2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 390 Ft   : 368 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Határidő: május 21!

Hosz  |  2007. 05. 18., 11:01

A Katonákért Közhasznú Alapítvány kuratóriuma nevében azzal a kéréssel fordulunk a Hosz vezetőihez és a tagjaihoz, hogy a szolidaritás és a segítőkészség még erősebb tudatosításával érjük el hogy az állomány mind nagyobb része ajánlja fel SZJA 1%-át az Alapítványunk javára. A bevallást Önmaga elkészítő magánszemély 2007. május 21-ig kell, hogy eljuttassa adóbevallási csomagjával együtt az SZJA 1%-áról rendelkező nyilatkozatát!

Az SZJA törvény 11 éves, tehát tizenegyedik éve lehet felajánlani az adózóknak az SZJA 1%-át civil szervezeteknek. A Katonákért Közhasznú Alapítvány 2000. év óta kéri a Hosz tagjait, hogy adójuk 1%-ával támogassák az Alapítvány közhasznú tevékenységét. A Hosz tagok 6 év alatt 13 millió forinttal támogatták az Alapítványt. Ugyanakkor a támogatási aktivitás nem nagyobb, mint a társadalmi átlag, ami azt mutatja, hogy az adózók több mint 50%-a nem rendelkezik adója felajánlásáról. Ez nagy hiba, hiszen ezzel megfosztják a civil szervezeteket attól, hogy kiteljesítsék tevékenységüket.

A Katonákért Közhasznú Alapítvány kuratóriuma nevében azzal a kéréssel fordulunk a Hosz vezetőihez és a tagjaihoz, hogy a szolidaritás és a segítőkészség még erősebb tudatosításával érjük el hogy az állomány mind nagyobb része ajánlja fel SZJA 1%-át az Alapítványunk javára. A technikai lebonyolítás érdekében Alapítványunk húszezer rendelkező nyilatkozatot, több ezer borítékot és faliújságra kitehető plakátot bocsát rendelkezésre. Az Egység címü újságban szintén megtalálható volt több alkalommal is felhívásunk és egy-egy rendelkező nyilatkozat is.

Az SZJA adózás főbb határidői:

-         a bevallást Önmaga elkészítő magánszemély 2007. május 21-ig kell, hogy eljuttassa adóbevallási csomagjával együtt az SZJA 1%-áról rendelkező nyilatkozatát,

-         a bevallást elektronikus úton benyújtó magánszemély 2007. május 21-ig kell, hogy továbbítsa SZJA 1%-áról rendelkező nyilatkozatát. 

-         Az SZJA 1%-ának felajánlásával kapcsolatosan információk találhatók a HOSZ és az Alapítvány honlapján, valamint az Alapítvány munkatársai állnak rendelkezésre amennyiben bármilyen kérdés merül fel a szervezéssel kapcsolatban.

Köszönettel a támogatásért: Pusztai Lajos, kuratórium titkár

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 26-án újabb sajtó-, illetve spotternyilvános eseményre várták az érdeklődőket az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál: a Tiger Meet gyakorlatra kitelepülő Gripen flotta 30-as oldalszámú tagja új dekorációt kapott, melyet a keddi napon mutattak be a Kecskeméti Repülőbázison.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.