2024. 04. 18. csütörtök
Andrea, Ilma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A katonáknak nem kell vizitdíjat fizetni a szolgálat-teljesítés közben szerzett sérüléseik miatt

Hosz  |  2007. 05. 04., 10:16

Megváltoznak a vizitdíj szabályai júliustól - jelentette be az egészségügyi miniszter. Horváth Ágnes elmondta: bővül a mentességet élvezők köre, bizonyos esetekben azonban emelkedik a díj összege…

Az egészségügyi miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta: nem kell vizitdíjat fizetniük a mentőszolgálat, a honvédség, a rendőrség és a katasztrófavédelem dolgozóinak, ha szolgálat-teljesítés közben szerzett sérüléseik miatt fordulnak orvoshoz. Horváth Ágnes közölte: szintén mentességet kapnak a tüdőszürésen résztvevők, illetve azok, akik legalább 30-szor adtak már vért. Szólt arról is, hogy a módosítások szerint a szüléseknél nem kell kifizetni a kezelés árának 30 százalékát, akkor sem, ha várandós nő a maga választotta orvoshoz megy. Az egészségügyi tárca vezetője az InfoRádió Aréna címü müsorában szólt arról is, hogy megmarad a 18 éven aluliak vizitdíj-mentessége, de azoknak a szülőknek, akik a háziorvos helyett azonnal a szakorvoshoz fordulnak, fizetniük kell. Mentességet kapnak a kórházi napidíj alól azok, akik krónikus betegségük miatt kerülnek be egy egészségügyi intézménybe.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.