2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ha Kál, akkor sikeres horgászverseny és családi majális

Hosz  |  2007. 04. 29., 13:17

Honvédszakszervezet, az MH VEK. alapszervezet káli csoportjának közreműködésével április 28-án, Kálban, a Majnár tónál (a laktanyával szemben) és a káli laktanyában rendezte meg HORGÁSZVERSENYÉT és CSALÁDI MAJÁLISÁT...

Immár második alkalommal került megrendezésre a szakszervezet népszerü horgászversenye Kálban. A sporteseménynek majdnem minden kedvezett, szép volt az idő, remek volt a szervezés, csak azok a halak… de ne siessünk ennyire előre.

Az előzetes nevezések után mintegy száz horgász küzdött a „halak kegyeiért” a Hosz II. horgászversenyén. A regisztráció, a nevezési és az étkezési díjak befizetése után a pályasorsolást tartották meg. A horgászok bizakodóan vették tudomásul, a kisorsolt helyeket.

 

A harminc - versenyben résztvevő - csapat felsorakozásakor Kaló Miklós mérnök alezredes, az MH VEK3. Harcanyagraktár parancsnoka köszöntötte a megjelenteket, majd Szincsák Gyula Hosz alelnök nyitotta meg a sporteseményt és családi majálist.

A szabályokat és a lebonyolítás rendjével kapcsolatos technikai tudnivalókat a versenybíróság elnöke, Papp Sándor a Debreceni Honvéd Horgász Egyesület elnökhelyettese ismertette.

 

 

 

A versenyen részt vett meghívott vendégként  az MH ÖHP 1. sz. csapatában Tömböl László mérnök altábornagy, Hazuga Károly vezérőrnagy, Kovács Ferenc mérnök alezredes, az MH ÖHP 2. sz. csapatában Zsótér János főtörzszászlós és Berena Béla alezredesek,

 

 

 

 

 

 

a Hosz csapatát Tóvári Róbert, dr. Oláh Gábor és Fazekas György alkotta. A szakszervezet sporteseményén megjelent - többek között - Varga László dandártábornok, Bozó Tibor ezredes, Czikó László mérnök ezredes és Horváth László alezredes is. 

A tó minden partszakaszát elfoglalták a kiváló felszereléssel rendelkező horgászok. A gondos előkészületek után következett a beetetés, a mesterkeverékek csúzlival, kézzel kerültek a tóba.

 

 

Elhangzott 8.30h-kor a Hosz horgászverseny kezdetét jelző dudaszó és a jól felkészült versenyzőknek három és fél óra állt rendelkezésre, hogy a legtöbb halat begyüjtsék hálójukba.

Érdekes taktikai csatának lehettek szemtanúi a laktanyai majálisról megérkező nézők és szurkolók. Volt, aki bevállalva a „nullázás kockázatát”, s kifejezetten nagyhalra horgásztak. Ők a parttól távolabbra keresték a termetesebb pontyokat. Voltak olyanok is, akik nem akartak több órán keresztül tétlenül ücsörögni, ők a keszegeket, sneciket vették üldözőbe.

Alig telt el egy óra a verseny kezdetétől, mikor Mlincsek László feederbotján akkorát bólintott a spicc, hogy majdnem a vizet verte. Izgalmas negyed óra következett ezután, amely nemcsak fárasztással, hanem fára mászással is párosult. A verseny legnagyobb hala egykönnyen nem adta meg magát, a fákkal szegélyezett partszakaszon a szerelék felakadt az egyik ágra és kiváló horgászunknak a késével kellett a gallyakat levágni. A kalandos fárasztás végén azért a 2.8 kg-os ponty megérdemelten került a szákba.

A verseny végét újra dudaszó jelezte, majd a hivatalos mérlegelést a versenybizottság végezte.

Ezután a Hosz II. horgászversenyének eredményhirdetése következett, a Hosz II. Horgászversenyének végeredménye:

Csapatok:

1. MH Veszélyes Anyag Ellátó Központ 3. Harcanyagraktár, Kál (Schmidt Zoltán, Krasznai Ákos, Budai István összeállítású) csapata 5.24 kg,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. MH 43. Híradó és Vezetéstámogató Ezred, Székesfehérvár (Makóné Lőrinc Katalin, Kovács Petra, Mlincsek László) együttese 3.74 kg,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis, Kecskemét (Németh Róbert, Rózsahegyi Miklós, Gaál Péter) csapata 3,48 kg lett.

A horgászcsapatok serleget, a csapatok tagjai pedig érmeket, okleveleket, horgászfelszereléseket és ajándékcsomagokat kaptak.

 

 

 

 

 

 

A legnagyobb halat fogó egyéni versenyző: 2.8 kg Mlincsek László (MH 43. Híradó és Vezetéstámogató Ezred), aki az oklevélen kívül egy halat mintázó szobrot is kapott.

A győzteseknek és helyezetteknek járó díjakat, érmeket és okleveleket Mészáros Géza Hosz elnök adta át.

 

 

 

 

 

A szakszervezet elnöke, a meghívott vendégcsapatok vezetőinek, Tömböl László mérnök altábornagynak és Zsótér János főtörzszászlósnak ajándékcsomagot nyújtott át. A zárszót mondó szakszervezeti vezető miután méltatta a házigazda MH VEK 3. Harcanyagraktár kiváló szervező munkáját, megköszönte mindenkinek az eredményes részvételt.

 

 

 

 

 

A laktanyában a majálison résztvevők kispuskalövészeten, póniló lovagláson, különböző gyermekprogramokon vehettek részt

Ezt követően a résztvevők - Besenyei Csaba logisztikai haderőnemi képviselő és segítői jóvoltából - a finom ebédet fogyasztották el a laktanya étkezdéjében.

Az ebéd utáni tombolasorsoláson értékes nyeremények találtak gazdára.

 

 

 

 

Fotók: Takács István

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.