2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktualitások, kongresszusi előkészületek, a költségvetés teljesülése és a holland kapcsolat

Hosz  |  2007. 07. 24., 08:07

A Honvédszakszervezet elnökségi ülésén - egyebek mellett - a novemberi Kongresszus előkészületeiről, a költségvetés I. félévi teljesüléséről tárgyalták. A július 24-i döntéshozó fórumon - az elnökségi tagokon kívül - részt vett a holland társszakszervezet, az AFMP-FNV elnöke, Wim van den Burg és a szakszervezet alelnöke, Han Busker is...

Az ülés elején Mészáros Géza elnöki megnyitójában külön gratulált dr. Heiling Ottónak egyetemi tanulmányai sikeres befejezéséhez, jogi doktorrá avatásához. Ezt követően az elnök tájékoztatója hangzott el az elmúlt időszak eseményeiről és a szervezet előtt álló feladatokról. Időrendi és súlyponti összefoglalójában a Hosz elnöke külön is szólt a Szerződéses Katonák Országos Konferenciájának (SZKOK) lebonyolításáról, a rendezvény tapasztalatairól, a HM Kollégium ülésről, az FRDÉSZ elnökségi üléséről, a szakszervezeti szövetség székház-átvételéről, az FRDÉSZ focikupáján első helyezést elért Hosz-csapatról, valamint a SZÉF rendezvényéről is.

Mészáros Géza az államtitkárváltásról, a dr.Vadai Ágnesnél tett látogatásról, a kongresszusi jelölőbizottság üléséről, valamint a július 21-i, a ceglédi Aquaparkban rendezett családi napról is részletesen szólt.    

Ezt követően az előző elnökségi ülés és a választmányi ülés jegyzőkönyvét az elnökség egyhangúlag fogadta el.

A vezetői tréningek tapasztalatait összegző Hosz elnök elmondta: a továbbképzést elsősorban az új tisztségviselők beillesztését, a szocializációt szolgálta.

A folyamatban lévő egyeztetésekről Szincsák Gyula alelnök adott tájékoztatást. A Hosz alelnöke - egyebek mellett - a HÉF II. féléves napirendi pontjairól, a pénzbeni járandóságokról, juttatásokról szóló 3/2002-es HM rendeletről, a pótlékok kiszélesítési lehetőségeiről, a 12 órás rendészeti járőrszolgálatok kezeléséről, a kegyeleti gondoskodásról szóló utasítás szabályozásáról is.

A 2007. évi kongresszus előkészületeiről szintén Szincsák Gyula számolt be. A Hosz alelnöke kiemelte, hogy az augusztusi munkabizottsági ülések után, már a következő elnökségi ülésen is napirenden szereplő téma lesz az Alapszabály és a Program, a Kongresszus lebonyolítása, a döntéshozatali mechanizmus, valamint a haderő-átalakítás következtében az anyaalakulattól külön települő katonai szervezetek szakszervezeten belüli szerepe is.

A 2007. évi költségvetés I.féléves teljesüléséről Sándor Roland pénzügyi ügyvivő számolt be. A tervezetről, a bevételek és a kiadások - június 30-i - teljesüléséről szóló információk után a bevételek megoszlásáról, a demonstrációs költségekről, valamint az eredményről is tájékoztatott a pénzügyi ügyvivő.

A pártoló tagi felvételről szóló javaslatot Mészáros Géza elnök terjesztette elő. Ezt követően egyhangú döntés született, a Hosz elnökének javaslatára néggyel bővült a szakszervezet pártoló tagjainak tábora.

Az egyebekben dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár az elnökségi üléseken tárgyalandó napirendi témákra kért javaslatot, majd Szoboszlai Endre az Idősek Világnapi rendezvényére előterjesztendő személyi javaslatokat ismertette. Sándor Roland pénzügyi ügyvivő pedig arról számolt be, hogy a Hosz szeptember 12-én rendezi az idei Egység Kupa kispályás focitornát, a helyszín Debrecen kesz.

Ezt követően a hazánkban tartózkodó holland társszakszervezet képviselőit, Wim van den Burg elnököt és Han Busker alelnököt köszöntötte az elnökség. Miközben Mészáros Géza bemutatta a Honvédszakszervezet történetét, struktúráját, jelenlegi feladatait, a legfontosabb szakszervezeti szolgáltatásokat, az Egység 2002 Kft.-t, a Katonákért Alapítványt, valamint a kommunikációs eszközöket, így az Egység újságot, a weblapot és a Hosz-Tv-t, a vendégek is bemutatták a holland AFMP-FNV szervezetét. A haderőnemi szervezésben müködő szakszervezetnél az elnökség munkája nehézkes, hiszen az aktív állományú katonák rendkívül elfoglatak. A Hosz-hoz hasonló ügyvezetést mindössze 3 ,,csúcsmenedzser", az elnök, az alelnök és a főtitkár alkotja. A bemutatkozáson az AFMP-FNV és a védelmi minisztérium közötti kapcsolatról, a bértárgyalásokon való részvételről, valamint a 10,5 Eurós alaptagdíjról is szó esett. A holland vendégek hozzátették, hogy a Hosz-nak súlyának, taglétszámának megfelelő, méltó helyet kell elfoglalni az EUROMIL ügyvezetésében.

A Hosz következő elnökségi ülését augusztus 21-22-én rendezik, a helyszín a tarnamérai szakszervezeti üdülő lesz.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.