2023. 03. 22. szerda
Beáta, Izolda
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az FRDÉSZ közleménye

Hosz  |  2007. 02. 28., 08:55

A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége /FRDÉSZ/ február 26-án, rendkívüli elnökségi ülésen értékelte az elmúlt héten megszületett megállapodást a Kormány és az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság között. Miután a 2007-re vonatkozó közszférás bérmegállapodás mértéke nem éri el az OÉT bérajánlás felső mértékét, az FRDÉSZ nem tudja lezártnak tekinteni a fegyveres és rendvédelmi szférára vonatkozó bértárgyalásokat. A Szövetség erre vonatkozó – januárban meghozott - döntéséről az FRDÉSZ elnöke, még a megállapodás megkötése előtt hivatalosan tájékoztatta a sztrájkbizottságot, valamint a Kormány képviselőit...

A Kormány és a Sztrájkbizottság között megkötött megállapodás 3. pontja kimondja: ,, A tárgyaló felek felhívják a munkáltatókat (fenntartókat) és a szakszervezeteket: szektorális, ágazati és helyi megállapodásokkal segítsék elő, hogy a közszolgálat különböző jogviszonyaiban és a Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak keresetnövekedése megfeleljen az Országos Érdekegyeztető Tanács 2007. évi bérmegállapodásában rögzített mértékü keresetnövekedésnek.”  

    Az FRDÉSZ és tagszervezetei a fentiek alapján a Kormánynál, valamint az érintett tárcák vezetőinél kezdeményezik a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumának, valamint a fegyveres és rendvédelmi szféra ágazati érdekegyeztető fórumainak soron kívüli összehívását annak érdekében, hogy a fegyveres és rendvédelmi szféra munkavállalóinak 2007. évi keresetnövekedése érje el a minimum 8%-os mértéket.

    Az FRDÉSZ a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumán (SZÉF), illetve az ágazati érdekegyeztető fórumokon folytatott bértárgyalások eredményességétől teszi függővé a munkabéke helyreállását a fegyveres és rendvédelmi szférában.

 

Budapest, 2007. február 27.

 

az FRDÉSZ Elnöksége nevében:

 

Kónya Péter s.k.

FRDÉSZ elnök  

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.