2023. 06. 01. csütörtök
Tünde
: 371 Ft   : 348 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A kereset-megállapodás tovább enyhítheti a katonatársadalom gondjait

Hosz  |  2007. 06. 19., 09:24

A Honvédszakszervezet ügyvezetésének ülésén - többek között - elhangzott, hogy a katonatársadalom gondjait tovább enyhítheti a HÉF június 20-i ülésen aláírandó kereset-megállapodás. Az ügyvivők és a haderőnemi titkárok részvételével lezajlott szakszervezeti eseményt Mészáros Géza elnök vezette le... 

Az előző ügyvezetés óta eltelt időszakról szóló tájékoztatójában Mészáros Géza kiemelte: korrektsége, partneri tárgyalókészsége miatt kezdeményeztem, hogy Iváncsik Imrét, a HM államtitkárát a Katonákért Díjban részesítse a Hosz. Az elsimerést a június 20-i HÉF ülésen nyújtjuk át.

A kereset-megállapodásról szóló tárgyalások nyugvópontra jutottak, ha kis mértékben is, de ezzel a ,,kármentéssel" tovább enyhíthetjük a katonatársadalom gondjait - tette hozzá a Hosz elnöke. A kereset-megállapodás szövegszerü változatát hamarosan közzétesszük - a szerk. Szincsák Gyula alelnök a HÉF június 20-i ülésén napirenden szereplő témákról beszélve egészítette ki az elhangzottakat.          

Ezt követően az ügyvivők és a titkárok számoltak be az előző ügyvezetés óta végzett tevékenységükről, különös tekintettel a kihelyezett ügyfélszolgálatokra.       

A választmányi üléssel, valamint a nagyon alapos előkészítő munka miatt a fáklyás demonstráció végrehajtásával végtelenül elégedett vagyok, a részvétel, az eredmény, a sajtóvisszhang mind azt mutatja, hogy a Hosz június 1-jén átlépte saját árnyékát - mondta Mészáros Géza. A június 11-13 közötti továbbképzés és csapatépítés tapasztalatait a szakszervezet elnöke és főtitkára összegezte.

A SZKOK és Hosz júliális előkészítéséről, a feladatok leosztásáról dr. Ujfaludi Zoltán beszélt. Miután a mintegy százötven szerződéses katona részvételével - a HM Honvéd Vezérkar hathatós anyagi támogatásával - lebonyolítandó háromnapos konferencia programját ismertette, kitért az ügyvivők és a titkárok személyhez kötött feladataira is. Ezt követően a Hosz Cegléden megrendezendő júliálisának előkészületeiről egyeztettek. 

A hónap egyéb tennivalóiról dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár tájékoztatta a megjelenteket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

„Katonáink ismét hősiesen teljesítették kötelességüket” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter május 30-án, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.