2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Magyar Honvédelem Napja Székesfehérvárott

Hosz  |  2007. 05. 21., 23:23

A Magyar Honvédelem napja alkalmából május 21-én ünnepségsorozattal köszöntötte katonáit Székesfehérvár. A rendezvényre meghívást kapott a Honvédszakszervezet is,  így lehetőség adódott a lakosság és a katonák kapcsolatának erősítésére…

Az új buszpályaudvar mellett lévő dísztéren térzenét játszó Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar csalogatta a résztvevőket, majd Benkő Tibor vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, parancsnokhelyettese és Pénzes Mihály, Székesfehérvár alpolgármestere nyitotta meg a rendezvényt.

A színes forgatagban a fehérvári alakulatok bemutatója mellett, a Honvédszakszervezet is bemutatkozott. A Honvédszakszervezet a Honvéd Nyugdíjpénztár és a Honvédség és Társadalom Baráti Kör közös faházában Mészáros Géza elnök, Nagy Károly nyugat-magyarországi területi ügyvivő, Jáger Tibor, a Hosz szolgáltatás- és tagszervezője, valamint Czövek János haderőnemi titkár fogadta az érdeklődőket.

A látogatók megismerkedhettek a szakszervezet eredményeivel, törekvéseivel, és szolgáltatásaival. Sok fiatal kereste fel a standot érdeklődve a „katona” szakszervezet tevékenysége iránt. A hivatásos és szerződéses katonákat a napi életben előforduló problémák érdekelték leginkább, a nyugdíjas katona barátainkkal pedig közösen idéztük fel a katonaélet szépségeit. A nagyszámú „gyermeksereg” pedig kedves ajándékokat, léggömböket, zászlókat vehetett át.

A szép számmal megjelent közönség, érdeklődéssel figyelte a székesfehérvári katonai alakulatok bemutatkozását, a budapesti tüzszerész alakulat akna és robbanószer kereső kutyabemutatóját, valamint a szolnoki katonák közelharc bemutatóját.

Színesítette a programot az Alba Régia táncegyüttes fellépése és a Fieszta együttes koncertje.

Mialatt a bemutatók zajlottak a Hiemer-házban Honvédelem és az expedíciós müveletek címmel rendeztek kerekasztal beszélgetést.

Az ünnepi események sorát este a Honvéd együttes nagysikerü fellépése zárta a Vörösmarty Színházban. Az ünnepi müsor előtt beszédet mondott Warvasovszky Tihamér Székesfehérvár polgármestere és Tömböl László mérnök altábornagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Parancsnoka.

Székesfehérvár köszönti katonáit rendezvényt évente szervezi meg a város, civil szervezetekkel és az MH ÖHP-val közösen. Székesfehérvár az első olyan helyőrség, ahol nem a katonák, hanem a nagyváros és Honvédség és Társadalom Baráti Kör kezdeményezte és szervezte a Magyar Honvédelem napján a katonák köszöntését.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.