2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Küldöttértekezlet előtt

Hosz  |  2007. 03. 27., 13:37

A szolgálati jogviszonyban állók érdekegyeztető fórumára (SZÉF)  készülve rendkívüli ülést tartott az FRDÉSZ elnöksége. A március 27-i eseményen – Kónya Péter elnök vezetésével – egyeztettek még a küszöbön álló Küldöttértekezlet előkészületeiről, így a szakszervezeti szövetség beszámoló jelentéséről, zárszámadásáról és a költségvetésről is. A Honvédszakszervezetet Heiling Ottó alelnök és dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár képviselte...

A rendkívüli elnökségi ülésen - elsőként a március 30-i FRDÉSZ Küldöttértekezletre készülve - a szövetség beszámoló jelentéséről, zárszámadásáról és költségvetéséről tárgyaltak a tagszervezetek vezetői.

Heiling Ottó, a GEB elnöke szerint a szövetség müködését – a jövőbeni hatékony tevékenység érdekében sürgősen – igazítani kellene a hazai és nemzetközi szakszervezeti mozgalomhoz, illetve a modern kor kihívásaihoz. Rengeteg tennivaló lenne még a gazdálkodás terén, az elnökségi határozat nélkül hiba lenne a zárszámadást és a költségvetést a március 30-i Küldöttértekezlet elé vinni – tette hozzá a GEB elnöke. Kónya Péter elmondta, hogy az életszerü müködés híveként egyetért a felvetésekkel.

Ezt követően az FRDÉSZ elnöke beszámolt az elmúlt időszak egyeztetéseiről, majd a SZÉF ülésen felmerülő témákról tárgyaltak; így szó esett a 2007-es bérekről, a Hszt.- és a Hjt.-módosítások helyzetéről, a vasúti kedvezményekről, a vizitdíj-problematikáról és a kötelező orvosi szürésekről, valamint a magánnyugdíj-pénztári visszalépésekről is.

Az FRDÉSZ tagszervezeteinek vezetői tárgyaltak a sztrájkbizottság és a Kormány között megszületett bérmegállapodás értelmezéséről született dokumentumról, így elhangzott, hogy a rendőrségnek szánt külön juttatás kivételével semmilyen más áthúzódó tétel nem érinti a szféra dolgozóit. A SZÉF ülésén azt kéri  majd az FRDÉSZ, hogy ágazatok nyilatkozzanak, miként kívánják megvalósítani a 8%-ot.

Miután a kereset-növekedéssel kapcsolatban elért FRSZ sikernek gratuláltak a tagszervezetek, több szervezet is szóvá tette, hogy ezzel a lépéssel ismét megosztották a rendvédelmi szerveket.    

Az elnökség tárgyalt a Hszt. módosításokról, így a pályáztatásról, a civilesítésről (várhatóan a nyugdíjreformot minimum egy éves türelmi idővel kell bevezetni, ami átcsúszhat a választási évre) is. Elhangzott az is, hogy a bér- és illetményrendszerről is zajlik egyeztető tárgyalás, de bekerült a törvény-javaslatba a SZÉF, a megszünő központi tiszti kar, emellett a próbaidőt egységesítése is megtörténik.  A Hjt. módosítások között szereplő felmentési idő sávozása elfogadhatatlan, ragaszkodni kell a 6 hónapos felmentési időhöz – mondta egyebek mellett Heiling Ottó, a Hosz alelnöke.

Az FRDÉSZ elnöke az ülés végén kiemelte: nem vált oka fogyottá az ősszel elkezdett akciósorozat, a fokozatosság elvének betartásával folytatni kell a tiltakozásokat, további nyomásgyakorló eszközöket is latba kell vetni. Nem vesznek bennünket addig komolyan, amíg mi sem komolyan tiltakozunk tagjainkért, legyen nyilvános az FRDÉSZ akciója – mondta több szakszervezeti vezető is. A nyomásgyakorlás elfogadott forgatókönyvéről a – március 30-i – Küldöttértekezletet követően fogja tájékoztatni az FRDÉSZ elnöksége a sajtót.      
Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.