2024. 05. 21. kedd
Konstantin
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktualitások az ügyvezetés előtt

Hosz  |  2007. 05. 08., 16:47

A Honvédszakszervezet ügyvezetésének május 9-i - Szincsák Gyula alelnök vezette - ülése a HM és a Hosz közötti aktuális tárgyalásokkal, a folyamatban lévő peres ügyekkel, valamint az elmúlt időszak szakszervezeti esemémyeinek tapasztalataival és a következő hetek érdekvédelmi és érdekképviseleti programjaival foglalkozott...   

Az előző ügyvezetés óta eltelt időszakról szóló tájékoztatójában Szincsák Gyula - többek között - a HÉF elmúlt havi ülésének részleteiről, így arról is szólt, hogy a Hosz külön kérte, hogy a honvédelmi tárca mihamarabb foglaljon állást a szakközépiskolai tanulmányi idő szolgálati időbe történő beszámításáról hozott jogerős Legfelsőbb Bírósági döntéssel kapcsolatban. Ezt követően a május 22-én rendezendő HÉF ülés előkészületeiről, majd a LIGA és az FRDÉSZ elnökségi ülésein elhangzottakról, valamint a sikeres káli horgászverseny tapasztalatairól is áttekintést adott a Hosz alelnöke. Szincsák Gyula külön kérte, hogy az ügyvezetés tagjai, az alapszervezeti vezetők állítsák össze azokat, a munkavégzéssel kapcsolatos szabályokat, előírásokat, amelyek megsértése nélkül nem lehet hatékony feladat-teljesítést elvárni, emellett a június elsejei fáklyás felvonuláson történő aktív részvételre is mozgósított.        

Dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár a háromnapos balatonkenesei továbbképzés, valamint a haderőnemi gyülések tapasztalatairól számolt be, majd örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a közigazgatási érdekszférában egy jó közösségi szellem látszik kibontakozni.         

Ezt követően az ügyvivők és a haderőnemi titkárok beszámolója hangzott el az előző ügyvezetés óta végzett tevékenységükről, különös tekintettel a kihelyezett ügyfélszolgálatok lebonyolítására.        

A május 15-i választmányi ülés előkészítésékor dr. Ujfaludi Zoltán szabott feladatot az ügyvivőknek és a titkároknak. A Hosz főtitkára a hónap legfontosabb tennivalói között a LIGA, az FRDÉSZ és a HÉF rendezvényeit, a szolnoki PR továbbképzést, a Szerződéses Katonák Országos Találkozóját (SZKOT), valamint a fáklyás felvonulásra történő eredményes felkészülést említette. Az egyebekben ismételten a fáklyás felvonuláson történő részvétel fontosságát hangsúlyozták a megjelentek. Elhangzott, hogy a további keresetromlás megállítása érdekében, a jogállási törvények szigorítása ellen, valamint a lassan már elviselhetetlen közteherviselés áthárítása elleni tiltakozásul, az FRDÉSZ akciótervéhez csatlakozó Hosz is részt vesz a június elsejére tervezett fáklyás felvonuláson, részleteket a későbbiekben közöljük.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.