2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Családi nap Székesfehérváron

Hosz  |  2007. 05. 14., 17:48

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság május 12-én, Székesfehérváron Családi napot szervezett. A rendezvényre meghívást kapott a Honvédszakszervezet is,  így lehetőség adódott a katonatársakkal történő beszélgetésre és ajándékozásra is…

A MH ÖHP az Alba Régia laktanyában tartotta meg – délelőtt csöpörgő esőben, délután pedig gyönyörü napsütésben - mintegy ezer érdeklődő jelenlétében a rendezvényét. A Székesfehérvári Helyőrség Zenekar a laktanya bejáratánál térzenével hívogatta a résztvevőket, majd Tömböl László altábornagy az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Parancsnoka nyitotta meg a rendezvényt.

A Honvédség haditechnikájának bemutatása mellett a program célja az volt, hogy a családtagok is betekintést nyerhessenek a Székesfehérváron szolgáló katonák mindennapi életébe. A katonai bemutatót az együttmüködő partnerek és meghívott müvészek előadásai tették még színesebbé.

A színes programok közül kiemelkedett az MH 34. Bercsényi László Különleges Müveleti Zászlóalj katonáinak közelharc bemutatója, és a MH 1. Tüzszerész és Hadihajós Ezred kutyás bemutatója, melyen a kiválóan képzett ebek a robbanóanyag keresését mutatták be.

A 10. Vilmos Huszárezred Hagyományőrző egyesület bemutatóján színvonalas érdekes programokat láthattak az érdeklődők.

Sok néző volt a Honvéd Bakony táncegyüttes, Acro Dance Rock and Roll Sporttánc egyesület müsorán. A programokat színesítette a Székesfehérvári Vörösmarty Színház fiatal előadóinak (Brunner Márta, Ács Bálint, Keller János) operett és musical előadása.

A kabaré müsorokat szerető közönségük előtt lépett fel a Defekt Duó. Nagy sikere volt a Coco Loco székesfehérvári zenekarnak és a Jáde Hastánc csoport bemutatójának.

Közben a gyermekek az Iciri piciri együttes, a Kabóca bábszínház, és a ”Lufibohóc” előadását figyelhették. A játszóházban pedig különböző kézmüves foglalkozásokon vehettek részt és a kicsiknek kifestették az arcukat is.

Óriási érdeklődés mellett zajlottak a különböző sportrendezvények, gyermek ügyességi versenyek. A kispályás labdarugó bajnokság döntőjének volt a legtöbb nézője, ahol a Haderőtervezési Főnökség győzött 4: 2-re a Veszprémi hadmüveleti központtal vívott kemény csatában. 

A felállított sátrakban a katonai élet különböző részleteivel ismerkedhettek meg az érdeklődők. A Honvédszakszervezet és a Honvéd Nyugdíjpénztár közös sátrában Kun Ferenc Hosz alapszervezeti vezető, Nagy Károly nyugat-magyarországi területi ügyvivő, Jáger Tibor Hosz szolgáltatási és tagszervezője, Domonkos Viktória az ING-CIB üzleti igazgatója, Fürst Róbert Honvéd Nyugdíjpénztár nyugat-magyarországi területi képviselője, valamint Czövek János titkár, fogadta az érdeklődőket. A látogatók megismerkedhettek a szakszervezet eredményeivel, törekvéseivel, és a szolgáltatásaival, kérdéseire pedig hasznos tanácsokat kaphattak. A beszélgetés eredményeként többen a Hosz tagjai lettek.

A gyermekek kedves ajándékokat, léggömböket, zászlókat vehettek át.

A program zárásaként a Veszprémi Légierő Zenekar Big Band lépett fel, majd a Military Girls szórakoztatta a nagyérdemüt slágerparádéval.

Az eredményhirdetésen, a különböző sportversenyeken a legjobb eredményt, elérőknek Kun Ferenc Hosz alapszervezeti vezető értékes ajándékokat adott át.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.