2024. 04. 21.
Konrád
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Magyar Honvédelem Napja Székesfehérvárott

Hosz  |  2007. 05. 21., 23:23

A Magyar Honvédelem napja alkalmából május 21-én ünnepségsorozattal köszöntötte katonáit Székesfehérvár. A rendezvényre meghívást kapott a Honvédszakszervezet is,  így lehetőség adódott a lakosság és a katonák kapcsolatának erősítésére…

Az új buszpályaudvar mellett lévő dísztéren térzenét játszó Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar csalogatta a résztvevőket, majd Benkő Tibor vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, parancsnokhelyettese és Pénzes Mihály, Székesfehérvár alpolgármestere nyitotta meg a rendezvényt.

A színes forgatagban a fehérvári alakulatok bemutatója mellett, a Honvédszakszervezet is bemutatkozott. A Honvédszakszervezet a Honvéd Nyugdíjpénztár és a Honvédség és Társadalom Baráti Kör közös faházában Mészáros Géza elnök, Nagy Károly nyugat-magyarországi területi ügyvivő, Jáger Tibor, a Hosz szolgáltatás- és tagszervezője, valamint Czövek János haderőnemi titkár fogadta az érdeklődőket.

A látogatók megismerkedhettek a szakszervezet eredményeivel, törekvéseivel, és szolgáltatásaival. Sok fiatal kereste fel a standot érdeklődve a „katona” szakszervezet tevékenysége iránt. A hivatásos és szerződéses katonákat a napi életben előforduló problémák érdekelték leginkább, a nyugdíjas katona barátainkkal pedig közösen idéztük fel a katonaélet szépségeit. A nagyszámú „gyermeksereg” pedig kedves ajándékokat, léggömböket, zászlókat vehetett át.

A szép számmal megjelent közönség, érdeklődéssel figyelte a székesfehérvári katonai alakulatok bemutatkozását, a budapesti tüzszerész alakulat akna és robbanószer kereső kutyabemutatóját, valamint a szolnoki katonák közelharc bemutatóját.

Színesítette a programot az Alba Régia táncegyüttes fellépése és a Fieszta együttes koncertje.

Mialatt a bemutatók zajlottak a Hiemer-házban Honvédelem és az expedíciós müveletek címmel rendeztek kerekasztal beszélgetést.

Az ünnepi események sorát este a Honvéd együttes nagysikerü fellépése zárta a Vörösmarty Színházban. Az ünnepi müsor előtt beszédet mondott Warvasovszky Tihamér Székesfehérvár polgármestere és Tömböl László mérnök altábornagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Parancsnoka.

Székesfehérvár köszönti katonáit rendezvényt évente szervezi meg a város, civil szervezetekkel és az MH ÖHP-val közösen. Székesfehérvár az első olyan helyőrség, ahol nem a katonák, hanem a nagyváros és Honvédség és Társadalom Baráti Kör kezdeményezte és szervezte a Magyar Honvédelem napján a katonák köszöntését.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.