2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Júliustól havonta, részletekben jön a 13. havi fizetés!

Hosz  |  2007. 04. 05., 12:11

Július 1-jétől 2008-ig a közalkalmazottak és a köztisztviselők a 13. havi illetményüket részletekben – azaz év közben, havonta kapják meg. A javaslatot a parlament foglalkoztatási bizottság tegnap általános vitára alkalmasnak találta. Eszerint minden jogosult a 13. havi illetményének tizenketted részét kapja majd a fizetése mellé célzott támogatás jogcímen.  

A havonkénti kifizetésnek kritériumai is vannak: nem kaphatja meg a 13. havi illetmény arányos részét az közalkalmazott, köztisztviselő, akinek közszolgálati jogviszonya nincs legalább három hónapos. Akkor sem fizethető ki ez az összeg, ha valaki egész hónapban betegsége miatt keresőképtelen volt, de a fizetés nélküli szabadság is a tiltólistára került. Ha az év közben kifizetett részletek a 13. havi juttatás összegét nem érik el, a különbözetet a következő év január 16-ig kell kifizetni, túlfizetéskor viszont a többletet a februárban kifizetendő januári illetményből vonják majd le. Ha a közalkalma­zott vagy köztisztviselő szolgálati viszonya év közben megszünik, akkor a különbözetet az utolsó munkában töltött napon kell az egyéb járandóságokkal együtt megfizetni, illetve azokból levonni. A 13. havi illetmény előlege a jövő évi keresetnövelés számításakor a 2007-es báziskeresetek része lesz. 2009-ben a 13. havi illetményeket a tárgyév végén, azaz decemberben fizetik ki a munkáltatók, de jövőre már a költségvetés is tartalmazza a juttatás forrását.

Forrás: Népszava online / Muhari Judit

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.