2023. 09. 21. csütörtök
Máté, Mirella
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a szerződéses katonák gondjai

Hosz  |  2007. 03. 13., 08:46

A Honvédszakszervezet szerződéses szekciójának - március 13-i - elnökségi ülésén döntöttek a szekcióelnök helyettesítéséről, előkészítették a szekció küldöttgyűlését, a Szerződéses Katonák Országos Találkozóját, emellett több érdekképviseleti, érdekvédelmi feladatról is egyeztettek. A Szincsák Gyula alelnök részvételével lezajlott ülést Farkasné dr. Nagy Katalin vezette le...

A rendezvény elején Szincsák Gyula tájékoztatta a szekció elnökségét az aktuális történésekről. A Hosz alelnöke - egyebek mellett - az új Vodafone szerződésről, a szolgálati autóbuszjáratok sorsáról adott hasznos információkat, emellett a katona és a Magyar Honvédség között létrejött szerződések részleteire is felhívta a figyelmet. Szó esett még - a bérmegállapodás aláírása utáni, - a HM és a Hosz között zajló illetményen kívüli juttatásokról folyamatban lévő tárgyalások állásáról, a közszolgálati sztrájk elmaradásáról, a szakközépiskolai évek szolgálati időbe történő beszámításáról, valamint a Hosz Alkotmánybírósági beadványáról is.

Ezt követően döntöttek az elnök helyettesítéséről; a résztvevő elnökségi tagok - Szombati Zsuzsanna, Bogár Szabó Ádám, Szelőczei Csaba és Schiszler Tamás - úgy határoztak, hogy Farkasné dr. Nagy Katalin huzamos idejü távolléte alatt Biri Viktor fogja ellátni a szekcióelnöki funkciót. A szekció elnöksége előkészítette a szerződéses szekció küldöttgyülését, melyet a Szentendrén rendezendő Szerződéses Katonák Országos Találkozójával azonos időben bonyolítanak majd le. A szekcióelnökség tagjai és a Hosz alelnöke egyéb érdekképviseleti, érdekvédelmi feladatokról is konzultált.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.