2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Keresetnövelés: nincs előrelépés

Hosz  |  2007. 03. 09., 10:52

Március 9-én került sor a keresetek alakulására vonatkozó szakmai tárgyalások újabb fordulójára. Az egyeztetésen a tárca részéről dr. Alkéri István dandártábornok és Pál István ezredes vett részt, míg a Hosz-t Mészáros Géza elnök, Szincsák Gyula alelnök, a Hodosz-t pedig Breuer László vezető titkár, Varga István elnök, valamint dr. Zsiga Imre titkár képviselték. A találkozón jelen volt Zsoldos Géza, a HÉF titkára is....

A megbeszélések során megtörtént ugyan a keresetnövelés - a tárcánál rendelkezésre álló – lehetőségeinek, technikai megoldásainak számba vétele, de nem közeledtek az álláspontok a központi megállapodásban szereplő 2,5 % értelmezésével kapcsolatban, valamint a lehetséges források  tekintetében.

A Hosz elengedhetetlennek tarja, hogy ágazati szinten, az áthúzódó hatások és automatizmusuk vizsgálata után kerüljön meghatározásra a növelés mértéke. A katonák reprezentatív szakszervezetének álláspontja szerint a katonák esetében az említett elemek egyáltalán nem realizálódtak, így azok elmaradt hatását - a külön juttatás 4,15% mértéke mellett - további kiegészítésekkel kell pótolni. A munkavállalói szervezetek egységesen igénylik a leépítés költségeinek visszapótlását a tárca forrásaiba és annak, illetve az esetleges megtakarításoknak a jövedelmek növelésére történő felhasználását.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.