2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Változatlan feltételek mellett

Hosz  |  2007. 02. 23., 13:49

Besenyei Csabát, a Hosz logisztikai haderőnemi képviselőjét fogadta dr. Gáspár Tibor mérnök vezérőrnagy, az MH ÖLTP parancsnoka és Hazuga Károly vezérőrnagy, az MH ÖHP parancsnok-helyettese. A február 23-i megbeszélésen a Hosz elnökségi tagja nyomatékosan kérte, hogy a haderő-átalakítás miatti szervezeti korszerűsítéseket követően is aktívan támogassa a szakma a Hosz érdekképviseleti munkáját. Az egyeztetésen mindkét vezető beosztású tábornok azt erősítette meg, hogy továbbra is erős lábakon fog állni a logisztikai szakma és a Hosz közötti együttműködés...

A találkozón Gáspár tábornok arról tájékoztatta a Hosz elnökségi tagját, hogy megtörtént az MH Támogató Dandár átadása, március 1-től pedig már a következő szervezési ütem kezdődik meg, aminek végén, június 30-ával az MH ÖLTP-t is felszámolják. Miután az MH ÖLTP parancsnoka a logisztikai szakterület további sorsáról, az egyes feladatok integrálásáról és az egyéb szakmai teendőkről is informálta a Hosz logisztikai haderőnemi képviselőjét, a Hosz és az MH ÖLTP között érvényes együttmüködési megállapodás folytatásáról is szót ejtettek.

Besenyei Csaba kérte, hogy az érdekképviseleti iroda továbbra is változatlan feltételek mellett és helyen müködhessen, hiszen - mint mondta - a tagság, vagyis a hivatásos és szerződéses katonák  már jól tudják, hogy a Zách utcai objektumba hová és kihez kell fordulni, ha problémájuk, vagy megoldandó ügyük van. A Hosz elnökségi tagja azt is hangsúlyozta, hogy az elmúlt esztendőkben eredményesen, kedvező tapasztalatokkal bonyolította le Zách utcai rendezvényeit a Hosz. Éppen ezért a 2007-es esztendőben is azt szeretné a szakszervezet, a tagság, ha nem lenne akadálya annak, hogy a jól bevált helyszínen zajlódnának a családi napok, illetve a haderőnemi fórumok.

A megbeszélésen Hazuga tábornok kifejtette: nem fogja megérezni a tagság a változásokat, azt szorgalmazom, hogy továbbra is hatékony és eredményes együttmüködés legyen a szakma és a szakszervezet között.

Ezt követően az MH ÖHP parancsnok-helyettese azt kérte, hogy a Hosz vegye fel a kapcsolatot az MH Támogató Dandár parancsnokával, Horváth dandártábornokkal, és kössön vele külön megállapodást. Az új együttmüködési megállapodást - a tervek szerint - márciusban írják majd alá.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.