2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a zárszámadás

Hosz  |  2007. 04. 11., 09:00

A Honvédszakszervezet - április 11-13 közötti - balatonkenesei továbbképzésének első napján a 2006-os zárszámadásról szóló tájékoztató volt a fő téma. Mészáros Géza, a Hosz elnöke bevezetőjében kiemelte, hogy jó gazdasági évet tudhat maga mögött a szakszervezet. A rendezvényen mintegy 150 szakszervezeti tisztségviselő, alapszervezeti és csoportvezető vesz részt...

Az előző választmányi ülés óta eltelt időszakról Mészáros Géza tájékoztatta a megjelent tisztségviselőket. A Hosz elnöke elsőként az év végi juttatásokról, többletkifizetésekről beszélt röviden, majd a szolgálati nyugdíjrendszerről, a rögzített nyugdíj intézményéről ejtett szót. A veszteségek minimálisak lesznek, számításaink szerint nem indul meg a tömeges kiáramlás - tette hozzá a Hosz elnöke.

Mészáros Géza ezt követően a bérmegállapodásról, a Hjt. módosításokról, a szolgálati járatok problematikájáról, az illetményrendszerről, a kereset-növekedést célzó tárgyalásokról, a honvéd egészségügy jelenlegi helyzetéről beszélt, majd a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórumon való részvétel tapasztalatairól szólt. A Hosz elnöke információkat adott a haderő-átalakítással kapcsolatos személyi beszélgetéseken történtekről, a felkért szakértők tevékenységéről.

Az elnök a HM Kollégium ülésen történő szakszervezeti részvétel fontosságát is hangsúlyozta, majd a Hosz sikerének nevezte, hogy - a szarajevói és kabuli szolgálati útra utalva - immár nemzetközi missziókat is meglátogathat a szakszervezet vezető tisztségviselője. A Hosz vezetője - ezt követően - a szakszervezet nemzetközi és hazai szövetségi kapcsolatainak, valamint a kihelyezett ügyfélszolgálat eddigi tapasztalatairól is beszámolt. A Hosz elnöke a május elsejei LIGA demonstráció előkészületeiről, s az ott történő részvételről, majd a következő napok szakmai egyeztetéseinek programjáról is képet adott. Záró gondolataiban a szakszervezet legújabb szolgáltatásairól, az üdültetési lehetőségekről, valamint a következő sikertörténetről, a lakáslízingről is beszélt a Hosz elnöke.       

A továbbképzés fókuszába - ezt követően - a zárszámadásról szóló tájékoztató került. Heiling Ottó alelnök a szakszervezet 2006-os bevételeinek és a kiadásainak alakulásáról, a tervhez viszonyított teljesülésről, a túlteljesítések és elmaradások indoklásáról tájékoztatta a megjelent tisztségviselőket. A Hosz alelnöke emellett az ingatlan- és egyéb befektetések hozamának 2006. december 31-i alakulását is az alapszervezeti- és csoportvezetők elé tárta. Az Ellenőrző Bizottság részéről Mihálykó Sándor elfogadásra javasolta a 2006-os zárszámadást.   

Séber István könyvvizsgáló elmondta, hogy a pénzforgalmi és az éves beszámoló szerinti eredmény is pozitív, a szakszervezeti alapra elkülönített pénzeszköz rendelkezésre áll. A szemléletes diagramokon bemutatott tájékoztató a költségvetés fő számainak alakulását, a főbb kiadási elemek megoszlását reprezentálta.   

Ezt követően a Kongresszus összehívásáról, valamint a jelölőbizottság felállításáról szóló választmányi határozat-tervezetről egyeztettek a megjelentek.

Ezt követően a haderőnemek (szárazföldi, légierő, logisztika és közigazgatás) és a nyugállományú tagozat különböző helyszíneken tartották meg idei első, május 15-i választmányi ülésre történő felkészülési gyülésüket. A továbbképzés első napja vacsora utáni, immár hagyományosan jó hangulatú „zsíroskenyér partival" zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.