2024. 04. 23. kedd
Béla
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Küldöttértekezlet a radarezrednél

Hosz  |  2007. 05. 24., 09:22

Május 24-re a veszprémi székhelyű radarezred HOSZ alapszervezetének vezetője: Tóvári Róbert, küldöttgyűlést hívott össze a „Fenyves” laktanyában. Küldöttgyűlésen az alapszervezet csoportküldöttein kívül részt vett Mészáros Géza elnök és Andor Tamás elnökségi tag, haderőnemi képviselő, valamint Szücs József alezredes, parancsnokhelyettes.  

A határozatképesség megvizsgálása után megválasztották a küldöttgyülés tisztségviselőit, majd elfogadták a napirendi pontokat. A csoportok elmúlt évi munkáinak értékelése, a pénzügyi tervek teljesülésének elemzése után Szücs Andrea, a katonanői szekció vezetőjének tájékoztatója következett.

A felvetett problémák:

-         többször jelezték, szükség lenne egy kiadványra, ami eligazítást adna a nyugdíj és egészségügyi pénztárak illetve egyéb szolgáltatások legpraktikusabb igénybevételéhez

-         gerincradar mérőpontok állományának 1,2-es szorzótól kizárása az állománytábla változások miatt

-         éves munkaidőkeret túllépésével kapcsolatos problémák

-         Szerződéses állomány néhány tagjának kilépése a „drága tagdíj” miatt.

         Szücs alezredes reagált a felvetett katonai szervezeti problémákra, méltatta a HOSZ és a katonai szervezet közötti kapcsolatot, biztosította további támogatásáról az alapszervezetet és kérte az alapszervezet segítségét a feladatok megoldásához, a problémák, feszültségek feltárásához illetve javaslatok kidolgozásához. Ezt követően Mészáros Géza elnök kért szót.

A Hosz elnöke átfogó beszámolót adott a Honvédszakszervezet tevékenységéről, de a felvetett problémák elől sem tért ki, muníciót adva a csoportok küldötteinek társaik felé a meggyőzésre a kitüzött célok helyességét illetően. Beszámolt a személyi ügyekben bekövetkezett változásokról, hangsúlyozta az információ kétoldalú áramlásának fontosságát. Fontos célnak tartja a jövedelmek emeléséről való tárgyalások folytatását a szolgálati időpótlék bevezetésének elérését. Komoly eredményként értékelte az albérleti támogatás lakáslizingre való átalakításának lehetőségét. Az elnök a junius elsején tartandó demonstráció (fáklyás felvonulás) kiváltó okairól és céljairól is beszélt a küldötteknek, a szervezés technikai jellegü tudnivalóinak ismertetése mellett. Felhívta a figyelmet az indulatoktól mentes, szakszerü, a célok elérését lehetővé tevő tárgyalások fontosságára.

         Andor Tamás elnökségi tag: Komoly tényező lett a HOSZ, akire figyelni kell  és figyelnek is a döntések meghozatalakor, de ehhez a tagság létszámának  megtartása kell.

         Tóvári Róbert alapszervezeti vezető, haderőnemi titkárrá választása miatt lemondott posztjáról, majd a küldöttgyülés új alapszervezeti vezetővé választotta Szücs Andreát, akinek munkájához a jelenlévők sok sikert és sok erőt kívántak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Márciusban 1 296 509 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, 21,7%-kal több, mint a tavalyi év azonos időszakában, és 10,5%-kal több, mint 2019 márciusában. Ezzel a Budapest Airport több, mint 3,4 millió utas kezelésével zárta az első negyedévet, 10,2%-kal túlszárnyalva a járvány előtti rekordévet.

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.