2023. 09. 26. kedd
Jusztina, Pál
: 390 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Demonstráció: Levél a miniszterelnöknek

Hosz  |  2007. 05. 22., 16:40

A 42 ezer főt számláló Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége /FRDÉSZ/ (melynek tagszervezetei: Büntetés-végrehajtási Dolgozók Országos Szakszervezeti Szövetsége (BVDOSZ), Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ), Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ), Honvédszakszervezet (HOSZ), Nemzetbiztonsági Hivatal Érdekképviseleti Szervezete (NBHSZ), Polgári Védelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (PVDÉSZ), Rendészeti Védegylet, Vám-és Pénzügyőrség Független Szakszervezete (VPFSZ.) a ,,HIVATÁSUNK VÉDELME” címmel, 2007. június 1-jén, 21h-tól fáklyás demonstrációt tart a Parlament előtti Kossuth szobornál. A demonstráció zártkörű, kordonnal körülzárt területen lesz...

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Mi nem valami ellen, hanem valamiért, a hivatásunk védelmében demonstrálunk! Hiába jeleztük évek óta, hiába jelezzük napjainkban is problémáinkat a különféle érdekegyeztető fórumokon, folyamatosan falakba ütközünk. A falakon rés csak akkor keletkezik, ha valamilyen tragédia, vagy rendkívüli esemény következik be az országban. Mi mindig időben jeleztük a problémákat, csak a döntéshozók közül senki nem figyel ránk, miközben a felelőségünk közös. Ebből elég volt! Mi azt vállaltuk, hogy a Magyar Köztársaság, a magyar állampolgárok védelmében, életünk kockáztatásával is végrehajtjuk a kapott parancsokat. Jogosan várjuk el, hogy mi ne lehessünk a politika játékszerei, a feladatok végrehajtásához az állam biztosítsa a lehető legjobb feltételeket és az áldozatvállalásunk ellentételezéseként, biztosítsanak tisztességes megélhetést mindegyikünknek. Ezen célok érdekében döntöttünk úgy, hogy a demonstráció törvényes eszközével élve hívjuk fel az Önök figyelmét tarthatatlan helyzetünkre.

Békés demonstráció keretében szeretnénk Önnek, a Magyar Köztársaság Miniszterelnökének, a fegyveres és rendvédelmi szféra hivatásos, szerződéses, közalkalmazott, köztisztviselő, és nyugállományú tagjai nevében átadni petíciónkat.

Budapest, 2007. május 21.

Tisztelettel:

Kónya Péter

FRDÉSZ elnök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága az utazási kereslet növekedése és szélestörzsű flottájának bővítése miatt tapasztalt pilótákat toboroz Magyarországról is.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.