2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktualitások a LIGA elnöksége előtt

Hosz  |  2007. 03. 12., 15:37

A LIGA elnökségének március 12-i, rendkívüli ülésének napirendjén szerepelt – egyebek mellett - az éves munkaterv, a 2007-es költségvetés megtárgyalása, a Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének csatlakozása, a regionális irodák helyzete, az egészségügyi reformelképzelések megbeszélése, állásfoglalás kialakítása a több biztosítós rendszerről, a LIGA országos jogsegély-szolgálatának beindítását előkészítő döntés, valamint a LIGA Tanács időpontjának és napirendi pontjainak meghatározása. A Gaskó István elnök vezette ülésen részt vett Mészáros Géza elnökségi tag, a Hosz elnöke is...

A LIGA rendkívüli ülésén – az előző ülés emlékeztetőjének elfogadása után – a Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének csatlakozásának módjáról, annak részleteiről egyeztettek.

Ezt követően az elnökség beszámolóját, majd a 2007. évi elnökségi munkatervet és a 2007. évi költségvetés tervezetének fogadták el.

A regionális irodák helyzetét tárgyalva több elnökségi tag is megfogalmazta, hogy egy konföderáció életében fontos szerepet játszanak a regionális irodák.

Maradjon meg ez a költségvetési kapu a LIGA terveiben. Abban egyetértek, hogy valóban személyfüggő az irodák sorsa, ugyanakkor a területi jelenlét elengedhetetlen – mondta Mészáros Géza elnökségi tag. 

Ezt követően az egészségügyi reformelképzeléseket beszélték meg. A LIGA elnöksége fontosnak tartja egy markáns állásfoglalás kialakítását az egy vagy több biztosítós rendszerről, vagyis mondjuk el, mit támogat a LIGA – mondta Horváth Lajos ügyvezető alelnök.

Az elnökség a Konvergencia-program munkavállalókat érintő intézkedései elleni fellépést is értékelte. Ezt követően a szakszervezeti tisztségviselők középfokú képzési koncepcióját fogadták el a döntéshozók, majd a LIGA országos jogsegély-szolgálatának beindítását előkészítő döntést tárgyalták.

Az elnökség a LIGA Tanács ülésének napirendi pontjait is meghatározta, majd a lebonyolítás március 29-i időpontja mellett határozott.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.