2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a szerződéses katonák gondjai

Hosz  |  2007. 03. 13., 08:46

A Honvédszakszervezet szerződéses szekciójának - március 13-i - elnökségi ülésén döntöttek a szekcióelnök helyettesítéséről, előkészítették a szekció küldöttgyűlését, a Szerződéses Katonák Országos Találkozóját, emellett több érdekképviseleti, érdekvédelmi feladatról is egyeztettek. A Szincsák Gyula alelnök részvételével lezajlott ülést Farkasné dr. Nagy Katalin vezette le...

A rendezvény elején Szincsák Gyula tájékoztatta a szekció elnökségét az aktuális történésekről. A Hosz alelnöke - egyebek mellett - az új Vodafone szerződésről, a szolgálati autóbuszjáratok sorsáról adott hasznos információkat, emellett a katona és a Magyar Honvédség között létrejött szerződések részleteire is felhívta a figyelmet. Szó esett még - a bérmegállapodás aláírása utáni, - a HM és a Hosz között zajló illetményen kívüli juttatásokról folyamatban lévő tárgyalások állásáról, a közszolgálati sztrájk elmaradásáról, a szakközépiskolai évek szolgálati időbe történő beszámításáról, valamint a Hosz Alkotmánybírósági beadványáról is.

Ezt követően döntöttek az elnök helyettesítéséről; a résztvevő elnökségi tagok - Szombati Zsuzsanna, Bogár Szabó Ádám, Szelőczei Csaba és Schiszler Tamás - úgy határoztak, hogy Farkasné dr. Nagy Katalin huzamos idejü távolléte alatt Biri Viktor fogja ellátni a szekcióelnöki funkciót. A szekció elnöksége előkészítette a szerződéses szekció küldöttgyülését, melyet a Szentendrén rendezendő Szerződéses Katonák Országos Találkozójával azonos időben bonyolítanak majd le. A szekcióelnökség tagjai és a Hosz alelnöke egyéb érdekképviseleti, érdekvédelmi feladatokról is konzultált.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.