2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Júliustól havonta, részletekben jön a 13. havi fizetés!

Hosz  |  2007. 04. 05., 12:11

Július 1-jétől 2008-ig a közalkalmazottak és a köztisztviselők a 13. havi illetményüket részletekben – azaz év közben, havonta kapják meg. A javaslatot a parlament foglalkoztatási bizottság tegnap általános vitára alkalmasnak találta. Eszerint minden jogosult a 13. havi illetményének tizenketted részét kapja majd a fizetése mellé célzott támogatás jogcímen.  

A havonkénti kifizetésnek kritériumai is vannak: nem kaphatja meg a 13. havi illetmény arányos részét az közalkalmazott, köztisztviselő, akinek közszolgálati jogviszonya nincs legalább három hónapos. Akkor sem fizethető ki ez az összeg, ha valaki egész hónapban betegsége miatt keresőképtelen volt, de a fizetés nélküli szabadság is a tiltólistára került. Ha az év közben kifizetett részletek a 13. havi juttatás összegét nem érik el, a különbözetet a következő év január 16-ig kell kifizetni, túlfizetéskor viszont a többletet a februárban kifizetendő januári illetményből vonják majd le. Ha a közalkalma­zott vagy köztisztviselő szolgálati viszonya év közben megszünik, akkor a különbözetet az utolsó munkában töltött napon kell az egyéb járandóságokkal együtt megfizetni, illetve azokból levonni. A 13. havi illetmény előlege a jövő évi keresetnövelés számításakor a 2007-es báziskeresetek része lesz. 2009-ben a 13. havi illetményeket a tárgyév végén, azaz decemberben fizetik ki a munkáltatók, de jövőre már a költségvetés is tartalmazza a juttatás forrását.

Forrás: Népszava online / Muhari Judit

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendben tovább növeli ázsiai járatainak számát, 96 interkontinentális és 69 európai célállomás lesz elérhető az október végéig tartó időszakban. Budapestre a legtöbb napon öt járat közlekedik majd.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.