2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktualitások a LIGA elnöksége előtt

Hosz  |  2007. 03. 12., 15:37

A LIGA elnökségének március 12-i, rendkívüli ülésének napirendjén szerepelt – egyebek mellett - az éves munkaterv, a 2007-es költségvetés megtárgyalása, a Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének csatlakozása, a regionális irodák helyzete, az egészségügyi reformelképzelések megbeszélése, állásfoglalás kialakítása a több biztosítós rendszerről, a LIGA országos jogsegély-szolgálatának beindítását előkészítő döntés, valamint a LIGA Tanács időpontjának és napirendi pontjainak meghatározása. A Gaskó István elnök vezette ülésen részt vett Mészáros Géza elnökségi tag, a Hosz elnöke is...

A LIGA rendkívüli ülésén – az előző ülés emlékeztetőjének elfogadása után – a Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének csatlakozásának módjáról, annak részleteiről egyeztettek.

Ezt követően az elnökség beszámolóját, majd a 2007. évi elnökségi munkatervet és a 2007. évi költségvetés tervezetének fogadták el.

A regionális irodák helyzetét tárgyalva több elnökségi tag is megfogalmazta, hogy egy konföderáció életében fontos szerepet játszanak a regionális irodák.

Maradjon meg ez a költségvetési kapu a LIGA terveiben. Abban egyetértek, hogy valóban személyfüggő az irodák sorsa, ugyanakkor a területi jelenlét elengedhetetlen – mondta Mészáros Géza elnökségi tag. 

Ezt követően az egészségügyi reformelképzeléseket beszélték meg. A LIGA elnöksége fontosnak tartja egy markáns állásfoglalás kialakítását az egy vagy több biztosítós rendszerről, vagyis mondjuk el, mit támogat a LIGA – mondta Horváth Lajos ügyvezető alelnök.

Az elnökség a Konvergencia-program munkavállalókat érintő intézkedései elleni fellépést is értékelte. Ezt követően a szakszervezeti tisztségviselők középfokú képzési koncepcióját fogadták el a döntéshozók, majd a LIGA országos jogsegély-szolgálatának beindítását előkészítő döntést tárgyalták.

Az elnökség a LIGA Tanács ülésének napirendi pontjait is meghatározta, majd a lebonyolítás március 29-i időpontja mellett határozott.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.