2024. 07. 22. hétfő
Magdolna
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A reálkereset-csökkenés mérsékléséért, a veszteségek kompenzálásáért

Hosz  |  2007. 02. 27., 09:05

Bármennyire is lelkiismeretesek tisztségviselőink, alapszervezeti- és csoportvezetőink, úgy ítéljük meg, hogy újfajta szakszervezeti jelenlétre van szükség a csapattagozatban - hangzott el a Honvédszakszervezet választmányi ülésén. A február 27-i rendezvényen Mészáros Géza elnök azt is hangsúlyozta, hogy a tagság, a katona-állomány illetményfejlesztése érdekében a Hosz az ágazati bértárgyalásokon fog tovább menetelni...    

A Hosz választmányi ülésének résztvevőit Mészáros Géza elnök köszöntötte, majd a határozatképesség megállapítása, az ülés tisztségviselőinek és bizottságainak megválasztása és a napirend elfogadása után a szervezeti átalakítással kapcsolatos teendőket tárgyalták.

A Magyar Honvédség szervezeti korszerüsítésének a szakszervezet képviseleti rendjére gyakorolt hatásairól szóló tervezetet ismertető és az azt indokló Heiling Ottó alelnök szóbeli kiegészítése után a Hosz - következő kongresszusig szóló választmányi mandátumairól szóló határozatot fogadott el a választmány.  

A személyi kérdéseket beterjesztő Mészáros Géza kijelentette a haderő-átalakítás a Hosz tisztségviselőit sem kerüli el; így a nyugállományba vonulók helyére és az eddig be nem töltött pozíciókra új tisztségviselőket kell jelölni és választani.

A Hosz választmányának - a szavazási procedúra utáni -döntését Nagy Zoltán, a szavazatszámláló bizottság elnöke ismertette. A Hosz elnökségének tagja, a közigazgatási és intézményi képviselő Gáspár Tamásné,

a jogi ügyvivő (jogsegélyszolgálat-vezető) Doszpolyné dr. Mészáros Melinda,

a szociális és személyügyi ügyvivő Jeszenyi Ildikó,

a pénzügyi ügyvivő Sándor Roland,

míg a légierő haderőnemi titkár Tóvári Róbert lett. 

Az elnökség - az előző választmányi ülés óta eltelt időszakról szóló - aktuális tájékoztatójában Mészáros Géza kiemelte: a személyi beszélgetéseken való részvétel, a szakértői támogatás az elmúlt időszakban intézményessé vált.

A Hosz elnöke beszélt még a csapattagozatban történő újfajta szakszervezeti jelenlétről, az ágazati bértárgyalások folytatásáról, a bővülő, egyre korszerübb és kedvezőbb szakszervezeti szolgáltatásokról. A választmány tagjait tájékoztató Szincsák Gyula alelnök - egyebek mellett - a szolgálati nyugdíjrendszerrel kapcsolatos elképzelésekről, a február 19-én aláírt bérmegállapodás pozitív és negatív hozadékairól, illetve az illetményekkel kapcsolatos további ágazati egyeztetésekben rejlő lehetőségekről beszélt. Nagyon nehéz a helyzet, így illetményfejlesztésről sajnos nem beszélhetünk, de a többletjuttatásokért és a keresetek növekedéséért tovább küzd a szakszervezet - zárta hozzászólását Szincsák alelnök. 

Az elnökség tájékoztatójában Heiling Ottó - többek között - az Államreform Bizottság civilesítésről és a szolgálati viszonyról szóló újfajta szabályozásáról, a Hjt. fakultatív módosításairól, illetve az ezzel kapcsolatos szakszervezeti álláspontról beszélt. A Hosz alelnöke szót ejtett még a pótlékrendszerről, a szakszervezet által javasolt új pótlékok bevezetésének lehetőségeiről, a közelmúltban benyújtott Alkotmánybírósági beadványról, valamint az új üdültetési lehetőségekről is. 

A Hosz választmánya ezt követően részletes tájékoztatót kapott a szakszervezet, az Egység 2002 Kft. és a Katonákért Alapítvány legújabb, vonzó szolgáltatásairól.   

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Portugália védelmi minisztere, João Nuno Lacerda Teixeira de Melo, június végén jelentette be, hogy a légierő modernizációjának következő lépéseként az Embraer Super Tucano kiképző és könnyű harci repülőgép új változatát vásárolnák meg.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.