2023. 10. 04. szerda
Ferenc
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktualitások az ügyvezetés előtt

Hosz  |  2007. 05. 08., 16:47

A Honvédszakszervezet ügyvezetésének május 9-i - Szincsák Gyula alelnök vezette - ülése a HM és a Hosz közötti aktuális tárgyalásokkal, a folyamatban lévő peres ügyekkel, valamint az elmúlt időszak szakszervezeti esemémyeinek tapasztalataival és a következő hetek érdekvédelmi és érdekképviseleti programjaival foglalkozott...   

Az előző ügyvezetés óta eltelt időszakról szóló tájékoztatójában Szincsák Gyula - többek között - a HÉF elmúlt havi ülésének részleteiről, így arról is szólt, hogy a Hosz külön kérte, hogy a honvédelmi tárca mihamarabb foglaljon állást a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámításáról hozott jogerős Legfelsőbb Bírósági döntéssel kapcsolatban. Ezt követően a május 22-én rendezendő HÉF ülés előkészületeiről, majd a LIGA és az FRDÉSZ elnökségi ülésein elhangzottakról, valamint a sikeres káli horgászverseny tapasztalatairól is áttekintést adott a Hosz alelnöke. Szincsák Gyula külön kérte, hogy az ügyvezetés tagjai, az alapszervezeti vezetők állítsák össze azokat, a munkavégzéssel kapcsolatos szabályokat, előírásokat, amelyek megsértése nélkül nem lehet hatékony feladat-teljesítést elvárni, emellett a június elsejei fáklyás felvonuláson történő aktív részvételre is mozgósított.        

Dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár a háromnapos balatonkenesei továbbképzés, valamint a haderőnemi gyülések tapasztalatairól számolt be, majd örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a közigazgatási érdekszférában egy jó közösségi szellem látszik kibontakozni.         

Ezt követően az ügyvivők és a haderőnemi titkárok beszámolója hangzott el az előző ügyvezetés óta végzett tevékenységükről, különös tekintettel a kihelyezett ügyfélszolgálatok lebonyolítására.        

A május 15-i választmányi ülés előkészítésékor dr. Ujfaludi Zoltán szabott feladatot az ügyvivőknek és a titkároknak. A Hosz főtitkára a hónap legfontosabb tennivalói között a LIGA, az FRDÉSZ és a HÉF rendezvényeit, a szolnoki PR továbbképzést, a Szerződéses Katonák Országos Találkozóját (SZKOT), valamint a fáklyás felvonulásra történő eredményes felkészülést említette. Az egyebekben ismételten a fáklyás felvonuláson történő részvétel fontosságát hangsúlyozták a megjelentek. Elhangzott, hogy a további keresetromlás megállítása érdekében, a jogállási törvények szigorítása ellen, valamint a lassan már elviselhetetlen közteherviselés áthárítása elleni tiltakozásul, az FRDÉSZ akciótervéhez csatlakozó Hosz is részt vesz a június elsejére tervezett fáklyás felvonuláson, részleteket a későbbiekben közöljük.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

Újabb mérföldkövet jelentő esemény a Szlovák Légierő F-16-os beszerzési programjában: 2023. szeptember 29-én repült az első, szlovák részre készült F-16V.

  Háború Művészete magazin

Véget ért a leendő EUFOR parancsnok és törzse, valamint a magyar parancsnoki évhez kapcsolódó képességek (például támogató, tűzszerész, MEDEVAC) szakállománya részére tartott békeműveleti célfelkészítés szeptember 29-én.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.