2023. 12. 09. szombat
Natália
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az FRDÉSZ közleménye

Hosz  |  2007. 02. 28., 08:55

A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége /FRDÉSZ/ február 26-án, rendkívüli elnökségi ülésen értékelte az elmúlt héten megszületett megállapodást a Kormány és az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság között. Miután a 2007-re vonatkozó közszférás bérmegállapodás mértéke nem éri el az OÉT bérajánlás felső mértékét, az FRDÉSZ nem tudja lezártnak tekinteni a fegyveres és rendvédelmi szférára vonatkozó bértárgyalásokat. A Szövetség erre vonatkozó – januárban meghozott - döntéséről az FRDÉSZ elnöke, még a megállapodás megkötése előtt hivatalosan tájékoztatta a sztrájkbizottságot, valamint a Kormány képviselőit...

A Kormány és a Sztrájkbizottság között megkötött megállapodás 3. pontja kimondja: ,, A tárgyaló felek felhívják a munkáltatókat (fenntartókat) és a szakszervezeteket: szektorális, ágazati és helyi megállapodásokkal segítsék elő, hogy a közszolgálat különböző jogviszonyaiban és a Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak keresetnövekedése megfeleljen az Országos Érdekegyeztető Tanács 2007. évi bérmegállapodásában rögzített mértékü keresetnövekedésnek.”  

    Az FRDÉSZ és tagszervezetei a fentiek alapján a Kormánynál, valamint az érintett tárcák vezetőinél kezdeményezik a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumának, valamint a fegyveres és rendvédelmi szféra ágazati érdekegyeztető fórumainak soron kívüli összehívását annak érdekében, hogy a fegyveres és rendvédelmi szféra munkavállalóinak 2007. évi keresetnövekedése érje el a minimum 8%-os mértéket.

    Az FRDÉSZ a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumán (SZÉF), illetve az ágazati érdekegyeztető fórumokon folytatott bértárgyalások eredményességétől teszi függővé a munkabéke helyreállását a fegyveres és rendvédelmi szférában.

 

Budapest, 2007. február 27.

 

az FRDÉSZ Elnöksége nevében:

 

Kónya Péter s.k.

FRDÉSZ elnök  

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.