2023. 12. 04. hétfő
Barbara, Borbála
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szerződésesek a szerződésesekért

Hosz  |  2007. 05. 24., 13:09

A szerződéses szekció május 24-i elnökségi ülésén az aktuális ügyek mellett áttekintették a Hódmezővásárhelyen megrendezendő Szerződéses Katonák Országos Találkozójának (SZKOT) előkészületeit. A Biri Viktor szekcióelnök vezette ülésen részt vett és részletes tájékoztatót tartott az elmúlt időszak szakszervezeti történéseiről Szincsák Gyula, a Hosz alelnöke és Jeszenyi Ildikó, a szakszervezet szociális és személyügyi ügyvivője...

A Hosz szerződéses szekciója elnökségének május 24-i rendezvényén Szincsák Gyula részletes információkat adott a szakszervezet aktuális ügyeiről. A Hosz alelnöke - egyebek mellett - beszámolt a Hjt. módosításának aktuális helyzetéről, a szerződéses állomány pályaképével kapcsolatban kialakítandó elképzelésekről, az eltávozók számára biztosítandó OKJ-s képzési lehetőségekről, a 13. havi folyósításának jövőbeni rendjéről, a MÁV-kedvezményekről, a ruházati illetmények kifizetéséről, valamint a szakszervezet által nyújtott lakáslízing-konstrukcióról is. Jeszenyi Ildikó, a Hosz szociális és személyügyi ügyvője pedig a szocális- és temetési segélyezés rendjéről, valamint az üdültetési lehetőségekről, az igényjogosulti körről adott hasznos információkat.

 

Ezt követően pedig a SZKOT június 21-23 közötti, hódmezővásárhelyi találkozójának előkészületeiről, az ott elfogadandó nyilatkozat tartalmáról, a június elsejei fáklyás demonstráción történő részvételről, valamint a szerződéseses aktuális problémáiról, azok megoldási lehetőségeiről egyeztettek az elnökségi tagok. 

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.