2024. 06. 19. szerda
Gyárfás
: 396 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A kereset-megállapodás tovább enyhítheti a katonatársadalom gondjait

Hosz  |  2007. 06. 19., 09:24

A Honvédszakszervezet ügyvezetésének ülésén - többek között - elhangzott, hogy a katonatársadalom gondjait tovább enyhítheti a HÉF június 20-i ülésen aláírandó kereset-megállapodás. Az ügyvivők és a haderőnemi titkárok részvételével lezajlott szakszervezeti eseményt Mészáros Géza elnök vezette le... 

Az előző ügyvezetés óta eltelt időszakról szóló tájékoztatójában Mészáros Géza kiemelte: korrektsége, partneri tárgyalókészsége miatt kezdeményeztem, hogy Iváncsik Imrét, a HM államtitkárát a Katonákért Díjban részesítse a Hosz. Az elsimerést a június 20-i HÉF ülésen nyújtjuk át.

A kereset-megállapodásról szóló tárgyalások nyugvópontra jutottak, ha kis mértékben is, de ezzel a ,,kármentéssel" tovább enyhíthetjük a katonatársadalom gondjait - tette hozzá a Hosz elnöke. A kereset-megállapodás szövegszerü változatát hamarosan közzétesszük - a szerk. Szincsák Gyula alelnök a HÉF június 20-i ülésén napirenden szereplő témákról beszélve egészítette ki az elhangzottakat.          

Ezt követően az ügyvivők és a titkárok számoltak be az előző ügyvezetés óta végzett tevékenységükről, különös tekintettel a kihelyezett ügyfélszolgálatokra.       

A választmányi üléssel, valamint a nagyon alapos előkészítő munka miatt a fáklyás demonstráció végrehajtásával végtelenül elégedett vagyok, a részvétel, az eredmény, a sajtóvisszhang mind azt mutatja, hogy a Hosz június 1-jén átlépte saját árnyékát - mondta Mészáros Géza. A június 11-13 közötti továbbképzés és csapatépítés tapasztalatait a szakszervezet elnöke és főtitkára összegezte.

A SZKOK és Hosz júliális előkészítéséről, a feladatok leosztásáról dr. Ujfaludi Zoltán beszélt. Miután a mintegy százötven szerződéses katona részvételével - a HM Honvéd Vezérkar hathatós anyagi támogatásával - lebonyolítandó háromnapos konferencia programját ismertette, kitért az ügyvivők és a titkárok személyhez kötött feladataira is. Ezt követően a Hosz Cegléden megrendezendő júliálisának előkészületeiről egyeztettek. 

A hónap egyéb tennivalóiról dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár tájékoztatta a megjelenteket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legfrissebb információk szerint Svédország - a légierő modernizációs folyamatának részeként - már 2024 vége előtt dönthet a kiöregedő Lockheed Martin C-130H szállító repülőgép flottájuk cseréjéről.

  Háború Művészete magazin

„Szeretem, megvédem!" mottóval indít toborzókampányt a területvédelmi ezredekbe a Magyar Honvédség - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a kampány megnyitóján június 17-én, hétfőn, Budapesten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.