2024. 02. 25.
Géza
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Keresetnövelés: nincs előrelépés

Hosz  |  2007. 03. 09., 10:52

Március 9-én került sor a keresetek alakulására vonatkozó szakmai tárgyalások újabb fordulójára. Az egyeztetésen a tárca részéről dr. Alkéri István dandártábornok és Pál István ezredes vett részt, míg a Hosz-t Mészáros Géza elnök, Szincsák Gyula alelnök, a Hodosz-t pedig Breuer László vezető titkár, Varga István elnök, valamint dr. Zsiga Imre titkár képviselték. A találkozón jelen volt Zsoldos Géza, a HÉF titkára is....

A megbeszélések során megtörtént ugyan a keresetnövelés - a tárcánál rendelkezésre álló – lehetőségeinek, technikai megoldásainak számba vétele, de nem közeledtek az álláspontok a központi megállapodásban szereplő 2,5 % értelmezésével kapcsolatban, valamint a lehetséges források  tekintetében.

A Hosz elengedhetetlennek tarja, hogy ágazati szinten, az áthúzódó hatások és automatizmusuk vizsgálata után kerüljön meghatározásra a növelés mértéke. A katonák reprezentatív szakszervezetének álláspontja szerint a katonák esetében az említett elemek egyáltalán nem realizálódtak, így azok elmaradt hatását - a külön juttatás 4,15% mértéke mellett - további kiegészítésekkel kell pótolni. A munkavállalói szervezetek egységesen igénylik a leépítés költségeinek visszapótlását a tárca forrásaiba és annak, illetve az esetleges megtakarításoknak a jövedelmek növelésére történő felhasználását.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.