2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Határidő: május 21!

Hosz  |  2007. 05. 18., 11:01

A Katonákért Közhasznú Alapítvány kuratóriuma nevében azzal a kéréssel fordulunk a Hosz vezetőihez és a tagjaihoz, hogy a szolidaritás és a segítőkészség még erősebb tudatosításával érjük el hogy az állomány mind nagyobb része ajánlja fel SZJA 1%-át az Alapítványunk javára. A bevallást Önmaga elkészítő magánszemély 2007. május 21-ig kell, hogy eljuttassa adóbevallási csomagjával együtt az SZJA 1%-áról rendelkező nyilatkozatát!

Az SZJA törvény 11 éves, tehát tizenegyedik éve lehet felajánlani az adózóknak az SZJA 1%-át civil szervezeteknek. A Katonákért Közhasznú Alapítvány 2000. év óta kéri a Hosz tagjait, hogy adójuk 1%-ával támogassák az Alapítvány közhasznú tevékenységét. A Hosz tagok 6 év alatt 13 millió forinttal támogatták az Alapítványt. Ugyanakkor a támogatási aktivitás nem nagyobb, mint a társadalmi átlag, ami azt mutatja, hogy az adózók több mint 50%-a nem rendelkezik adója felajánlásáról. Ez nagy hiba, hiszen ezzel megfosztják a civil szervezeteket attól, hogy kiteljesítsék tevékenységüket.

A Katonákért Közhasznú Alapítvány kuratóriuma nevében azzal a kéréssel fordulunk a Hosz vezetőihez és a tagjaihoz, hogy a szolidaritás és a segítőkészség még erősebb tudatosításával érjük el hogy az állomány mind nagyobb része ajánlja fel SZJA 1%-át az Alapítványunk javára. A technikai lebonyolítás érdekében Alapítványunk húszezer rendelkező nyilatkozatot, több ezer borítékot és faliújságra kitehető plakátot bocsát rendelkezésre. Az Egység címü újságban szintén megtalálható volt több alkalommal is felhívásunk és egy-egy rendelkező nyilatkozat is.

Az SZJA adózás főbb határidői:

-         a bevallást Önmaga elkészítő magánszemély 2007. május 21-ig kell, hogy eljuttassa adóbevallási csomagjával együtt az SZJA 1%-áról rendelkező nyilatkozatát,

-         a bevallást elektronikus úton benyújtó magánszemély 2007. május 21-ig kell, hogy továbbítsa SZJA 1%-áról rendelkező nyilatkozatát. 

-         Az SZJA 1%-ának felajánlásával kapcsolatosan információk találhatók a HOSZ és az Alapítvány honlapján, valamint az Alapítvány munkatársai állnak rendelkezésre amennyiben bármilyen kérdés merül fel a szervezéssel kapcsolatban.

Köszönettel a támogatásért: Pusztai Lajos, kuratórium titkár

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.