2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 389 Ft   : 360 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a szolgálati törvények módosítása és az akcióterv

Hosz  |  2007. 05. 07., 16:37

Az FRDÉSZ május 7-i elnökségi ülésén a szolgálati törvények módosításával kapcsolatos tájékoztató, valamint a szakszervezeti szövetség akciótervének megvitatása szerepelt a napirenden. Az ülést vezető Kónya Péter elnök - a megjelent tagszervezetek elnökei, főtitkárai előtt - kiemelte: a szolgálati törvényekkel kapcsolatban megengedhetetlen látszategyeztetés zajlik. A szakszervezeti szövetség tervezett autós demonstrációjával kapcsolatban május 14-én sajtótájékoztatót tart az FRDÉSZ. A Honvédszakszervezetet Szincsák Gyula alelnök képviselte..

Az érdekegyeztetés megcsúfolása folyik, annak ellenére, hogy befogadják szakmai javaslatainkat, látszategyeztetés zajlik a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumán (SZÉF), ezért pedig éles hangú levélben fogok tiltakozni dr. Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszternél - kezdte a szolgálati törvényekkel kapcsolatos tárgyalásokról, szakmai egyeztetésekről szóló tájékoztatóját Kónya Péter. Olyan kodifikációs háttérmunka zajlik, mely az elmúlt hónapokban megindult tömeges nyugdíjbavonulás elleni szigorításokat szolgálja - tette hozzá Balázs László, az FRDÉSZ alelnöke.

Több szakszervezet - FRSZ, FBVSZOSZ, VPFSZ, HTFSZ, NBHSZ - képviselője is megfogalmazta, hogy szükséges a SZÉF-et felügyelő IRM vezetőjével történő személyes konzultáció, annak eredménytelensége esetén pedig a miniszterelnökhöz, illetve a Magyar Köztársaság elnökéhez kell fordulni.

Az FRDÉSZ akciótervének megvitatása során Kónya Péter tájékoztatást adott a LIGA május 7-i elnökségi ülésén (ld.: www.liganet.hu) elhangzottakról. A tervezett autós demonstráció előkészületeiről elhangzott, hogy a pontos időpont, a legapróbb részletek meghatározása, valamint az akció szervezésével megbízott team munkába állítása a legfontosabb tennivaló. Ezt követően a tagszervezetek vezetői mondták el szervezeteik álláspontját. Az FRDÉSZ elnöke azt kérte, hogy június 30-ig minden tagszervezet mérje fel azt, hogy melyek azok a rendszabályok, amelyeket az adott fegyveres- és rendvédelmi szervezet - a müködési feltételek hiányában - az előírásoktól eltérően kell, hogy végrehajtson. Ezt követően az autós demonstráció részleteiről, az azon való részvételi létszámokról egyeztettek. A demonstrációval kapcsolatban május 14-én sajtótájékoztatót tart az FRDÉSZ elnöksége.

Az egybekben az OKÉT május 8-i ülésének témáiról, az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) felügyelő bizottságába szóló delegálásról, az FRDÉSZ egri focikupa, valamint a LIGA tagszervezési és munkavédelmi konferenciáinak előkészületeiről és a szervezeti tagdíjak befizetéséről tárgyaltak.           

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.