2024. 04. 21.
Konrád
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Követendő stratégia

Hosz  |  2007. 05. 30., 08:07

A LIGA elnöksége május 29-30-án rendes és informális rendkívüli ülést tartott a MÁV Lokomotiv Hotels ZRt. gárdonyi üdülőjében. Gaskó István elnök vezetésével az elmúlt időszak demonstrációit értékelték, emellett pedig a jövőben követendő stratégiát is meghatározták. Az ülésen részt vett Mészáros Géza, a Hosz elnöke is...  

Az ülés első napi, formalizált részében tájékoztató hangzott el az üdülési csekk felhasználhatósági területeiről. Kátai György, a Magyar Nemzeti Üdültetési Alapítvány (MNÜA) kuratóriumi tagja elmondta, hogy egyre inkább terjed az üdülési csekk, ugyanakkor ahelyett, hogy az emberek üdülni, pihenni, egészségüket megőrizni mennének, a hihetetlen lobbinak ,,köszönhetően” már egyre veszélyesebb területekre terjed ki a felhasználási terület. Kónya Péter, a LIGA társelnöke hozzátette: az MNÜA felügyelő bizottságában, a döntések meghozatalakor érezhető háttérlobbi valóban veszélyessé válhat, hiszen az üdülési csekkből ,,pénzt lehet csinálni”. Horváth Lajos ügyvezető alelnök szerint nem szabad odáig eljutni, hogy egyéni döntéstől függjön az, hogy az érintett személy üdüljön vagy a szórakozás egyéb módját akarja a csekken felhasználni.

Mészáros Géza, a Honvédszakszervezet elnöke szerint a szociális érzékenység egyik dimenziója az üdülési csekk, ugyanakkor nem szabad, hogy a luxusszolgáltatások, - illetve fogyasztások irányába mozduljon el ez a lehetőség. Keresetelemként alkalmazva, de a kihívásoknak engedve kellene szélesíteni az üdülési csekk felhasználási körét - mondta a Hosz vezetője.

Gaskó István elnök összefoglalójában kiemelte, hogy jobban el kell mélyedni a témában, ezért az MNÜA kuratóriumi tagját felkérte, hogy egy komplett, a 2006-ban már realizálódott struktúráról is szóló előterjesztést tegyen le a LIGA elnöksége elé. Tartozzon mihamarabb az adóköteles juttatások körébe az üdülési csekk – mondta Selmeczi György elnökségi tag.       

Az elnökség kialakította álláspontját a Zöld Könyv 14. kérdésével kapcsolatban, figyelembe véve a tagszervezeti vélemények és az elnökségi tagok véleményeit is. 

Az informális rendkívüli ülés elsődleges célja az elmúlt időszak demonstrációinak értékelése, a jövőben követendő stratégia meghatározása volt. Az ülésen megvitatták a LIGA lehetséges bővülésének irányait, beleértve a Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségével történő „egyesülést” is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.