jól tudják, hogy a Zách utcai objektumba hová és kihez kell fordulni, ha problémájuk, vagy megoldandó ügyük van. A Hosz elnökségi tagja azt is hangsúlyozta, hogy az elmúlt esztendőkben eredményesen, kedvező tapasztalatokkal bonyolította le Zách utcai rendezvényeit a Hosz. Éppen ezért a 2007-es esztendőben is azt szeretné a szakszervezet, a tagság, ha nem lenne akadálya annak, hogy a jól bevált helyszínen zajlódnának a családi napok, illetve a haderőnemi fórumok.

A megbeszélésen Hazuga tábornok kifejtette: nem fogja megérezni a tagság a változásokat, azt szorgalmazom, hogy továbbra is hatékony és eredményes együttmüködés legyen a szakma és a szakszervezet között.

Ezt követően az MH ÖHP parancsnok-helyettese azt kérte, hogy a Hosz vegye fel a kapcsolatot az MH Támogató Dandár parancsnokával, Horváth dandártábornokkal, és kössön vele külön megállapodást. Az új együttmüködési megállapodást - a tervek szerint - márciusban írják majd alá.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.