2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Küldöttértekezlet a radarezrednél

Hosz  |  2007. 05. 24., 09:22

Május 24-re a veszprémi székhelyű radarezred HOSZ alapszervezetének vezetője: Tóvári Róbert, küldöttgyűlést hívott össze a „Fenyves” laktanyában. Küldöttgyűlésen az alapszervezet csoportküldöttein kívül részt vett Mészáros Géza elnök és Andor Tamás elnökségi tag, haderőnemi képviselő, valamint Szücs József alezredes, parancsnokhelyettes.  

A határozatképesség megvizsgálása után megválasztották a küldöttgyülés tisztségviselőit, majd elfogadták a napirendi pontokat. A csoportok elmúlt évi munkáinak értékelése, a pénzügyi tervek teljesülésének elemzése után Szücs Andrea, a katonanői szekció vezetőjének tájékoztatója következett.

A felvetett problémák:

-         többször jelezték, szükség lenne egy kiadványra, ami eligazítást adna a nyugdíj és egészségügyi pénztárak illetve egyéb szolgáltatások legpraktikusabb igénybevételéhez

-         gerincradar mérőpontok állományának 1,2-es szorzótól kizárása az állománytábla változások miatt

-         éves munkaidőkeret túllépésével kapcsolatos problémák

-         Szerződéses állomány néhány tagjának kilépése a „drága tagdíj” miatt.

         Szücs alezredes reagált a felvetett katonai szervezeti problémákra, méltatta a HOSZ és a katonai szervezet közötti kapcsolatot, biztosította további támogatásáról az alapszervezetet és kérte az alapszervezet segítségét a feladatok megoldásához, a problémák, feszültségek feltárásához illetve javaslatok kidolgozásához. Ezt követően Mészáros Géza elnök kért szót.

A Hosz elnöke átfogó beszámolót adott a Honvédszakszervezet tevékenységéről, de a felvetett problémák elől sem tért ki, muníciót adva a csoportok küldötteinek társaik felé a meggyőzésre a kitüzött célok helyességét illetően. Beszámolt a személyi ügyekben bekövetkezett változásokról, hangsúlyozta az információ kétoldalú áramlásának fontosságát. Fontos célnak tartja a jövedelmek emeléséről való tárgyalások folytatását a szolgálati időpótlék bevezetésének elérését. Komoly eredményként értékelte az albérleti támogatás lakáslizingre való átalakításának lehetőségét. Az elnök a junius elsején tartandó demonstráció (fáklyás felvonulás) kiváltó okairól és céljairól is beszélt a küldötteknek, a szervezés technikai jellegü tudnivalóinak ismertetése mellett. Felhívta a figyelmet az indulatoktól mentes, szakszerü, a célok elérését lehetővé tevő tárgyalások fontosságára.

         Andor Tamás elnökségi tag: Komoly tényező lett a HOSZ, akire figyelni kell  és figyelnek is a döntések meghozatalakor, de ehhez a tagság létszámának  megtartása kell.

         Tóvári Róbert alapszervezeti vezető, haderőnemi titkárrá választása miatt lemondott posztjáról, majd a küldöttgyülés új alapszervezeti vezetővé választotta Szücs Andreát, akinek munkájához a jelenlévők sok sikert és sok erőt kívántak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.