2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Határidő: május 21!

Hosz  |  2007. 05. 18., 11:01

A Katonákért Közhasznú Alapítvány kuratóriuma nevében azzal a kéréssel fordulunk a Hosz vezetőihez és a tagjaihoz, hogy a szolidaritás és a segítőkészség még erősebb tudatosításával érjük el hogy az állomány mind nagyobb része ajánlja fel SZJA 1%-át az Alapítványunk javára. A bevallást Önmaga elkészítő magánszemély 2007. május 21-ig kell, hogy eljuttassa adóbevallási csomagjával együtt az SZJA 1%-áról rendelkező nyilatkozatát!

Az SZJA törvény 11 éves, tehát tizenegyedik éve lehet felajánlani az adózóknak az SZJA 1%-át civil szervezeteknek. A Katonákért Közhasznú Alapítvány 2000. év óta kéri a Hosz tagjait, hogy adójuk 1%-ával támogassák az Alapítvány közhasznú tevékenységét. A Hosz tagok 6 év alatt 13 millió forinttal támogatták az Alapítványt. Ugyanakkor a támogatási aktivitás nem nagyobb, mint a társadalmi átlag, ami azt mutatja, hogy az adózók több mint 50%-a nem rendelkezik adója felajánlásáról. Ez nagy hiba, hiszen ezzel megfosztják a civil szervezeteket attól, hogy kiteljesítsék tevékenységüket.

A Katonákért Közhasznú Alapítvány kuratóriuma nevében azzal a kéréssel fordulunk a Hosz vezetőihez és a tagjaihoz, hogy a szolidaritás és a segítőkészség még erősebb tudatosításával érjük el hogy az állomány mind nagyobb része ajánlja fel SZJA 1%-át az Alapítványunk javára. A technikai lebonyolítás érdekében Alapítványunk húszezer rendelkező nyilatkozatot, több ezer borítékot és faliújságra kitehető plakátot bocsát rendelkezésre. Az Egység címü újságban szintén megtalálható volt több alkalommal is felhívásunk és egy-egy rendelkező nyilatkozat is.

Az SZJA adózás főbb határidői:

-         a bevallást Önmaga elkészítő magánszemély 2007. május 21-ig kell, hogy eljuttassa adóbevallási csomagjával együtt az SZJA 1%-áról rendelkező nyilatkozatát,

-         a bevallást elektronikus úton benyújtó magánszemély 2007. május 21-ig kell, hogy továbbítsa SZJA 1%-áról rendelkező nyilatkozatát. 

-         Az SZJA 1%-ának felajánlásával kapcsolatosan információk találhatók a HOSZ és az Alapítvány honlapján, valamint az Alapítvány munkatársai állnak rendelkezésre amennyiben bármilyen kérdés merül fel a szervezéssel kapcsolatban.

Köszönettel a támogatásért: Pusztai Lajos, kuratórium titkár

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.