2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Honvédelem Napján

Hosz  |  2007. 05. 20., 17:46

Immár tizenöt esztendeje – 1992 óta – május huszonegyedike, Budavár 1849-es visszafoglalásának dátuma a magyar honvédelem napja. Történelmünk e jeles eseménye előtt tisztelegve, Budapesten, a Városligetben, idén a Petőfi Csarnok előtti Napozóréten – több ezer érdeklődő előtt – dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter kijelentette: rend, fegyelem és magas erkölcsi színvonal jellemzi a mai Magyar Honvédséget.  

A katonai közelharc-bemutató, valamint az MH Központi Zenekarának müsora után a honvédelmi miniszter köszöntőjében elmondta, hogy a Magyar Honvédség tábornokai, tisztjei, tiszthelyettesei és katonái ezen az ünnepnapon mutatkozhatnak be a nyilvánosság, a társadalom tagjai előtt. Miután dr. Szekeres Imre röviden végigtekintette az MH hazai és missziós feladatait, a NATO egyik legelismertebb haderejének nevezte a magyart. Rend, fegyelem, magas erkölcsi színvonal jellemzi a mai Magyar Honvédséget – hangsúlyozta a honvédelmi tárca irányítója. 

Az egész napos programban a Honvéd Együttes müsora, a Magyar Vöröskereszt bemutatkozása, gyermekprogramok, az MH Támogató Dandár díszelgőinek bemutatója, Charlie koncert és Megasztár produkció, végül pedig a veszprémi Légierő Big Band müsora is helyet kapott.

Számos érdeklődőt vonzott a gyermek-játszóház, a folyamatos gyermekprogramok a fedett sátorban, a kalandparkban az izgalmas ügyességi próba, vállalkozó szellemüeknek pedig a különböző nehézségi szintü mászófalak, amelyeket a legkisebbektől az idősekig mindenki kipróbálhatott. Az épületharc-szimuláció airsoft-fegyverekkel, a kézmüves- és népi mesterségek bemutatkozása szintén csalogatta a kilátogató fővárosi és vidéki nagyközönséget.

A stilizált huszártábor, a hagyományőrző lovasok, a gyalogoskatonák mellett a katonai szervezetek is bemutatkoztak. A gépjármü, a harcjármü, a helikopter, a kézifegyver, valamint a katonai ruházati bemutatók, a toborzó- és Bevetés-pont egyaránt vonzó volt kicsinek és nagynak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.