2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Küldöttértekezlet a radarezrednél

Hosz  |  2007. 05. 24., 09:22

Május 24-re a veszprémi székhelyű radarezred HOSZ alapszervezetének vezetője: Tóvári Róbert, küldöttgyűlést hívott össze a „Fenyves” laktanyában. Küldöttgyűlésen az alapszervezet csoportküldöttein kívül részt vett Mészáros Géza elnök és Andor Tamás elnökségi tag, haderőnemi képviselő, valamint Szücs József alezredes, parancsnokhelyettes.  

A határozatképesség megvizsgálása után megválasztották a küldöttgyülés tisztségviselőit, majd elfogadták a napirendi pontokat. A csoportok elmúlt évi munkáinak értékelése, a pénzügyi tervek teljesülésének elemzése után Szücs Andrea, a katonanői szekció vezetőjének tájékoztatója következett.

A felvetett problémák:

-         többször jelezték, szükség lenne egy kiadványra, ami eligazítást adna a nyugdíj és egészségügyi pénztárak illetve egyéb szolgáltatások legpraktikusabb igénybevételéhez

-         gerincradar mérőpontok állományának 1,2-es szorzótól kizárása az állománytábla változások miatt

-         éves munkaidőkeret túllépésével kapcsolatos problémák

-         Szerződéses állomány néhány tagjának kilépése a „drága tagdíj” miatt.

         Szücs alezredes reagált a felvetett katonai szervezeti problémákra, méltatta a HOSZ és a katonai szervezet közötti kapcsolatot, biztosította további támogatásáról az alapszervezetet és kérte az alapszervezet segítségét a feladatok megoldásához, a problémák, feszültségek feltárásához illetve javaslatok kidolgozásához. Ezt követően Mészáros Géza elnök kért szót.

A Hosz elnöke átfogó beszámolót adott a Honvédszakszervezet tevékenységéről, de a felvetett problémák elől sem tért ki, muníciót adva a csoportok küldötteinek társaik felé a meggyőzésre a kitüzött célok helyességét illetően. Beszámolt a személyi ügyekben bekövetkezett változásokról, hangsúlyozta az információ kétoldalú áramlásának fontosságát. Fontos célnak tartja a jövedelmek emeléséről való tárgyalások folytatását a szolgálati időpótlék bevezetésének elérését. Komoly eredményként értékelte az albérleti támogatás lakáslizingre való átalakításának lehetőségét. Az elnök a junius elsején tartandó demonstráció (fáklyás felvonulás) kiváltó okairól és céljairól is beszélt a küldötteknek, a szervezés technikai jellegü tudnivalóinak ismertetése mellett. Felhívta a figyelmet az indulatoktól mentes, szakszerü, a célok elérését lehetővé tevő tárgyalások fontosságára.

         Andor Tamás elnökségi tag: Komoly tényező lett a HOSZ, akire figyelni kell  és figyelnek is a döntések meghozatalakor, de ehhez a tagság létszámának  megtartása kell.

         Tóvári Róbert alapszervezeti vezető, haderőnemi titkárrá választása miatt lemondott posztjáról, majd a küldöttgyülés új alapszervezeti vezetővé választotta Szücs Andreát, akinek munkájához a jelenlévők sok sikert és sok erőt kívántak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.