2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a szolgálati törvények módosítása és az akcióterv

Hosz  |  2007. 05. 07., 16:37

Az FRDÉSZ május 7-i elnökségi ülésén a szolgálati törvények módosításával kapcsolatos tájékoztató, valamint a szakszervezeti szövetség akciótervének megvitatása szerepelt a napirenden. Az ülést vezető Kónya Péter elnök - a megjelent tagszervezetek elnökei, főtitkárai előtt - kiemelte: a szolgálati törvényekkel kapcsolatban megengedhetetlen látszategyeztetés zajlik. A szakszervezeti szövetség tervezett autós demonstrációjával kapcsolatban május 14-én sajtótájékoztatót tart az FRDÉSZ. A Honvédszakszervezetet Szincsák Gyula alelnök képviselte..

Az érdekegyeztetés megcsúfolása folyik, annak ellenére, hogy befogadják szakmai javaslatainkat, látszategyeztetés zajlik a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumán (SZÉF), ezért pedig éles hangú levélben fogok tiltakozni dr. Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszternél - kezdte a szolgálati törvényekkel kapcsolatos tárgyalásokról, szakmai egyeztetésekről szóló tájékoztatóját Kónya Péter. Olyan kodifikációs háttérmunka zajlik, mely az elmúlt hónapokban megindult tömeges nyugdíjbavonulás elleni szigorításokat szolgálja - tette hozzá Balázs László, az FRDÉSZ alelnöke.

Több szakszervezet - FRSZ, FBVSZOSZ, VPFSZ, HTFSZ, NBHSZ - képviselője is megfogalmazta, hogy szükséges a SZÉF-et felügyelő IRM vezetőjével történő személyes konzultáció, annak eredménytelensége esetén pedig a miniszterelnökhöz, illetve a Magyar Köztársaság elnökéhez kell fordulni.

Az FRDÉSZ akciótervének megvitatása során Kónya Péter tájékoztatást adott a LIGA május 7-i elnökségi ülésén (ld.: www.liganet.hu) elhangzottakról. A tervezett autós demonstráció előkészületeiről elhangzott, hogy a pontos időpont, a legapróbb részletek meghatározása, valamint az akció szervezésével megbízott team munkába állítása a legfontosabb tennivaló. Ezt követően a tagszervezetek vezetői mondták el szervezeteik álláspontját. Az FRDÉSZ elnöke azt kérte, hogy június 30-ig minden tagszervezet mérje fel azt, hogy melyek azok a rendszabályok, amelyeket az adott fegyveres- és rendvédelmi szervezet - a müködési feltételek hiányában - az előírásoktól eltérően kell, hogy végrehajtson. Ezt követően az autós demonstráció részleteiről, az azon való részvételi létszámokról egyeztettek. A demonstrációval kapcsolatban május 14-én sajtótájékoztatót tart az FRDÉSZ elnöksége.

Az egybekben az OKÉT május 8-i ülésének témáiról, az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) felügyelő bizottságába szóló delegálásról, az FRDÉSZ egri focikupa, valamint a LIGA tagszervezési és munkavédelmi konferenciáinak előkészületeiről és a szervezeti tagdíjak befizetéséről tárgyaltak.           

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.