2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktualitások az ügyvezetés előtt

Hosz  |  2007. 05. 08., 16:47

A Honvédszakszervezet ügyvezetésének május 9-i - Szincsák Gyula alelnök vezette - ülése a HM és a Hosz közötti aktuális tárgyalásokkal, a folyamatban lévő peres ügyekkel, valamint az elmúlt időszak szakszervezeti esemémyeinek tapasztalataival és a következő hetek érdekvédelmi és érdekképviseleti programjaival foglalkozott...   

Az előző ügyvezetés óta eltelt időszakról szóló tájékoztatójában Szincsák Gyula - többek között - a HÉF elmúlt havi ülésének részleteiről, így arról is szólt, hogy a Hosz külön kérte, hogy a honvédelmi tárca mihamarabb foglaljon állást a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámításáról hozott jogerős Legfelsőbb Bírósági döntéssel kapcsolatban. Ezt követően a május 22-én rendezendő HÉF ülés előkészületeiről, majd a LIGA és az FRDÉSZ elnökségi ülésein elhangzottakról, valamint a sikeres káli horgászverseny tapasztalatairól is áttekintést adott a Hosz alelnöke. Szincsák Gyula külön kérte, hogy az ügyvezetés tagjai, az alapszervezeti vezetők állítsák össze azokat, a munkavégzéssel kapcsolatos szabályokat, előírásokat, amelyek megsértése nélkül nem lehet hatékony feladat-teljesítést elvárni, emellett a június elsejei fáklyás felvonuláson történő aktív részvételre is mozgósított.        

Dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár a háromnapos balatonkenesei továbbképzés, valamint a haderőnemi gyülések tapasztalatairól számolt be, majd örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a közigazgatási érdekszférában egy jó közösségi szellem látszik kibontakozni.         

Ezt követően az ügyvivők és a haderőnemi titkárok beszámolója hangzott el az előző ügyvezetés óta végzett tevékenységükről, különös tekintettel a kihelyezett ügyfélszolgálatok lebonyolítására.        

A május 15-i választmányi ülés előkészítésékor dr. Ujfaludi Zoltán szabott feladatot az ügyvivőknek és a titkároknak. A Hosz főtitkára a hónap legfontosabb tennivalói között a LIGA, az FRDÉSZ és a HÉF rendezvényeit, a szolnoki PR továbbképzést, a Szerződéses Katonák Országos Találkozóját (SZKOT), valamint a fáklyás felvonulásra történő eredményes felkészülést említette. Az egyebekben ismételten a fáklyás felvonuláson történő részvétel fontosságát hangsúlyozták a megjelentek. Elhangzott, hogy a további keresetromlás megállítása érdekében, a jogállási törvények szigorítása ellen, valamint a lassan már elviselhetetlen közteherviselés áthárítása elleni tiltakozásul, az FRDÉSZ akciótervéhez csatlakozó Hosz is részt vesz a június elsejére tervezett fáklyás felvonuláson, részleteket a későbbiekben közöljük.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendben tovább növeli ázsiai járatainak számát, 96 interkontinentális és 69 európai célállomás lesz elérhető az október végéig tartó időszakban. Budapestre a legtöbb napon öt járat közlekedik majd.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.