2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a szolgálati törvények módosítása és az akcióterv

Hosz  |  2007. 05. 07., 16:37

Az FRDÉSZ május 7-i elnökségi ülésén a szolgálati törvények módosításával kapcsolatos tájékoztató, valamint a szakszervezeti szövetség akciótervének megvitatása szerepelt a napirenden. Az ülést vezető Kónya Péter elnök - a megjelent tagszervezetek elnökei, főtitkárai előtt - kiemelte: a szolgálati törvényekkel kapcsolatban megengedhetetlen látszategyeztetés zajlik. A szakszervezeti szövetség tervezett autós demonstrációjával kapcsolatban május 14-én sajtótájékoztatót tart az FRDÉSZ. A Honvédszakszervezetet Szincsák Gyula alelnök képviselte..

Az érdekegyeztetés megcsúfolása folyik, annak ellenére, hogy befogadják szakmai javaslatainkat, látszategyeztetés zajlik a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumán (SZÉF), ezért pedig éles hangú levélben fogok tiltakozni dr. Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszternél - kezdte a szolgálati törvényekkel kapcsolatos tárgyalásokról, szakmai egyeztetésekről szóló tájékoztatóját Kónya Péter. Olyan kodifikációs háttérmunka zajlik, mely az elmúlt hónapokban megindult tömeges nyugdíjbavonulás elleni szigorításokat szolgálja - tette hozzá Balázs László, az FRDÉSZ alelnöke.

Több szakszervezet - FRSZ, FBVSZOSZ, VPFSZ, HTFSZ, NBHSZ - képviselője is megfogalmazta, hogy szükséges a SZÉF-et felügyelő IRM vezetőjével történő személyes konzultáció, annak eredménytelensége esetén pedig a miniszterelnökhöz, illetve a Magyar Köztársaság elnökéhez kell fordulni.

Az FRDÉSZ akciótervének megvitatása során Kónya Péter tájékoztatást adott a LIGA május 7-i elnökségi ülésén (ld.: www.liganet.hu) elhangzottakról. A tervezett autós demonstráció előkészületeiről elhangzott, hogy a pontos időpont, a legapróbb részletek meghatározása, valamint az akció szervezésével megbízott team munkába állítása a legfontosabb tennivaló. Ezt követően a tagszervezetek vezetői mondták el szervezeteik álláspontját. Az FRDÉSZ elnöke azt kérte, hogy június 30-ig minden tagszervezet mérje fel azt, hogy melyek azok a rendszabályok, amelyeket az adott fegyveres- és rendvédelmi szervezet - a müködési feltételek hiányában - az előírásoktól eltérően kell, hogy végrehajtson. Ezt követően az autós demonstráció részleteiről, az azon való részvételi létszámokról egyeztettek. A demonstrációval kapcsolatban május 14-én sajtótájékoztatót tart az FRDÉSZ elnöksége.

Az egybekben az OKÉT május 8-i ülésének témáiról, az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) felügyelő bizottságába szóló delegálásról, az FRDÉSZ egri focikupa, valamint a LIGA tagszervezési és munkavédelmi konferenciáinak előkészületeiről és a szervezeti tagdíjak befizetéséről tárgyaltak.           

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.