2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

XXI. századi körülmények - Kórházátadás a Honvédelem Napja alkalmából

Hosz  |  2007. 05. 20., 17:43

A legfontosabb érték az egészség, és mi most beléphetünk a XXI. századba – többek között ezt mondta dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter, amikor ünnepélyes keretek között, a szaktárcák és az országos hatáskörű szervezetek vezetői, valamint a Magyar Honvédség (MH) és a társ fegyveres- és rendvédelmi szervezetek magas beosztású tábornokai, a szakszervezetek elnökei, alelnökei jelenlétében, - május 20-án – átadta az MH dr. Radó György Honvéd Egészségügyi Központot, az ország immár legkorszerűbb egészségügyi intézményét…  

A csapatzászló behozatala és a Honvéd Együttes Férfikarának előadásában elhangzott Himnusz után, a budapesti, XIII. kerületi Pap Károly út 1. szám alatti MH dr. Radó György Honvéd Egészségügyi Központban (MH HEK) dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter köszöntő beszéde hangzott el.

A szakminiszter miután felidézte az immár két évtizede tartó beruházás történetét, kiemelte: A honvéd egészségügy átalakítása része a haderő-átalakítás folyamatának, és mi most beléphetünk a XXI. századba, hiszen felépült és már folyik a gyógyítás a kórház épületeiben. A gyógyítási lehetőségek azonban már ma messze meghaladják az MH igényeit, ezért a július elsejével létrejövő Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) szervezeti keretében felajánljuk az egészségügyi intézményt a MÁV, a fegyveres- és rendvédelmi szervezetek dolgozóinak, valamint a lakosságnak, vagyis a főváros III.-IV.-VI.-XIII.-XIV.-XV.-XVI. kerületi polgárainak.  A honvédelmi tárca irányítója hozzátette még, hogy ez az egészségügyi centrum legalább 10 évvel meghaladja a korát az orvostechnikában, az ellátás szervezettségében és sokrétüségében.

A helyszínen megtudtuk, hogy a legkorszerübb intézményt változatlanul igénybe vehetik a korábbi igényjogosultak, vagyis: a hivatásos- és szerződéses állomány tagjai, a köztisztviselők és közalkalmazottak, a nyugállományúak, valamint az ő családtagjaik. A honvédelmi miniszter ezt követően köszönetet mondott mindazoknak, akik áldozatos munkájukkal hozzájárultak a XXI. századi körülmények létrejöttéhez, majd elismeréseket adott át a honvéd egészségügy legkiválóbbjai és a kórházi beruházásban részt vettek számára. Az ünnepélyes szalagátvágásban dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter és az átadás alkalmából előléptetett dr. Hetei Péter orvos vezérőrnagy, az intézmény vezetője müködött közre. A rekonstrukció végrehajtását őrző emléktáblát Havril András vezérezredes, a Honvédelmi Minisztérium Honvéd Vezérkar Főnöke leplezte le. A Szózat hangjai után intézménylátogatáson vehettek részt a megjelent vendégek és a sajtó munkatársai.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.