2024. 05. 30. csütörtök
Janka, Zsanett
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szerződésesek a szerződésesekért

Hosz  |  2007. 05. 24., 13:09

A szerződéses szekció május 24-i elnökségi ülésén az aktuális ügyek mellett áttekintették a Hódmezővásárhelyen megrendezendő Szerződéses Katonák Országos Találkozójának (SZKOT) előkészületeit. A Biri Viktor szekcióelnök vezette ülésen részt vett és részletes tájékoztatót tartott az elmúlt időszak szakszervezeti történéseiről Szincsák Gyula, a Hosz alelnöke és Jeszenyi Ildikó, a szakszervezet szociális és személyügyi ügyvivője...

A Hosz szerződéses szekciója elnökségének május 24-i rendezvényén Szincsák Gyula részletes információkat adott a szakszervezet aktuális ügyeiről. A Hosz alelnöke - egyebek mellett - beszámolt a Hjt. módosításának aktuális helyzetéről, a szerződéses állomány pályaképével kapcsolatban kialakítandó elképzelésekről, az eltávozók számára biztosítandó OKJ-s képzési lehetőségekről, a 13. havi folyósításának jövőbeni rendjéről, a MÁV-kedvezményekről, a ruházati illetmények kifizetéséről, valamint a szakszervezet által nyújtott lakáslízing-konstrukcióról is. Jeszenyi Ildikó, a Hosz szociális és személyügyi ügyvője pedig a szocális- és temetési segélyezés rendjéről, valamint az üdültetési lehetőségekről, az igényjogosulti körről adott hasznos információkat.

 

Ezt követően pedig a SZKOT június 21-23 közötti, hódmezővásárhelyi találkozójának előkészületeiről, az ott elfogadandó nyilatkozat tartalmáról, a június elsejei fáklyás demonstráción történő részvételről, valamint a szerződéseses aktuális problémáiról, azok megoldási lehetőségeiről egyeztettek az elnökségi tagok. 

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...

  JETfly Magazin

„Köszönöm az elmúlt öt-hat esztendőben végzett munkáját mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy ezt az emlékművet itt a bekötőút elején felállíthattuk” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, május 29-én, a 8-as számú főút és a szentkirályszabadjai repülőtérre vezető út találkozásánál felállított Mi-24 harci helikopter-emlékmű avatóünnepségén.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.