2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a zárszámadás

Hosz  |  2007. 04. 11., 09:00

A Honvédszakszervezet - április 11-13 közötti - balatonkenesei továbbképzésének első napján a 2006-os zárszámadásról szóló tájékoztató volt a fő téma. Mészáros Géza, a Hosz elnöke bevezetőjében kiemelte, hogy jó gazdasági évet tudhat maga mögött a szakszervezet. A rendezvényen mintegy 150 szakszervezeti tisztségviselő, alapszervezeti és csoportvezető vesz részt...

Az előző választmányi ülés óta eltelt időszakról Mészáros Géza tájékoztatta a megjelent tisztségviselőket. A Hosz elnöke elsőként az év végi juttatásokról, többletkifizetésekről beszélt röviden, majd a szolgálati nyugdíjrendszerről, a rögzített nyugdíj intézményéről ejtett szót. A veszteségek minimálisak lesznek, számításaink szerint nem indul meg a tömeges kiáramlás - tette hozzá a Hosz elnöke.

Mészáros Géza ezt követően a bérmegállapodásról, a Hjt. módosításokról, a szolgálati járatok problematikájáról, az illetményrendszerről, a kereset-növekedést célzó tárgyalásokról, a honvéd egészségügy jelenlegi helyzetéről beszélt, majd a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórumon való részvétel tapasztalatairól szólt. A Hosz elnöke információkat adott a haderő-átalakítással kapcsolatos személyi beszélgetéseken történtekről, a felkért szakértők tevékenységéről.

Az elnök a HM Kollégium ülésen történő szakszervezeti részvétel fontosságát is hangsúlyozta, majd a Hosz sikerének nevezte, hogy - a szarajevói és kabuli szolgálati útra utalva - immár nemzetközi missziókat is meglátogathat a szakszervezet vezető tisztségviselője. A Hosz vezetője - ezt követően - a szakszervezet nemzetközi és hazai szövetségi kapcsolatainak, valamint a kihelyezett ügyfélszolgálat eddigi tapasztalatairól is beszámolt. A Hosz elnöke a május elsejei LIGA demonstráció előkészületeiről, s az ott történő részvételről, majd a következő napok szakmai egyeztetéseinek programjáról is képet adott. Záró gondolataiban a szakszervezet legújabb szolgáltatásairól, az üdültetési lehetőségekről, valamint a következő sikertörténetről, a lakáslízingről is beszélt a Hosz elnöke.       

A továbbképzés fókuszába - ezt követően - a zárszámadásról szóló tájékoztató került. Heiling Ottó alelnök a szakszervezet 2006-os bevételeinek és a kiadásainak alakulásáról, a tervhez viszonyított teljesülésről, a túlteljesítések és elmaradások indoklásáról tájékoztatta a megjelent tisztségviselőket. A Hosz alelnöke emellett az ingatlan- és egyéb befektetések hozamának 2006. december 31-i alakulását is az alapszervezeti- és csoportvezetők elé tárta. Az Ellenőrző Bizottság részéről Mihálykó Sándor elfogadásra javasolta a 2006-os zárszámadást.   

Séber István könyvvizsgáló elmondta, hogy a pénzforgalmi és az éves beszámoló szerinti eredmény is pozitív, a szakszervezeti alapra elkülönített pénzeszköz rendelkezésre áll. A szemléletes diagramokon bemutatott tájékoztató a költségvetés fő számainak alakulását, a főbb kiadási elemek megoszlását reprezentálta.   

Ezt követően a Kongresszus összehívásáról, valamint a jelölőbizottság felállításáról szóló választmányi határozat-tervezetről egyeztettek a megjelentek.

Ezt követően a haderőnemek (szárazföldi, légierő, logisztika és közigazgatás) és a nyugállományú tagozat különböző helyszíneken tartották meg idei első, május 15-i választmányi ülésre történő felkészülési gyülésüket. A továbbképzés első napja vacsora utáni, immár hagyományosan jó hangulatú „zsíroskenyér partival" zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.