2023. 10. 03. kedd
Helga
: 387 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Magyar Honvédelem Napja Székesfehérvárott

Hosz  |  2007. 05. 21., 23:23

A Magyar Honvédelem napja alkalmából május 21-én ünnepségsorozattal köszöntötte katonáit Székesfehérvár. A rendezvényre meghívást kapott a Honvédszakszervezet is,  így lehetőség adódott a lakosság és a katonák kapcsolatának erősítésére…

Az új buszpályaudvar mellett lévő dísztéren térzenét játszó Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar csalogatta a résztvevőket, majd Benkő Tibor vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, parancsnokhelyettese és Pénzes Mihály, Székesfehérvár alpolgármestere nyitotta meg a rendezvényt.

A színes forgatagban a fehérvári alakulatok bemutatója mellett, a Honvédszakszervezet is bemutatkozott. A Honvédszakszervezet a Honvéd Nyugdíjpénztár és a Honvédség és Társadalom Baráti Kör közös faházában Mészáros Géza elnök, Nagy Károly nyugat-magyarországi területi ügyvivő, Jáger Tibor, a Hosz szolgáltatás- és tagszervezője, valamint Czövek János haderőnemi titkár fogadta az érdeklődőket.

A látogatók megismerkedhettek a szakszervezet eredményeivel, törekvéseivel, és szolgáltatásaival. Sok fiatal kereste fel a standot érdeklődve a „katona” szakszervezet tevékenysége iránt. A hivatásos és szerződéses katonákat a napi életben előforduló problémák érdekelték leginkább, a nyugdíjas katona barátainkkal pedig közösen idéztük fel a katonaélet szépségeit. A nagyszámú „gyermeksereg” pedig kedves ajándékokat, léggömböket, zászlókat vehetett át.

A szép számmal megjelent közönség, érdeklődéssel figyelte a székesfehérvári katonai alakulatok bemutatkozását, a budapesti tüzszerész alakulat akna és robbanószer kereső kutyabemutatóját, valamint a szolnoki katonák közelharc bemutatóját.

Színesítette a programot az Alba Régia táncegyüttes fellépése és a Fieszta együttes koncertje.

Mialatt a bemutatók zajlottak a Hiemer-házban Honvédelem és az expedíciós müveletek címmel rendeztek kerekasztal beszélgetést.

Az ünnepi események sorát este a Honvéd együttes nagysikerü fellépése zárta a Vörösmarty Színházban. Az ünnepi müsor előtt beszédet mondott Warvasovszky Tihamér Székesfehérvár polgármestere és Tömböl László mérnök altábornagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Parancsnoka.

Székesfehérvár köszönti katonáit rendezvényt évente szervezi meg a város, civil szervezetekkel és az MH ÖHP-val közösen. Székesfehérvár az első olyan helyőrség, ahol nem a katonák, hanem a nagyváros és Honvédség és Társadalom Baráti Kör kezdeményezte és szervezte a Magyar Honvédelem napján a katonák köszöntését.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.