2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tekeversenyen a Hosz csapata

Hosz  |  2007. 03. 28., 20:22

Március 23-án rendezték meg a Takács László teke-emlékversenyt. A balatonfüredi sporteseményre meghívást kapott a Honvédszakszervezet női és férfi csapata is...      

A verseny névadója Takács László ezredes korábban az MH 54. Rádiótechnikai Dandár parancsnokaként, majd a 2. Repülő és Légvédelmi Hadtest anyagi-technikai szolgálat főnökeként teljesített szolgálatot. Mint parancsnokról, elmondható volt Róla, hogy katonái szerették emberségessége, közvetlensége miatt, ugyanakkor keményen megkövetelte a munkát beosztottjaitól.

Kedvelt szabadidős tevékenysége a tekézés volt, melynek gyakran hódolt. Nyugdíjba vonulása után is egy ilyen versenyen vett részt fertőszentmiklósi nyugdíjas kollégái közt, ahol a sportolás végeztével megállt a szíve.A verseny minden évben más-más helyszínen kerül megrendezésre, az első gurításokat a fertőszentmiklósi nyugdíjasok szervezték, majd a légvédelmi rakétások rendezték Győrben, idén pedig a Légtérellenőrző Ezred adott otthont a bajnokságnak. Hat férfi, és hat női csapat mérhette össze tudását a balatonfüredi Hotel Agroban. A játék négyfős csapatokkal, tagonként 40 gurítással (20 teli-20 tarolás), váltott pályán zajlott le. A Hosz női csapatát Makóné Lőrincz Katalin, Kovács Petra, Domokos Viktória, Háryné Domokos Orsolya, a férfit Mészáros Géza, Jáger Tibor, Czövek János és Tóvári Róbert alkották (képünkön). Női és férfi csapatunk egyaránt kemény küzdelemben az ötödik helyen végzett. A díjátadó előtt Szücs Pál mérnök ezredes, a Légtérellenőrző Ezred parancsnoka elevenítette fel Takács László életútját, kiemelve parancsnoki erényeit, szakmai tudását. Az elismerő szavakat és a kedves megemlékezést az egykori parancsnok özvegye, Erika asszony meghatódva köszönte meg.               Eredmények:        Nők:              1. MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred       2. MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred       3. Fertőszentmiklósi Nyugdíjas Hölgyek       4. MH Veszprém Megyei Hadkiegészítő Parancsnokság       5. Honvédszakszervezet       6. MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred nyugdíjas hölgyek              Férfiak:       1. Fertőszentmiklósi Nyugdíjas Urak       2. MH Győr-Moson-Sopron Megyei Hadkiegészítő Parancsnokság       3. MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred       4. Veszprémi Nyugdíjas Urak       5. Honvédszakszervezet       6. MH Veszprém Megyei Hadkiegészítő Parancsnokság              A Honvédszakszervezet különdíját - egy hosszú hétvégét a tarnamérai Hosz üdülőben - a győri lérakos hölgyek nyerték.          

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.