2024. 06. 21. péntek
Alajos, Leila
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Állásbörze az elhelyezkedés érdekében

Hosz  |  2007. 04. 18., 11:33

A létszámleépítés következtében a Magyar Honvédségtől távozók elhelyezkedésének segítésére immár harmadszor rendezett állásbörzét a Honvédelmi Minisztérium és a közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ. A támogatók között ott volt a Katonákért Közhasznú Alapítvány és az MH Szociálpolitikai Közalapítvány is, a Honvédszakszervezetet Czövek János szárazföldi haderőnemi titkár képviselte. Az április 18-i rendezvényen azok jelentek meg, akik a Magyar Honvédségből kikerülve életpályájuk folytatását a polgári életben tervezik...

A fő szervező, a Honvédelmi Minisztérium Személyzeti Főosztálya képviseletében megjelenő Garay János alezredes honlapunknak elmondta, hogy a rendezvény célja nem más, mint az elmúlt időszakban - a szervezeti korszerüsítés kapcsán - a Magyar Honvédségtől kikerülő, a Pest megyei és a fővárosi régióban érintett személyeknek segítséget nyújtani a munkaerő-piacon történő elhelyezkedésben.

- Huszonnyolc céget kerestünk meg, ebből huszonhárom vállalta a részvételt. Ők egyébként részletes tájékoztatókat is tartottak a megjelent mintegy két-háromszáz érdeklődőnek - tette hozzá a főosztály központi toborzó érdekvédelmi, katonai igazgatási osztályának helyettes vezetője.

Az érdeklődő álláskeresők között egyenruhás fiatalember is akadt. Ő elmondta, hogy kitünő kezdeményezésnek tartja az állásbörzét, ugyanakkor sajnálatosnak érzi, hogy itt kell lennie.

- Miután megszünt a Petőfi laktanyában az eddigi katonai beosztásom, most a civil munkaerő-piacon keresek elhelyezkedési lehetőséget, s elsősorban a cégek által kínált szakmai és pénzügyi lehetőségeket fogom szem előtt tartani, amikor majd döntök - mondta.

A helyszínen azt is megtudtuk, hogy vidéken is terveznek hasonló állásbörzéket, elsősorban a nagyobb, illetve a megszünő helyőrségekben, így - többek között - Egerben, Székesfehérvárott, Veszprémben, Szolnokon, Kecskeméten, Szentesen és Hódmezővásárhelyen is megszervezik a lokális munkáltatók és az álláskeresők találkozóját.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.