2023. 10. 04. szerda
Ferenc
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Honvédelem Napján

Hosz  |  2007. 05. 20., 17:46

Immár tizenöt esztendeje – 1992 óta – május huszonegyedike, Budavár 1849-es visszafoglalásának dátuma a magyar honvédelem napja. Történelmünk e jeles eseménye előtt tisztelegve, Budapesten, a Városligetben, idén a Petőfi Csarnok előtti Napozóréten – több ezer érdeklődő előtt – dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter kijelentette: rend, fegyelem és magas erkölcsi színvonal jellemzi a mai Magyar Honvédséget.  

A katonai közelharc-bemutató, valamint az MH Központi Zenekarának müsora után a honvédelmi miniszter köszöntőjében elmondta, hogy a Magyar Honvédség tábornokai, tisztjei, tiszthelyettesei és katonái ezen az ünnepnapon mutatkozhatnak be a nyilvánosság, a társadalom tagjai előtt. Miután dr. Szekeres Imre röviden végigtekintette az MH hazai és missziós feladatait, a NATO egyik legelismertebb haderejének nevezte a magyart. Rend, fegyelem, magas erkölcsi színvonal jellemzi a mai Magyar Honvédséget – hangsúlyozta a honvédelmi tárca irányítója. 

Az egész napos programban a Honvéd Együttes müsora, a Magyar Vöröskereszt bemutatkozása, gyermekprogramok, az MH Támogató Dandár díszelgőinek bemutatója, Charlie koncert és Megasztár produkció, végül pedig a veszprémi Légierő Big Band müsora is helyet kapott.

Számos érdeklődőt vonzott a gyermek-játszóház, a folyamatos gyermekprogramok a fedett sátorban, a kalandparkban az izgalmas ügyességi próba, vállalkozó szellemüeknek pedig a különböző nehézségi szintü mászófalak, amelyeket a legkisebbektől az idősekig mindenki kipróbálhatott. Az épületharc-szimuláció airsoft-fegyverekkel, a kézmüves- és népi mesterségek bemutatkozása szintén csalogatta a kilátogató fővárosi és vidéki nagyközönséget.

A stilizált huszártábor, a hagyományőrző lovasok, a gyalogoskatonák mellett a katonai szervezetek is bemutatkoztak. A gépjármü, a harcjármü, a helikopter, a kézifegyver, valamint a katonai ruházati bemutatók, a toborzó- és Bevetés-pont egyaránt vonzó volt kicsinek és nagynak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

Újabb mérföldkövet jelentő esemény a Szlovák Légierő F-16-os beszerzési programjában: 2023. szeptember 29-én repült az első, szlovák részre készült F-16V.

  Háború Művészete magazin

Véget ért a leendő EUFOR parancsnok és törzse, valamint a magyar parancsnoki évhez kapcsolódó képességek (például támogató, tűzszerész, MEDEVAC) szakállománya részére tartott békeműveleti célfelkészítés szeptember 29-én.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.