2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Történelmi lépés és komoly siker

Hosz  |  2007. 03. 06., 09:32

A Honvédszakszervezet ügyvezetésének március 6-i munkaértekezletén történelmi jelentőségű lépésnek és komoly sikernek nevezte Mészáros Géza, hogy a Hjt. módosítások - HM Kollégium ülésén történő - tárgyalásán aktívan részt vehetett, illetve elérte, hogy a szigorító intézkedéseket a Hosz javaslatára a HM kivette a módosítás-csomagból. A Hosz elnöke külön köszöntötte - a február 27-i választmányi ülésen megválasztott, - az operatív értekezleten első ízben megjelent új tisztségviselőket...

Az előző ügyvezetés ülés óta eltelt időszak történéseiről Mészáros Géza, Szincsák Gyula és Heiling Ottó tájékoztatta a megjelenteket. A szakszervezet elnöke a Hjt. módosításokkal kapcsolatban külön kiemelte, hogy a Hosz komoly sikerként könyvelheti el azt, hogy a HM által javasolt szigorításokat kivették a módosítás-csomagból. Mészáros Géza emellett szólt a humánpolitikai irányelveket tárgyaló humánpolitikai kabinet üléséről, valamint az elmúlt hónap egyéb szakértői egyeztetéseiről is.

Szincsák Gyula alelnök a HM Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökség vezetőivel, a bérmegállapodás utáni, illetmény-fejlesztéssel kapcsolatos tárgyalásokról, az egészségügyi rendszer átalakításáról, valamint a honvédségi buszjáratok sorsát érintő szakértői tárgyalások helyzetéről adott áttekintést.

Heiling Ottó alelnök - egyebek mellett - az FRDÉSZ elnökségi ülésén elhangzottakról informálta a megjelenteket, de elmondta azt is, hogy finisébe érkezett az üdülő-apartmanok kérdése. Arról tájékoztatta a megjelent tisztségviselőket, hogy aláírták a hajdúszoboszlói apartmanok adás-vételi szerződését, rendben zajlik az apartmanok építése, s várhatóan 2008. tavaszán már az első vendégek is élvezhetik a szakszervezet legújabb, igazán modern és aktív kikapcsolódást nyújtó szolgáltatását.   

Ezt követően az ügyvivők és a haderőnemi titkárok számoltak be az előző ügyvezetés óta végzett szakmai tevékenységükről. Többen részletesen is elemezték az eddig lezajlott személyi beszélgetések tapasztalatait, illetve az aktuális fórumokon, tagtoborzó rendezvényeken felmerült, hivatásos és szerződéses katonákat érintő problémákat.      

 

 

A Hosz szervezeti életével kapcsolatos teendőkről, az alapszervezetek és csoportok megszünéséről, illetve az új szerveződések létrejöttéről dr. Ujfaludi Zoltán adott információkat. A főtitkár tájékoztatást adott még a március 13-i szerződéses szekcióülés, az áprilisi továbbképzés, valamint a Szerződéses Katonák Országos Találkozójának idei előkészületeiről is. Az egyebekben szó esett az Egység 2002 Kft. új arculatának, megfelelő kommunikációjának megvalósításáról, a lakáslízingről, valamint a Vodafone-telefonokról szóló szolgáltatásokról is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Befejeződött az Airbus H225M típusú, közepes szállító helikopterek magyar katonai típusalkalmassági vizsgálata. A megrendelt tizenhat többcélú helikopterből kettőt ez év júliusában adnak át az Airbus Helicopters franciaországi, Marignane-i gyártó központjában.

  Háború Művészete magazin

A francia hajóépítő óriásvállalat, a Naval Group 2022 második felében új programba kezdett. Mivel a cég vezetői szerint Franciaország jelentős lemaradásban van a dróntechnológia terén, ezért a Naval Group már csak profiljából adódóan is a személyzet nélküli felszíni hajók terén igyekszik vezető szerepet kivívni magának.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.