2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Történelmi lépés és komoly siker

Hosz  |  2007. 03. 06., 09:32

A Honvédszakszervezet ügyvezetésének március 6-i munkaértekezletén történelmi jelentőségű lépésnek és komoly sikernek nevezte Mészáros Géza, hogy a Hjt. módosítások - HM Kollégium ülésén történő - tárgyalásán aktívan részt vehetett, illetve elérte, hogy a szigorító intézkedéseket a Hosz javaslatára a HM kivette a módosítás-csomagból. A Hosz elnöke külön köszöntötte - a február 27-i választmányi ülésen megválasztott, - az operatív értekezleten első ízben megjelent új tisztségviselőket...

Az előző ügyvezetés ülés óta eltelt időszak történéseiről Mészáros Géza, Szincsák Gyula és Heiling Ottó tájékoztatta a megjelenteket. A szakszervezet elnöke a Hjt. módosításokkal kapcsolatban külön kiemelte, hogy a Hosz komoly sikerként könyvelheti el azt, hogy a HM által javasolt szigorításokat kivették a módosítás-csomagból. Mészáros Géza emellett szólt a humánpolitikai irányelveket tárgyaló humánpolitikai kabinet üléséről, valamint az elmúlt hónap egyéb szakértői egyeztetéseiről is.

Szincsák Gyula alelnök a HM Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökség vezetőivel, a bérmegállapodás utáni, illetmény-fejlesztéssel kapcsolatos tárgyalásokról, az egészségügyi rendszer átalakításáról, valamint a honvédségi buszjáratok sorsát érintő szakértői tárgyalások helyzetéről adott áttekintést.

Heiling Ottó alelnök - egyebek mellett - az FRDÉSZ elnökségi ülésén elhangzottakról informálta a megjelenteket, de elmondta azt is, hogy finisébe érkezett az üdülő-apartmanok kérdése. Arról tájékoztatta a megjelent tisztségviselőket, hogy aláírták a hajdúszoboszlói apartmanok adás-vételi szerződését, rendben zajlik az apartmanok építése, s várhatóan 2008. tavaszán már az első vendégek is élvezhetik a szakszervezet legújabb, igazán modern és aktív kikapcsolódást nyújtó szolgáltatását.   

Ezt követően az ügyvivők és a haderőnemi titkárok számoltak be az előző ügyvezetés óta végzett szakmai tevékenységükről. Többen részletesen is elemezték az eddig lezajlott személyi beszélgetések tapasztalatait, illetve az aktuális fórumokon, tagtoborzó rendezvényeken felmerült, hivatásos és szerződéses katonákat érintő problémákat.      

 

 

A Hosz szervezeti életével kapcsolatos teendőkről, az alapszervezetek és csoportok megszünéséről, illetve az új szerveződések létrejöttéről dr. Ujfaludi Zoltán adott információkat. A főtitkár tájékoztatást adott még a március 13-i szerződéses szekcióülés, az áprilisi továbbképzés, valamint a Szerződéses Katonák Országos Találkozójának idei előkészületeiről is. Az egyebekben szó esett az Egység 2002 Kft. új arculatának, megfelelő kommunikációjának megvalósításáról, a lakáslízingről, valamint a Vodafone-telefonokról szóló szolgáltatásokról is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.