2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A kereset-megállapodás tovább enyhítheti a katonatársadalom gondjait

Hosz  |  2007. 06. 19., 09:24

A Honvédszakszervezet ügyvezetésének ülésén - többek között - elhangzott, hogy a katonatársadalom gondjait tovább enyhítheti a HÉF június 20-i ülésen aláírandó kereset-megállapodás. Az ügyvivők és a haderőnemi titkárok részvételével lezajlott szakszervezeti eseményt Mészáros Géza elnök vezette le... 

Az előző ügyvezetés óta eltelt időszakról szóló tájékoztatójában Mészáros Géza kiemelte: korrektsége, partneri tárgyalókészsége miatt kezdeményeztem, hogy Iváncsik Imrét, a HM államtitkárát a Katonákért Díjban részesítse a Hosz. Az elsimerést a június 20-i HÉF ülésen nyújtjuk át.

A kereset-megállapodásról szóló tárgyalások nyugvópontra jutottak, ha kis mértékben is, de ezzel a ,,kármentéssel" tovább enyhíthetjük a katonatársadalom gondjait - tette hozzá a Hosz elnöke. A kereset-megállapodás szövegszerü változatát hamarosan közzétesszük - a szerk. Szincsák Gyula alelnök a HÉF június 20-i ülésén napirenden szereplő témákról beszélve egészítette ki az elhangzottakat.          

Ezt követően az ügyvivők és a titkárok számoltak be az előző ügyvezetés óta végzett tevékenységükről, különös tekintettel a kihelyezett ügyfélszolgálatokra.       

A választmányi üléssel, valamint a nagyon alapos előkészítő munka miatt a fáklyás demonstráció végrehajtásával végtelenül elégedett vagyok, a részvétel, az eredmény, a sajtóvisszhang mind azt mutatja, hogy a Hosz június 1-jén átlépte saját árnyékát - mondta Mészáros Géza. A június 11-13 közötti továbbképzés és csapatépítés tapasztalatait a szakszervezet elnöke és főtitkára összegezte.

A SZKOK és Hosz júliális előkészítéséről, a feladatok leosztásáról dr. Ujfaludi Zoltán beszélt. Miután a mintegy százötven szerződéses katona részvételével - a HM Honvéd Vezérkar hathatós anyagi támogatásával - lebonyolítandó háromnapos konferencia programját ismertette, kitért az ügyvivők és a titkárok személyhez kötött feladataira is. Ezt követően a Hosz Cegléden megrendezendő júliálisának előkészületeiről egyeztettek. 

A hónap egyéb tennivalóiról dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár tájékoztatta a megjelenteket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.