2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A kereset-megállapodás érdekében

Hosz  |  2007. 06. 12., 17:17

A Honvédszakszervezet (Hosz) elnökségének június 13-i ülésén miután a fáklyás demonstráció tapasztalatait értékelték, a szaktárcával aláírandó kereset-megállapodásról szóló tervezetet is jóváhagyták a szakszervezet döntéshozói. A szolnoki Béketámogató Kiképző Központban (BKK)megrendezett kihelyezett fórumon az elnökség és az ügyvezetés tagjain kívül megjelentek a haderőnemi titkárok és a Szolnokon, valamint a közeli helyőrségekben funkcionáló Hosz alapszervezetek és csoportok vezetői is...  

Az előző két elnökségi ülés és a választmányi ülés jegyzőkönyvének elfogadása után Mészáros Géza az elmúlt időszak eseményeiről és a szervezet előtt álló feladatokról tájékoztatott. A Hosz elnöke - egyebek mellett - a kereset-növekedésről szóló, szaktárcával folytatott tárgyalásokról elmondta: a Hosz amellett, hogy szeretné megőrízni a kiegészítő elemeket (pénztári hozzájárulások, stb.), a költségvetési nehézségek ellenére további garanciákat (egyszeri kifizetés, stb.) kér, emellett a HÉF munkavállalói oldalának köszönhetően az üdülési térítési díjak sem fognak idén emelkedni.

A HM és a Hosz közötti megállapodás-tervezetet hamarosan közzé teszük weblapunkon - a szerk.

Miután a HÉF 15 éves jubileuma alkalmából rendezett emlékülésen történteket értékelték az elnökség tagjai, a fáklyás demonstráció tapasztalatairól a Hosz elnöke elmondta, hogy a sikeres fellépés ellenére vannak még averziók, a katona-társadalom még nem felkészült az ilyen és ehhez hasonló demonstrációkon történő hatékony megjelenésre. A választmányi ülésen hozott döntéssel, a szakmai előkészítéssel, tervezéssel, valamint az aktív demonstrációs részvétellel átléptük saját árnyékunkat. Nagyon korrekt és tisztességes megmozdulás volt a szakszervezet részéről - tette hozzá Mészáros Géza.  

A folyamatban lévő egyeztetésekről Szincsák Gyula alelnök terjesztette be - a HÉF útján elküldendő - a személyi állomány keresetének 2007. évi növelését szolgáló intézkedésekről és az egyéb juttatásokról szóló megállapodás-tervezetet.  

A Hosz alelnöke - ezt követően - beszélt a HÉF június 20-i ülésének napirendjén szereplő témákról is.

A határozatok nyilvánosságáról szóló határozattervezet megtárgyalása során Mészáros Géza előterjesztése után Nagy Zoltán ellenőrző bizottsági elnök indokolta a tervezetet: valamennyi információ, amely szükséges az alapszervezetek és csoportok müködéséhez hozzáférhető lesz. 

A ceglédi Aquaparkban rendezendő július 21-i Családi Nap szervezési információi után a Szerződéses Katonák Országos Konferenciája (SZKOK) előkészületeiről a Hosz elnöke azt hangsúlyozta, hogy mennyire fontosak a Magyar Honvédségnek és a Honvédszakszervezetnek is a szerződéses katona-állomány tagjai. A pályántartás, az ismeretek bővítése, a vezetők és az állomány közötti kötetlen fórum, valamint az igénybe vehető szolgáltatások lesznek középpontba állítva - mondta a június 21-23 közötti rendezvényről Mészáros Géza.   

A pártoló tagi felvételről Mészáros Géza terjesztette elő a javaslatot, majd 3 jelölt felvételéről döntöttek. Ezt követően pedig a 2007. évi Kongresszus előkészületeiről, a munkabizottságok tevékenységéről Szincsák Gyula alelnök számolt be.

Az egyebekben Sárkány Ferenc, az Egység 2002. Kft. ügyvezetője az új Vodafone díjcsomagról, valamint az újabb lakáslízing-szerződésről, a június 14-én, a Katonákért Alapítvány Erste Bankkal aláírandó kontraktusáról is tájékoztatta a megjelenteket. Az ülés végén a meghívott alapszervezeti- és csoportvezetők kérdéseire válaszoltak az elnökség tagjai és az Egység 2002 Kft. munkatársai.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.