2023. 12. 03.
Ferenc, Olívia
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Állásbörze az elhelyezkedés érdekében

Hosz  |  2007. 04. 18., 11:33

A létszámleépítés következtében a Magyar Honvédségtől távozók elhelyezkedésének segítésére immár harmadszor rendezett állásbörzét a Honvédelmi Minisztérium és a közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ. A támogatók között ott volt a Katonákért Közhasznú Alapítvány és az MH Szociálpolitikai Közalapítvány is, a Honvédszakszervezetet Czövek János szárazföldi haderőnemi titkár képviselte. Az április 18-i rendezvényen azok jelentek meg, akik a Magyar Honvédségből kikerülve életpályájuk folytatását a polgári életben tervezik...

A fő szervező, a Honvédelmi Minisztérium Személyzeti Főosztálya képviseletében megjelenő Garay János alezredes honlapunknak elmondta, hogy a rendezvény célja nem más, mint az elmúlt időszakban - a szervezeti korszerüsítés kapcsán - a Magyar Honvédségtől kikerülő, a Pest megyei és a fővárosi régióban érintett személyeknek segítséget nyújtani a munkaerő-piacon történő elhelyezkedésben.

- Huszonnyolc céget kerestünk meg, ebből huszonhárom vállalta a részvételt. Ők egyébként részletes tájékoztatókat is tartottak a megjelent mintegy két-háromszáz érdeklődőnek - tette hozzá a főosztály központi toborzó érdekvédelmi, katonai igazgatási osztályának helyettes vezetője.

Az érdeklődő álláskeresők között egyenruhás fiatalember is akadt. Ő elmondta, hogy kitünő kezdeményezésnek tartja az állásbörzét, ugyanakkor sajnálatosnak érzi, hogy itt kell lennie.

- Miután megszünt a Petőfi laktanyában az eddigi katonai beosztásom, most a civil munkaerő-piacon keresek elhelyezkedési lehetőséget, s elsősorban a cégek által kínált szakmai és pénzügyi lehetőségeket fogom szem előtt tartani, amikor majd döntök - mondta.

A helyszínen azt is megtudtuk, hogy vidéken is terveznek hasonló állásbörzéket, elsősorban a nagyobb, illetve a megszünő helyőrségekben, így - többek között - Egerben, Székesfehérvárott, Veszprémben, Szolnokon, Kecskeméten, Szentesen és Hódmezővásárhelyen is megszervezik a lokális munkáltatók és az álláskeresők találkozóját.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.