2024. 05. 28. kedd
Csanád, Emil
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Történelmi lépés és komoly siker

Hosz  |  2007. 03. 06., 09:32

A Honvédszakszervezet ügyvezetésének március 6-i munkaértekezletén történelmi jelentőségű lépésnek és komoly sikernek nevezte Mészáros Géza, hogy a Hjt. módosítások - HM Kollégium ülésén történő - tárgyalásán aktívan részt vehetett, illetve elérte, hogy a szigorító intézkedéseket a Hosz javaslatára a HM kivette a módosítás-csomagból. A Hosz elnöke külön köszöntötte - a február 27-i választmányi ülésen megválasztott, - az operatív értekezleten első ízben megjelent új tisztségviselőket...

Az előző ügyvezetés ülés óta eltelt időszak történéseiről Mészáros Géza, Szincsák Gyula és Heiling Ottó tájékoztatta a megjelenteket. A szakszervezet elnöke a Hjt. módosításokkal kapcsolatban külön kiemelte, hogy a Hosz komoly sikerként könyvelheti el azt, hogy a HM által javasolt szigorításokat kivették a módosítás-csomagból. Mészáros Géza emellett szólt a humánpolitikai irányelveket tárgyaló humánpolitikai kabinet üléséről, valamint az elmúlt hónap egyéb szakértői egyeztetéseiről is.

Szincsák Gyula alelnök a HM Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökség vezetőivel, a bérmegállapodás utáni, illetmény-fejlesztéssel kapcsolatos tárgyalásokról, az egészségügyi rendszer átalakításáról, valamint a honvédségi buszjáratok sorsát érintő szakértői tárgyalások helyzetéről adott áttekintést.

Heiling Ottó alelnök - egyebek mellett - az FRDÉSZ elnökségi ülésén elhangzottakról informálta a megjelenteket, de elmondta azt is, hogy finisébe érkezett az üdülő-apartmanok kérdése. Arról tájékoztatta a megjelent tisztségviselőket, hogy aláírták a hajdúszoboszlói apartmanok adás-vételi szerződését, rendben zajlik az apartmanok építése, s várhatóan 2008. tavaszán már az első vendégek is élvezhetik a szakszervezet legújabb, igazán modern és aktív kikapcsolódást nyújtó szolgáltatását.   

Ezt követően az ügyvivők és a haderőnemi titkárok számoltak be az előző ügyvezetés óta végzett szakmai tevékenységükről. Többen részletesen is elemezték az eddig lezajlott személyi beszélgetések tapasztalatait, illetve az aktuális fórumokon, tagtoborzó rendezvényeken felmerült, hivatásos és szerződéses katonákat érintő problémákat.      

 

 

A Hosz szervezeti életével kapcsolatos teendőkről, az alapszervezetek és csoportok megszünéséről, illetve az új szerveződések létrejöttéről dr. Ujfaludi Zoltán adott információkat. A főtitkár tájékoztatást adott még a március 13-i szerződéses szekcióülés, az áprilisi továbbképzés, valamint a Szerződéses Katonák Országos Találkozójának idei előkészületeiről is. Az egyebekben szó esett az Egység 2002 Kft. új arculatának, megfelelő kommunikációjának megvalósításáról, a lakáslízingről, valamint a Vodafone-telefonokról szóló szolgáltatásokról is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

2018 után újra hazánk ad otthont a Nemzetközi Katonai Sporttanács által szervezett 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokságnak – jelentette be dr. Bali Tamás ezredes, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár dandárparancsnoka a Szolnok-Szandaszőlős Sportrepülőtéren tartott sajtótájékoztatón, május 24-én, pénteken.

  Háború Művészete magazin

Megvan a következő magyar űrhajós! Kapu Tibor lehet az a magyar, aki a világűrbe mehet - jelentette be közösségi oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. A Magyar Honvédség nagy szerepet vállalt az űrhajósok felkészítésében.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.