2023. 10. 03. kedd
Helga
: 387 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Követendő stratégia

Hosz  |  2007. 05. 30., 08:07

A LIGA elnöksége május 29-30-án rendes és informális rendkívüli ülést tartott a MÁV Lokomotiv Hotels ZRt. gárdonyi üdülőjében. Gaskó István elnök vezetésével az elmúlt időszak demonstrációit értékelték, emellett pedig a jövőben követendő stratégiát is meghatározták. Az ülésen részt vett Mészáros Géza, a Hosz elnöke is...  

Az ülés első napi, formalizált részében tájékoztató hangzott el az üdülési csekk felhasználhatósági területeiről. Kátai György, a Magyar Nemzeti Üdültetési Alapítvány (MNÜA) kuratóriumi tagja elmondta, hogy egyre inkább terjed az üdülési csekk, ugyanakkor ahelyett, hogy az emberek üdülni, pihenni, egészségüket megőrizni mennének, a hihetetlen lobbinak ,,köszönhetően” már egyre veszélyesebb területekre terjed ki a felhasználási terület. Kónya Péter, a LIGA társelnöke hozzátette: az MNÜA felügyelő bizottságában, a döntések meghozatalakor érezhető háttérlobbi valóban veszélyessé válhat, hiszen az üdülési csekkből ,,pénzt lehet csinálni”. Horváth Lajos ügyvezető alelnök szerint nem szabad odáig eljutni, hogy egyéni döntéstől függjön az, hogy az érintett személy üdüljön vagy a szórakozás egyéb módját akarja a csekken felhasználni.

Mészáros Géza, a Honvédszakszervezet elnöke szerint a szociális érzékenység egyik dimenziója az üdülési csekk, ugyanakkor nem szabad, hogy a luxusszolgáltatások, - illetve fogyasztások irányába mozduljon el ez a lehetőség. Keresetelemként alkalmazva, de a kihívásoknak engedve kellene szélesíteni az üdülési csekk felhasználási körét - mondta a Hosz vezetője.

Gaskó István elnök összefoglalójában kiemelte, hogy jobban el kell mélyedni a témában, ezért az MNÜA kuratóriumi tagját felkérte, hogy egy komplett, a 2006-ban már realizálódott struktúráról is szóló előterjesztést tegyen le a LIGA elnöksége elé. Tartozzon mihamarabb az adóköteles juttatások körébe az üdülési csekk – mondta Selmeczi György elnökségi tag.       

Az elnökség kialakította álláspontját a Zöld Könyv 14. kérdésével kapcsolatban, figyelembe véve a tagszervezeti vélemények és az elnökségi tagok véleményeit is. 

Az informális rendkívüli ülés elsődleges célja az elmúlt időszak demonstrációinak értékelése, a jövőben követendő stratégia meghatározása volt. Az ülésen megvitatták a LIGA lehetséges bővülésének irányait, beleértve a Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségével történő „egyesülést” is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.