2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Cegléd: szakszervezeti családi nap kánikulában

Hosz  |  2007. 07. 21., 21:45

Már kora reggel hosszú sorok kígyóztak az Egység 2002 Kft. által felállított pavilonnál, hogy beléphessenek a ceglédi Aquaparkba. A Honvédszakszervezet július 21-én megrendezett családi napján a kánikula sem szegte kedvét az ország szinte minden részéből érkezőknek, hiszen mintegy másfélezren - köztük a szakszervezet elnöke, alelnökei, főtitkára és elnökségi tagjai - együtt hűsöltek a medencékben, csúsztak le az óriáscsúszdákon, fogyasztották el a finom ebédet, szórakoztak a zenei programokon...

A regisztráció már reggel elkezdődött, sorban gördültek be a honvédségi buszok, százával érkeztek a vidéki helyőrségekből, de természetesen a többség autóval, családostól lepte el a ceglédi Aquaparkot. Polonszki Ágnes Békésszentandrásról érkezett. A szentesi müszaki zászlóaljnál szolgáló szerződéses katona férjével és két - 8 és 10 esztendős - fiával (képünkön) vette igénybe a fürdő szolgáltatásait. Magas a mérce, hiszen a szentesi alapszervezeti vezető is nagyon jó programokat szervez nekünk, szakszervezeti tagoknak, de értesültem már róla, hogy a ceglédi lehetőségek fantasztikusak, és azt is tudom, hogy kiváló kikapcsolódást ígér a Honvédszakszervezet - vélekedett Polonszki Ágnes. 

Még az első vendégeknél is korábban érkezett Besenyei Csaba és csapata (képünkön). A Hosz elnökségi tagja már az elmúlt évek számtalan rendezvényén megtapasztalta mi mindenről kell gondoskodni azért, hogy a mintegy másfél ezer szakszervezeti tag és családtagja jól érezze magát. A szakácsok a babon kívül mintegy 200kg marhahúst, 50kg hagymát és 40 kg zöldséget használtak fel a főzéshez. A káli különítmény tehát ez alkalommal is az ellátásért, a finom ebédért felelt - ismételten közmegelégedésre.    

Persze a gyerekek nem elsősorban az ennivalóért jöttek, a gyors átöltözés után már birtokukba is vették a ceglédi fürdő létesítményeit. A kicsiket a "gyermekszigeten" várták a "mini" csúszdák, a nagyobbakat, bátrabbakat pedig az izgalmasabb csúszdák. Extrém ajánlatként ingacsúszdával Magyarországon először, itt Cegléden várták a kilátogató szakszervezeti tagokat. A legkedveltebbek - talán természetes módon - az óriáscsúszdák voltak, egy lecsúszás, egy fantasztikus csobbanás a hüs habokban felfrissített mindenkit.

A szakszervezet ellenőrző bizottságának prominensei is jelen voltak a családi napon, a székesfehérvári híradó-és vezetéstámogató ezrednél szolgáló László Imre EB tag feleségével (képünkön) érkezett.

- A mintegy kétszáz fős székesfehérvári ,,küldöttség" tagjaként, tapasztalt ceglédi fürdőzőként vagyunk itt. Nagyon tetszik az Aquapark, minden adott, csodálatosak a lehetőségek, kánikula van, a tombolán még szerencsénk is lehet, a zenei programok minden ízlést kiszolgálnak, mindenki csak jól érezheti magát.   

Az ebéded - a kánikula miatt - már 11 órakor elkezdték osztani. Igaz, hogy hosszú sorok álltak az ebédre várakozva, de aztán kényelmesen, egy hideg sör vagy üdítő mellett mindenki jóllakhatott.

Scheiner Katalin haderőnemi titkár és barátja (képünkön középen) számára is finom és bőséges volt az igazi katonás eledel, a babgulyás és a pogácsa.  

A szórakoztató-zenei programért felelős Kárpáti Norbert színmüvész igazán parádés összeállítást hozott  a szórakozni vágyóknak: elsőként Pintér Tibor és Csengeri Otília musical-programját és örökzöldjeit élvezhette a nagyérdemü, majd egy cigányzenekar húzta a talpalávalót, Pándi Piroska (képünkön) pedig jó ebédhez szóló nótákat és operetteket énekelt.

Paár Gertrúd - száznegyvenheted magával, a győri Arrabona légvédelmi rakétaezredtől - gyermekeivel, az 5 éves Júliával (képünkön) és Zsomborral érkezett. Gertrúd már 10 esztendeje szakszervezeti tag, most - mint mondja - Andor Tamás alapszervezeti vezető, Hosz elnökségi tag adott sok hasznos információt a családi napról.

- Nagyon jó választás volt ez, Igazi családias hétvégi program ez a ceglédi szakszervezeti nap, mindenki, a gyerekek és a felnőttek is megtalálják a maguknak való kikapcsolódási lehetőséget. Sok ilyen, együtt töltött hétvége kellene.

A szórakoztató-zenei program során a legnagyobb sikert Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar aratta. A ma is népszerü Novai Gábor zenészből és a csinosabbnál csinosabb énekesnőkből álló zenekar romantikus dalokkal és még a Hungária együttes korszakából közismert, az akkori slágerlistákat vezető rock and roll számokkal kápráztatta el a közönséget. A slágerek hamar táncra serekentették a győri szakszervezeti tagokat is.  

A közönség jól szórakozott, a nézők hatalmas tapsukkal vissza is szólították a színpadra a zenekart.

A családi nap tapasztalatait összegző Sárkány Ferenc honlapunknak elmondta: a beléptetés, a regisztráció már a jól bevált szisztéma szerint történt, s ennek köszönhetően - a munkatársak segítségével - 2 óra alatt közel másfél ezer pihenni, fördőzni vágyót léptettünk be.  

A Honvédszakszervezet elnöke nevében az Egység 2002 Kft. ügyvezetője - honlapunkon keresztül is - köszönetét fejezi ki minden, a szervezésben közremüködő tisztségviselőnek, a Honvéd Vezérkarnak, Tömböl László mérnök altábornagynak, az MH ÖHP parancsnokának és a katonai szervezetek parancsnokainak, a Honvéd Nyugdíjpénztárnak, a vendéglátó Aquapark vezetőinek és természetesen a fellépő müvészeknek is. A Kft. ügyvezetője szerint nagyon jó választásnak bizonyult, hogy az ebédeltetés és a szórakoztató müsorok helyszíne ugyanott volt.

Az ilyen sikeres rendezvényeknek csak egy sorsuk lehet: folytatni kell, így 2008-ban újra Cegléden találkozunk - mondta a kánikulai rendezvény végén Sárkány Ferenc ügyvezető.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.